Mul siis mitu korda juba niimoodi olnud, et kui majas pannakse tolmuimeja tööle lülitub arvuti järsku välja...No tolmuimeja ei tohiks ju mingeid elektrikõikumisi tekitada, mis nii võiks mõjuda?? Ega jah, mul tavaline arvuti kah pole...Masin on siis ehitatud printeri (HP Deskjet 550c) korpusesse, ja toiteplokil korpus ja emaplaadi maandus pole kuidagi ühendatud, lisaks veel on toiteplokil kaan maas.. Kõvakettad ja cdrom pole ka omavahel ühendatud, nagu arvutis kesta kaudu... Äkki selle maanduse puudumise tõttu selline käitumine?? Muide toide on AT.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Arvuti lülitub järsku välja...
Collapse
X
-
No võid ju välja uurida palju sul seda võimsust üldse elektrikilbis on, kui suht piiri peal asi, siis võib täitsa olla, et lülitab ka välja, kui midagi sisse lülid.
Mul maal oli sama jama, seal võis ikka tublisti vähem elektriseadmeid vooluvõrku toppida, kui seda Tallinnas võib teha. Mulgi arvuti tahtis suht tihtis restarti teha mingi võimsama asja voolu panemisel(puhur, pliit vms). Aga UPS aitab !!
-
NU aga pesumasinal on ju üpriski kõva küttekeha, mis tolmuimejale kõvasti silmad võimsusega ette teeb...Tegin just praktilise katse. Samuses pistikus, kust on arvutit see tolmuimeja juba mitu korda välja lülitanud, ei teinud arvuti teist nägugi, kui tolmuimeja järgi panin. Proovisin ka arvutiga samas toas olevat pistikut-ei midagi. Muide see väljalülitumine ei ole reegel...rohkem nagu juhus...aga liiga täpn ajastus juhuse kohta
Comment
-
See võib tõesti olla suurest impulssvoolust aga ka toitebloki võrgukondede mahtuvuse kaotusest. Skeemis on reseti lüli´tus mis masinale vee peale tõmbaba ja hoiab kuni toide ok. Seega kui nt. tekib piisav pingelangu piik, tekib reset. Toitepinge (5V) ise võib ehk isegi normi jääda. Sama viga on tavaliselt uutel masinatel ja vanad 386 karbid elavad säraka hästi üle (just eile märkasin - mu 2,4G pentu tegi tööl pisikese pingelangu peale saapa aga 100MHz vanem masin lippas edasi). Uutes masinates on odavad toitekad kus lüütide mahtuvus minimaalne võimalik ja drosselid kenasti traatidega asendatud...
Seega kui tesit toitekat ei ole, uuri lüüte. Esiteks toitekivi (UC3842?) toites olev umbes 47uF/25V ja siis võrgulüüte (2*220uF...470uF/200V).- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
Comment