Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

digivideo pakkimine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

digivideo pakkimine

Milline on hea(ideaalne) codec millega tasub digivideot pakkida,
    et see siis cd-le põletada(DvD põletajat veel ei oma).
    (mõtlen, et suhe võiks enamvähem sama olla nagu filmidel 1h= ~700 Mb)

On ju ka DvD filmid kuidagi pakitud ja kõlbavad vaadata.
    Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

hmm kas svcd või vcd ei paku huvi?

Comment

divx - .avi (nagu enamus divx filmid)

svcd sobiks ka(seal ju andmed teised 700Mb= x min)

Comment

DivX ilmselt kõige mõistlikum, ja räägivad, et vana 3.11 versioon ikka enamuses kasutusel. SVCD tahab ikkagi 2 plaati saada, umbes sama kvaliteedi juures, kui DivX film mahuks ka ühele...VCD on aga päris vilets. Paljudele meeldib ka Xvid...maitse asi. Muidugi, VCD ja SVCD toetavad enamused "standalone" DVD mängijad, DivX'i aga veel vähesed.

Comment

praeq olen kasutanud Seda sinisega ja jääb normaalne aga olen ka paremini saanud

Kahjuks ei meenu mis oli siis mu valik.

Mida siit muudetakse ?
          Seal kus suitsu, seal ilmselt tinutatakse..

Comment

Seda DivX Low Motion varianti kasutan isegi. "Data rate" peaks olema vahemikus 700...1400kb/s, siis mahub 2-tunnine film ühele, või kahele kettale. Kvaliteet siis esimesel juhul viletsam, teisel parem. See aga väga umbkaudne...parem downloadida mingi DivX kalkulaator, siis saab üsna täpselt "data rate" teada, kui olemas filmi pikkus ja vajalik maht.
            "Compression Control" vahemikus 80...90 ja "keyframe every 10 second" las jääb samaks.
            Kui vaja lühemat videot plaadile lasta, võib "datarate" kvaliteedi huvides ka suurema panna...3000-4000kb/s. Muidugi koormus protsessorile mahamängides suureneb...viletsamad arvutid ei saa alati hakkama.

Comment

Mida tähendab capturemisel valik DC type-1 ja DV type-2?

Comment

DV Type1 koodekis on video ja audio tihedalt koos ehk siis "ühes kanalis", Type2 puhul aga eraldi striimides, kuigi ühes failis. Seepärast on Type1 variandis audio/video alati raudselt sünkroonis, kuid Type2 on lihtsam monteerida. Näiteks kuulus VirtualDub Type1 ei ava, küll aga Type2. Parimad DV koodekid (MainConcept jne.) kasutavad Type2 varianti. Tundub, et see ikkagi parem...

Comment

Millest tekivad capturemisel probleemid?

Video mida kaamerast arvutisse tirin hakkab suvalisel hetkel kinni jääma ja kui arvutist hiljem vaatan on ka samades kohtades jonksud.

Milline soft on Ideaalne originaali transportimiseks arvutisse, et seal seda Divx- iks teha?

Praeq kasutan ulead7 ja ka pinnacle studio8.
                  arvuti on p IV2,4Ghz, 256Mb mäluga

Windows movie maker teeb head videot küll aga .WMA mida ma tegelt ei taha.

Comment

Ulead MediaStudio ja VideoStudio mõlemad on capture jaoks head ja vähemalt MediaStudioga saab ka DivX-ks konvertida. Pinnacled ise ei ole kasutanud...ei tunne seda. Kui hakkab jõnksutama, tee kettale defragment, see ehk aitab...video tahab saada ühtlast tühja ruumi, kui peab hakkama oma faili reaalajas fragmentideks jaotama, tekkivadki jõnksud. Kui capture teed Type2 koodekiga, kasuta VirtualDubi hiljem DivX-ks konvertimisel...see on tunduvalt parem.
                    Capture jaoks veel olemas iuVCR, VidCap, ShowShifter, AVI_IO, FreeVCR jne...esimene neist (minu arvates) parim.
                    Protsessorit ja mälu on sul kuhjaga...selle poolest peaks asi korralikult jooksma.

Comment

K-Lite codeck pack
                      aitab kõigega! :P
                      <span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Pinokkio on piraat</span>

Comment

Mina lindistan pildi huffyuv&#39;iga ja heli jätan pakkimata. Siis monteerin värgi kokku ja lõpuks juba ekspordin siis DivX (kui cd-le vaja) või siis MPEG kui DVD&#39;le.

Comment

Kui juba Codec Pack, siis installida ainult ja ainult need koodekid mida tõesti vaja, aga mitte et "igaks juhuks veel"...palju on kuuldud halamist, et video ei mängi, et on aeglane, et on tagurpidi või katkendlik ja millegipärast just nendel, kel paar-kolmkümmend eri koodekit peal...igasugu filtritest rääkimata.
                          Mitmed koodekid installides asendavad vanu, aga jätavad endised .dll, .ax jne. millegipärast puutumata ja registrisse sisse. Filtrid registreeruvad ja hakkavad üksteist segama jne. jne...jama kui palju...
                          Digitali moodi Huffyuv&#39;i on mugav kasutada...kui kettaruumist nats rohkem kahju, siis võib ka MJPEG (näit. PIC Video) salvestada. Aga kindlasti mitte mingi audiokompressiooniga (.mp3, .ogg, .wma jne.)...enamustel juhtudel läheb pilt/heli sünkroonist välja. Ja hea kohe 48kHz .wav kasutada, siis sobib see otse DVD-le...või veel parem .ac3 konvertida.

Comment

sellepärast K-Lite nii ea ongi, sätib kõik nii et miski millelegi jalgu ei jääks ja rohkem koodekeid pole juurde vaja sest kui K-Lite seda ei mängi ei saa sellega miski hakkama..
                            <span style=\'font-size:8pt;line-height:100%\'>Pinokkio on piraat</span>

Comment

Ega miski ei pruugigi jalgu jääda, aga ei ole ju mõtet paigaldada seda, mida vaja ei ole.
                              Pealegi vaevalt, et see nüüd nii hea ja kõikvõimas on.

Transistor
                              transistor[ätt]starline[punkt]ee

Comment

Working...
                              X