Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Windows 98 vs 98SE

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Windows 98 vs 98SE

Ma pole siiamaani aru saanud, mis on nende kahe windowsi nii oluline vahe, et neid eraldi müüa. Kas tegu on millegi Service Pack moodi asjaga nagu NT versioonidel või oli orignaal 98-s mingieid suuri apsakaid, et oli vaja lasta Second Edition ruttu müüki?

Endal on olemas mõlemad plaadid ja tegelikult olen märganud ainult seda et ühe start menüü on pisut kõrgem kui teisel

Oskab keegi seletada mis neil põhilised erinevused muidu on (pealse start menüü)?

SE paistab olevat 98 ümberkirjutatud variant, hulka vigu välja jäetud, teist sama palju muidugi juurde lisatud Paljud asjad, mis 98 peal kummaliselt käitusid, hakkasid SE peal tööle. Sellised tähelepanekud, mitte päris kindel teadmine küll. Ehk targemad kommenteerivad edasi.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Aga mis vigadest on seni XP puhul võimalik rääkida?
      Kunagi see ka ju vana.
      Nagu win 98se, kui ilmus siis kiideti aga nüüd, see viga ja see ka veel.
      Mu vanaisa oli küll väga kõva mees aga võitluses elektriga jäi siiski teiseks

Comment

Omal oli vahepeal masin, P200pro , mis w98 puhul pidevalt ekraani siniseks värvis Samas aga SE ga oli okei . Võibolla oli ka rauaviga..
        Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Originally posted by martinj@Jul 23 2004, 19:59
          Omal oli vahepeal masin, P200pro , mis w98 puhul pidevalt ekraani siniseks värvis Samas aga SE ga oli okei . Võibolla oli ka rauaviga..
          jap, endalgi masinas 98se jooksmas ning sinisest ekraanist näen aint und

Comment

98SE-st rääkides...(ei tahtnud uut teemat avada)
            Installisin sõbra läpparile win98se... peale installi tegi arvuti restardi(installi päris lõpus)
            enam masin pilti ette ei võta, absoluutne tühjus... vahel piiksub ka paar korda...

EDIT: vahet ple...sain juba korda.... asi oli ülekuumenenud.... krdi p1:P
            Intel inside.. Idiot outside...

Comment

SE versiooni on sisse integreeritud uuem explorer, Võrgujaotus töötab paremini, on tõstetud tibake turvalisust, sööb 16Mb ram asemel 32Mb ja igasugu palju muutusi, mina isiklikult pean vanemast 98'st rohkem lugu, sest see asi palju kiirem ja töökindlam olnud kui SE (oleneb täiega raudvaralisest kooslusest) Sõbral on vastupidi.
              -

Comment

Mainiks veel neid lisatud driverite hulka kah. Algul proovisin W98-ga, siis lase tükk aega drivereid peale(video, heli, võrk) SE'ga aga seda jama enam pole ) Üldiselt kasutan SE'd ja tavalist enam ei tahagi....

Comment

mul jällegi SE-ga problad ühe vana AMD K6 3D Näu :P peal, nimelt arvuti kipub kokku jooksma, samuti kui on ühes kaustas ütleme "My Documents" 1 kaust ning selles omakorda mingi 20 kausta siis peab mingi pool minti v6i enamgi ootama et see soovitud kaust avaneks. ise kardan et see riistvaraline viga, vaevalt et SE ise nii vigane, sest isegi uuest peast installides sama jama. aga noh uue arvuti peal proovisin ka aga seal ei saa SE-d kasutada kuna heli irq-ga tekib konflikte. aga ise usun et lihtsalt see ront mul omadega l2bi, samuti lekib mälu, kui nii v6ib öelda, aga noh progemiseks asi kõlbab enam v2hem

Comment

Parim kõigist vidoosadest on minu arvates win2k. SE ikka jookseb ju vahel kokku!!?

Comment

vahel? vahetpidamata on nagu täpsem väljend selle jaoks. asi on hullem kui win95 mis peaaegu kasutuskõlbulik oli.

Comment

Üldiselt 98 ja 98SE vahe oli uue draiverimudeli kasutuselevõtt, millega sai paremini riistvara võimalusi ära kasutada. Kasutatakse ikka sedasama win95 edasi arendatud kernelit, mis ei eralda riistvara ja on seepärast progede poolt haavatav. Alles NT-seeria on korraliku kerneliga (mis tehti veel koos IBM'iga), see on suht lollikindel. Sellest on siis välja arenenud NT4.0, 2k, XP, igaühele oma kellasid-vilesid juurde topitud. Kui pole vaja multimeediat(directx'i), siis mulle meeldib kõige rohkem NT4(koos IE6-ga ja desktop update'ga, mis annab talle 98 väljanägemise), sest see on stabiilne ja enam-vähem lollikindel ja väga stabiilne. Kahjuks pole ka NT'l USB tuge. 2k-le on juba igasuguseid toredaid jublakaid juurde topitud, XP-le veel rohkem.
                        Seega minu arvamus on selline, et 95,98,se,me on täielik jama ja see üle päeva üleval ei püsi, kui sellega tööd ka teha. NT-seeriat saab edukalt üleval hoida kuni järgmise update'ni, mis restarti tahab. Linuxit saab veel kauem üleval hoida (viimane serveri uptime oli natu üle 200 päeva... ja siis oli paar päeva tagasi öö otsa vool ära )

Comment

Originally posted by digital@Oct 24 2004, 22:40
                          Seega minu arvamus on selline, et 95,98,se,me on täielik jama ja see üle päeva üleval ei püsi, kui sellega tööd ka teha.
                          kahjuks kipub nii olema jah

Comment

Working...
                          X