Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

120G Seagate Barracuda parandamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

120G Seagate Barracuda parandamine

Tere,
    nimelt juhtus selline lugu, et kaks Seagate Barracuda 7200.7 loobusid minu heaks töötamisest ning sõna otseses mõttes kärsasid läbi.
    Aga kuna asi veidi kahtlane sest kõvaketta kontrooleri peal on üks kivi mis on ainukesena kõrbenud olekus.
    Seega on mul asja parandamiseks kaks nägemust:
    1. Vahetada see kõvaketta kontrooler.
    2. Vahetada see kivi

1. Kuna mul ei ole kodus kontroolerite varu siis ehk mõnel on kodus mõni ülearune katkine kettas mille mudel oleks kas ST3120026A või ST3120022A?
    kui sul midagi sellist on anna märku e-mailile: dusun(ät)iitee.ee

2. võimalusest tulenevalt tekkis küsimus kas keegi oskab öelda mis kivi tähistatakse fT333 PV? Ning kust ma seda saada võiksin?
    Näeb selline välja, et ta võiks olla ka vabalt diood... aga täpselt ei saa aru kah. Selline musta värvi, kahe otsaga ning asub skeemil suhteliselt toite sissetuleku ligidal ning üks ots on kõvaketta korpusega ühendatud ning teisest otsast ei saagi täpselt aru kuhu ta läheb.

Tänud tähelepanu eest

Ma oletan et see on kaitsediood (või stabikas). Kas see ongi ainus asi, mis põles? Siis pääsesid lihtsalt - jäta lihtsalt detail katseks ära. Võib ka kaitse olla kuid siis ei oleks maaga ühendatud.
    PS: Kas su arvutis on E-marketi toitekas?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

5 punkti härra felch-ile lihtsalt suurepärase läbinägelikuse eest
      Tegu on e-marketi toitekaga mille mudeliks CWT-300ATX12

Kõvakatel tundus see kaitsediood/stabikas ainuke asi mis kärsass. Suudaks selle tegelase ära defineerida siis võibolla leiaks kuskilt mingi analoogi millega see asendada. Hetkel mul igatahes väga palju õnne selles osas pole olnud.

Comment

paistab et too e-marketi toitekas on mulle külma (või sooja) teinud. Testriga mõõtes näitas, 12V asemel 17V ning 5V oli ültse kuskile ära kaotand...

Niisiis arvata võib, et liiksed voldid kärsatasidki need T333 asjandused läbi...

Comment

Südamest soovitus E-marketi toitekate omanikele: visake see saaśt välja kuni kettad veel elus. Kogemused arvutite remondi alalt ütlevad et nendele toitekatele on tüüpiline toitepinge KÕRGENEMINE: isegi kuni 20V!!!

Kui su windi diood/stabikas on lühises, võta ta välja ja proovi toidet peale anda - ehk läheb käima. Kui ei, .... siis palju lootust ei ole
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tüüpiline maandamata masina surm. Lihtsalt staatika sai HDD kätte, vastasel juhul olex läinud miskit muud, näiteks mammi!

Nii, et jõudu ja jaksu arvutile maandatud vooluvõrgu rajamiseks, 5-10 meetrit toitejuhet maksab tunduvalt vähem kui uued kõvakettad. Aga e igaüks ise teab.

Neid kettaid ootab ees ainult üks tegevus - kirst ja lilled ning väiksed peied!

Comment

maandus... rofl....ja sa ikka veel usud, et need võrgukaardid ja hub'id maanduse puudumise tõttu otsad andsid.. maandus ei päästa staatilise elektri käest.

Comment

Arvuti kontramaandus PÄÄSTAB arvutit VÄGA HÄSTI STAATILISE ELEKTRI KAHJUSTUSTE EEST, kuna vooluvõrgus olev STAATILNE PINGE 110V (ehk pool toitepingest - kes ei usu, vaadaku toiteploki filtri skeemi või mõõtku testriga!!&#33 + PINGEIMPULSID VÄÄRTUSEGA 500-2000V EI JÕUA ARVUTIDETAILIDENI!!!

Loodan, et kõik selle pika jutu välja trükivad ning enda arvuti külge kleebivad, et siis a 100x päevas läbi lugeda!!!

Comment

Jah, me juba teame, et maandus on väga kasulik. On küll. Antud juhul oli siiski viga toitekas.

Comment

ja jumal ütles saagu maandus.. ja maandus saim tahanteada nägi seda ja sai aru, et see on hea ning hakkas seda kuulutama sellest ajast peale, söögi alla ja söögi peale, võimalikes kohtades ja võimatutes kohtades...

seleta ilusasti ära kuidas see maandus nende pingeimpulside eest päästab?

Comment

ma arvan, et see jama mis minul oli ei tohiks olla küll maanduse probleem... eelmine aasta sai tehtud "oma arust" hea maandus.

Comment

Working...
                      X