Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

H2da v6rguga

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

H2da v6rguga

Varem olid XPpro-ga ja 98se-ga masinad ilusti v6rgus, XP omal 2 v6rgukaarti (net ja omavaheline), masinatel j2rjestikused IP-aadressid, gateway'd teineteise peale, workgroup sama, k6ik t88tas ilusti ja jagas netti kah.

Nyyd siis 98 asemel XPpro-ga laptop. Viimane leiab workgroupis PC ilusti yles aga ligi ei p22se. PC ei leia yldse oma workgroupi. Omavahelised firewall'id maas, PC poolel riistvaralist uuendust teinud pole ja oma teada olen juba nii hea kui halvaga proovinud, oskab ehk keegi soovitada veel midagi millega proovida.

Installi XP masina jagavale võrgu kaardile NetBIOS peale, siis peaks funkama

Comment

NetBiosi ei ole vaja, kui TCP/IP all on lubatud NetBios over TCP/IP.
      Gateway'd ei ole vaja teineteise peale panna, see ei aita midagi. Internetis mitte otse oleva masina gateway peab olema ruuteri peale.

Debuugi sedasi:
      1) pingi masinaid: command promptis ping teise.masina.ip ja ka ping teise_masina_nimi
      2) proovi start->run->\\teise.masina.ip\

Btw... et XP-ga masinasse saaks 98 alt vabalt sisse, peab olema lubatud guest'i account. Teine võimalus on veel: olla 98-sse sisse logitud sama nimega nagu XP's on mingi account olemas, siis küsitakse selle accoundi parooli ja kui õieti vastad saad sisse. Administraatorina tühja parooliga sisse ei ole võimalik saada. Administraatorite jaoks on xp pro'l varjatud Share C$, sealtkaudu saab adminni õigustes kogu kettale ligi.

Comment

ruuterit mul pole, PC on otsapidi netis ja teise v6rgukaardiga laptopiga yhenduses (loe: peaks olema).
        Proovisin k6iksugu pingimise variante - kummaltgi masinalt teist ja ka iseennast - jama selles, et laptopilt ei pingi PC IP'd v2lja, nimest r22kimata.
        K6ige suurem mystika minu jaoks on see, et PC ei leia iseenda workgroupi yles, sellel peab kindlasti mingi v2ga lihtne p6hjus olema

Comment

Kuidas ülejäänud pingimised töötasid?
          Mida näitavad masinate ARP'i tabelid (arp -a)?
          Kiirjuta ka oma mõlema masina seaded, veel parem kopipaste need (ipconfig /all).

Comment

Sain juba oma j6ududega hakkama aga t2nud igatahes. Tuli v2lja, et olin ikkagi tulemyyri natuke liiga h2sti 2ra confinud :P

Comment

Working...
            X