Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Recovery partitsioon

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Recovery partitsioon

Nüüd, kus asi susiseb, võiks kasu olla win10 kaheteistkümnest nipist:

Click image for larger version

Name:	01-Avatud akende vahel liikumine Alt+Tab.png
Views:	1
Size:	8,5 KB
ID:	872232 Click image for larger version

Name:	02-Ekraanilõige Win + Shift + S.png
Size:	13,1 KB
ID:	872233 Click image for larger version

Name:	03-Emotikonide lisamine klaviatuuri abil_Win+punkt (.).png
Size:	14,3 KB
ID:	872234 Click image for larger version

Name:	04-Failid või teksti lõikamine Ctrl+X ja Ctrl+V.png
Size:	12,1 KB
ID:	872235 Click image for larger version

Name:	05-Failide või teksti kopeerimine Ctrl+C ja Ctrl+V.png
Size:	10,9 KB
ID:	872236

Name:	06-Puutesisestuse kiirklahvide lisamine tegumiribale_loe pildilt.png
Size:	10,8 KB
ID:	872237Click image for larger version

Name:	07-Start menüü kohandamine_Kinnita avakuvavaatesse.png
Size:	14,4 KB
ID:	872238 Click image for larger version

Name:	08-Start menüü korrastamine_kausta loomine.png
Size:	10,7 KB
ID:	872239 Click image for larger version

Name:	09-Sätete kiire avamine Win + I.png
Size:	9,1 KB
ID:	872240 Click image for larger version

Name:	10-Töölaua avamine Win + D.png
Size:	10,0 KB
ID:	872241

Comment

Kaks viimast nippi ei mahtunud kümne lubatu hulka:

Name:	11-Tööruumi puhastamine.png
Size:	15,9 KB
ID:	872242 Click image for larger version

Name:	12-Win Exploreri kiiravamine Win + E.png
Size:	10,2 KB
ID:	872243
      Kokkuvõtteks:
      Windowsitega hakkasin tegelema ca sajandi vahetusest ja mida aeg edasi läheb, seda paremaks windows on saanud. Ei ole mingit vajadust olnud muid OS-e kasutada. Olen teinud arendajatele ka ettepanekuid tavakasutaja seisukohast, mida on ka arvestatud (nt üks neist on win10 kalkulaatori täiustamine, mis on saanud lõpuks väga hea lahenduse).
      viimati muutis kasutaja saformo; 04 m 2019, 04:53. Põhjus: tähevea parandus

Comment

Ilmselt paremus ikka kasutaja indiviidist lähtuv.
        Minumeelest on kasutusmugavus ikkagi kõige parem Win 7, see on minu isiklik seisukoht.
        Ka installimisega pole olnud probleeme, nagu ka vanema XP puhul.
        8 on juba olemuselt kuidagi ebamugav, kui hea jupp aega tagasi ostsin uue läpaka siis sel oli 8 ja sellest oli siingi arutelu.
        Katsetamisel muidugi selgub igasugu asju, ka see läpakas aastate tagant, sai sinna lõpuks peale garantiiremonti Win 7 ja see arvuti muutus uimaseks, prose vent undas põhjagaasil ja temperatuuridki olid hullud. Nüüd see käesolev (samuti siis läpakas), sellele oli omanik (sõber) lasknud installida ka Win 7 ja see arvuti oli kohutavalt uimane ja ka vent lärmas, kuum jne - 8 (mis siis oli originaalis) lahendas selle probleemi, nagu ka hetkel seal olev 10 - ilmselt siis põhjus äkki, et draivereid ei ole Win 7 jaoks ja vahest muud põhjused (ma ise arvan nii kuna 10 puhul see üldse esimene kokkupuude sellega).

Igaljuhul nagu juba viidatud siis sain asja toimima, #39 post lahendas probleemi.
        Kuna 1. kokkupuude üldse siis tekitasin muidugi installimisel uue probleemi - ühel hetkel kui install oli tehtud, tuli ette teade, et tuleb ühendada võrku, et teha mingid personaalsed seaded. Seal tegin teadmatusest vea, administraatorilogi on nüüd telefoninumbri põhjal+parool, seal oli valik kas e-post või telefon või (vist oli) microsoft konto kui õigesti meeles, viimast mul ei ole ja eriti ei taha ka teha igasugu kontosid kus nagunii ei käi.
        Nüüd kui püüan seda administraatorilogi muuta siis vähemalt mina ei suutnud leida kohta kus seda administraatorit deaktiveerida saab, tegelikult tahaks sealt eemaldada üldse oma telefoninumbri ja asendada selle millegagi mis ei seo ei telefoni ega isikliku e-postiga (miks? - installiprotsessis oli seal seade, et sünkrooni telefoniga, seda ma ei taha - ma ei näe mida minu telefonist korjatakse ja mõistlikum põhjendus - ma ei usalda lihtsalt isikuid või ettevõtteid kes selle taga on sest ma ei tea ega tunne neid ja isiklikku infot jagada ei tahaks, et kes meist seda tahab?).

Nüüd täna leidsin ühe teise juhendi, hetk tagasi sattusin internetiotsinguga sellele: https://www.windowscentral.com/how-c...ith-powershell
        Pole jõudnud proovida ega tea kas toimib aga võtan õhtul katsetan, kui ei, tuleb ilmselt teha kogu installiprotsess uuesti läbi.

Ka oli selle Win10 kasutusest täna reaalne kogemus ühes ametiasutuses kui töötaja püüdis oma tööarvutis (lisaks temale kasutas seda arvutit ühise töö jaoks veel teisi kolleege) arvutisse pääseda aga administraatoriparoolile lisaks pidi ta sisestama veel teisegi ja 2-3 kordse proovimise järel ta loobus, ütles, et seda päris tihti ja olukord ei nõudnud tingimata selle arvuti kasutamist. Tegu oli riigiasutusega - ka sealsed töötajad kogevad probleeme sest W7 ja 10 on oma kujunduslikult ülesehituselt juba erinevad, see graafiline pool on kasutaja jaoks tegelikult väga tähtis asi kui ollakse harjunud mingit asja tegema aastaid ühes keskkonnas ja ühel hetkel muutub kõik see suures ulatuses.
        Eks need, kes seal kuskil sügavustes näpivad ja uurivad, need on pädevad aga tavakasutaja kes installib selle omale arvutisse ja teeb seda ehk aastas korra või mitme aasta jooksul - kuisuur osa neist kasutajatest süviti seal asju näpib, kui asi töötab siis ta töötab ja ilmselt leiab suur osa kasutajaid, et näppida ei olegi tarvis ja neid seetõttu süüdistada oskamatuses on minumeelest vale.
        -superradical-

Comment

vimasel ajal on tõesti usalduskriis. mikisoft ei usalda kasutajaid, kasutajad ei usalda mikisofti.

kasutajatega majandatakse läbi sellise asja: lusrmgr.msc

Comment

Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust
            Seal tegin teadmatusest vea, administraatorilogi on nüüd telefoninumbri põhjal+parool, seal oli valik kas e-post või telefon või (vist oli) microsoft konto kui õigesti meeles, viimast mul ei ole ja eriti ei taha ka teha igasugu kontosid kus nagunii ei käi.
            Nüüd kui püüan seda administraatorilogi muuta siis vähemalt mina ei suutnud leida kohta kus seda administraatorit deaktiveerida saab, tegelikult tahaks sealt eemaldada üldse oma telefoninumbri ja asendada selle millegagi mis ei seo ei telefoni ega isikliku e-postiga
            Ma oletan, et Sul niipalju juba kogemusi, et telefoni numbri jaoks panid ikka esimese bensiinijaamast leitud kaardi numbri ja e-posti aadressiks mida iganes.

Windowsi saab ka ilma eelnevata installida. Aga ima administraatorita vist mitte.
            Ega siis midagi...uus install. Aga andmeid jagatakse vaid üks kord (ei jõua mulle inimeste paranoia kohale - lihtsalt tuleb õppida õigesti käituma).
            Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
              telefoni numbri jaoks panid ikka esimese bensiinijaamast leitud kaardi numbri ja e-posti aadressiks mida iganes.
              Ei Muidugi mitte.
              Telefon sai oma number, kuigi tegu kaardiga, kasutan juba umbes 4a.

Ma ei arvanud, et see nii tõsine võiks olla, et lihtsalt muuta ei saa. No 1. kokkupuude, ei arvanud, et seda muuta vist ei saagi.
              Ega sellest ei olegi midagi aga kui nüüd sõber sünkroonib siis ta sünkroonib mu telefoniga - ega selles midagi pole aga kui üks saab ligi siis võib ligisaajaid olla rohkem ja oma pildialbumit kuskilt kuhu see ei kuuluks, vaadata nagu väga ei taha.

E-maili ei olnud vaja, kuna ma ei viitsinud (vat, loll) teha kiiret suva e-maili siis mõtlesin,e t olgu siis nr, nad (microsoft) saatsid mulle ka kohe, umbes 10 sekundi jooksul kinnituskoodi mille pidin aktiveerimiseks sisestama. Reaalselt on nüüd pilt niisugune, et sisse lülitades tuleb kasutajanimi (minu telefoninumber) ja siis pean sisestama ainult parooli, kui see kattub siis avatakse arvuti automaatselt (see on mugav tegelikult, ei mingit enterit).

Iseenesest väga ei nurise, kujundusega on nad teinud edusamme (kui võrrelda win 8). Usalduse küsimus on pigem see, et kasutajad ei usalda sest ei tea ju mida võetakse ja mida jäetakse, läbipaistvus puudub..

Ja kogemusi numbrimajandusega...mingid leedukad kellest kirjutati ka lehes. Oli möödunud kuus juhus kui juhuslikult linnas sattusin pealt nägema kui inimene kukkus, üsna paha kukkumine, selg ees ja asfaldile, inimesed kõndisid mööda ja keegi ei paistnud reageerima, mõtlesin, et helistan häirekeskusse, pärast kahetsesin, et ütlesin päris nime jne, nüüd oli vist eelmisel esmaspäeval kui ka mulle helistati ühelt numbrilt mis nende "investeerimishaide" uudistest läbi jooksis, arvestades, et politsei antud investorite teemat võttis väga külmalt siis krt, võibolla vandenõu aga..ka politseinikud on kõigest inimesed ja ei ole 4a jooksul olnud, et suvaline inimene helistab ja pöördub nimeliselt - kõnekaarti olen isegi laadinud poest ostetava kõneajaga, mitte internetipangast.
              Senini oli elu rahulik, helistasid need kes teadsid ja kel tarvis.
              viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 04 m 2019, 19:46.
              -superradical-

Comment

Nii paranoiline ei maksa olla.
                Täna helistati mu tahvelarvutile. Suva sim kaart sees, ei tea peast numbritki. Pikemal uurimisel selgus, et see oli nende leedukate number. Vastu muidugi ei võtnud. Isegi imestasin, et sellele kaardile saab helistada.

Tegelikult on asi tunduvalt lihtsam - helistatakse suvalistele kombinatsioonidele.
                Kunagi helistati mulle kah, hakati mingit venekeelset jama ajama ja uuriti ikka - kak vas zovut. Vasytasin siis - nahhuja võ zvanite jesli menja ne znaajete. Aga vend oli visa.
                Ehk neid spämmereid ei maksa karta.
                Lapse telefonile helistati mõni aasta tagasi ja enne saadeti sõnumeid stiili - maksa parkimistrahv ära. Võtsin vastu - esimene küsimus - mis on teie nimi, et teil on vaja parkimistrahv maksta. Ütlesin sellele neiule - kui välja uurib ja tõendab, et ma tõesti parkisin, siis teen talle pudeli veini välja ja pargime järgmine kord koos.
                Rohkem ei tülitatud :P
                Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Microsofti abil töölauale logimist ei ole kunagi kasutanud ja installimisel keelan niipalju kui saab ja kõik on alati OK! Lisaks kasutan alati ka tasulist tõrjet!
                  Kui aga sinul (radiotehnika35) win10 aktiveerimisega peaks probleeme tekkima, siis võta teadmiseks, et selle asja saab hankida osta punkt ee-st alla 10.- € ja ebayst alla 5.- USD, nagu ka Office2016-2019-365. Ja need on arvutist lähtuvalt eluaegsed.
                  Kui aga juba spets oled, siis tühistad vanast logust arvutist vajalikud võtmed ja viid uude üle, nii tehakse ja selle vastu võidelda veel ei suudeta, sest MS on teinud koodituvastuse ise moditavaks (tutvuge nende kahe tööriistaga: slmgr.vbs on Windows'i ja ospp.vbs on Office võtme tööriist).

Comment

No vaatan mis saab, 6 minutit tagasi alustasin uue installiga, näis, kas tulen toime. Loodetavasti midagi topelt ei saa.

A, selle vana võtme kasutamist teisel emaplaadil, sellest mul oli siinsamas üks eelmine teema, üsna hiljuti kirjutasin.
                    Viitan sellele hiljem kui saan selle installi nüüd tehtud nii nagu viisakam oleks, kui õnnestub, esmapilgul tundus küll kõik väga asine, näis...

Et siin: https://www.elfafoorum.eu/threads/80938-Kas-keegi-oskab-seletada-neid-anomaaliaid?p=592230&viewfull=1#post592230

Kasutan üht HP mini pc ja selle analoog, Lenovo, ostsin emaplaadina ja müüja väitis, et on OK, ostu põhjus oli, et mu legaalse Win 7 (Home) litsentsiga arvuti ei lase kasutada kogu raudvara mis arvutis on, näiteks mälu on mul maksimum võimalik, näitab, et on olemas aga kasutatav ainult 16. Süsteemi indeksis on 16GB mäluga tulem isegi parem kui 32GB puhul millest siis pool on kasutatav - see on Home piirang. Lootsin ostetud Lenovo analoogse raudvaratoega emaplaadile ümber asjad tõsta aga selgus, et müüdud plaadil on LGA1155 pesas osa pin-e ära rumitud, CPU mapi järgi tundub mälusiinide pinid ja kahtlased (tundub, et remontimatud) on just 2 pasarispin-i mis täidavad üht funktsiooni, seega ma ei tahaks riskida kuigi sellel emaplaadil on (korpusel olemas ka litsents koos võtmega) Pro versioon kuid nagu ikka - OEM.

Kas seda on võimalik teise arvutisse üle kanda või OEM puhul mitte?
                    E: võibolla oleks seda teemat parem arutleda selles kõrvalolevas ( https://www.elfafoorum.eu/threads/80...l=1#post592230 ) teemas. Kui antud teema saab lukku siis siin on ka palju mõttetut pläusti mis oleks vast mingilhetkel hea lihtsalt ajaloohämarusse saata.
                    viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 04 m 2019, 22:18.
                    -superradical-

Comment

noh, harjutamine teeb meistriks...

Comment

Esmalt postitatud olavsu1 poolt Vaata postitust
                        harjutamine teeb meistriks...
                        Või siis ka harjutajaks

E: Et siis alustasin 22:03, vahepeal räägiti juttu, paar minutit molutasin eemal, 22:41 oli uus install tehtud.
                        Mitte mingeid tõrkeid, mitte mingit partitsioonide jeblamist enam, see süsteem juba on täiesti OK, võib rahul olla.
                        Uus nimi, paroolid jne olemas. Ei ole tõesti midagi hullu kui on mingigi kokkupuude saadud. Vist tõesti lihtsam kui Win7 puhul - olen ainult ühe korra pääsenud ilma telefoniteel 7 aktiveerimiseta.

Seega nüüd saab põhiosas antud teemale joone alla tõmmata ja pool mõttetut joga võibolla ära kustutada?
                        viimati muutis kasutaja radiotehnika35; 04 m 2019, 22:49.
                        -superradical-

Comment

#34 kirjutasin
                          1 - "media creation tool windows 10" abil installikas 8GB pulgale (ei saa linki panna kuna linuxi masinas suunab MS ISO-t alla laadima)
                          2 - aktiveeritud W7/W8 keskkonnas tekitada aktiveerimise fail ja kopida ka pulgale nagu eespool kirjutasin
                          3 - võrgujuhe küljest, pulgalt puhas install, kustutades kettal olnud partititsioonid
                          4 - paar korda "ei taha, ei taha" kui W10 üritab netiühendust soovitada.
                          5 - aktiveerimis info/fail õigesse kataloogi
                          6- restart ja võrgujuhe külge

Millegipärast jääb mulle mulje, et lugesid ainult punkti 1, reageerisid 8GB pulga soovitusele ja edasi ei lugenud. Vabandust kui eksin.

Comment

Lugesin ikka kogu juttu aga miskipärast eeldasin, et kui 1. punkti saab korralikult, ilma vigadeta, pulgale siis töötab ja install toimub samamoodi nagu siis juba see uuesti install või samamoodi nagu eelnenud win 8 puhul. Kuna microsoft ise ütleb, et saad uuendada vanemalt opsüsteemilt uuemale siis ma nagu eeldasingi, et kui kasutan seda viidatud tööriista siis see loob vajalikud toimingud ise ja installimine ise ongi juba lihtsalt "jah, ei, edasi ja tagasi jne" valikute tegemine. Mingi kujutlus oli, et see võiks kuidagi nii toimida.
                            Aga #39 viidatud oli sisuliselt sama asi mis selle lihtsal kujul tehtavaks muutis.

Samamoodi ma mõtlen, et see arvuti kus ma hetkel kirjutan, sellel on W7, ilmselt peaks ma siin tegema samaoodi selle partitsiooniga ja saaks ka siia installida 10, siin on muidugi ka litsents füüsilisel kujul nähtav. Ja ilmselt oleks vaja sama toiming teha ka siis kui ma sooviks siia hoopis 8. Muidugi on need hüpoteetilised mõtted (sest kuni 7 töötab, on hea) ja võibolla need ei oleks õiged käigud aga oletus sest ei ole varem olnud vajadust vanale süsteemile uut peale panna

Nüüd on OK, nimi ja parool on uued ja tundub, et kõik toimib. Kell ainult on vale - jäi USA aeg ja sätetest sai lisada aga määramist pean uurima, kuidas. Väsinuna pole eriti mõtet nikerdada, pärast hullem segadus.
                            -superradical-

Comment

Working...
                            X