Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Soundblaster PCI 128 vs Windows XP

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Soundblaster PCI 128 vs Windows XP

Olukord järgmine. Mõned nädalad tagasi installeerisin endale peale formatit uuesti profi-XP. Sai ka Soundblasteri helikaart installeeritud (s.t. XP installis ta ära ilma mingeid lisadraivereid küsimata). Kõik töötas kenasti, ainult MIDI oli arütmiline (ei mänginud ühtlase kiirusega ja ka pitch oli paigast ära justkui). Koukisin siin täna välja Soundblasteri enda installeerimis-CD ja installeerisin draiverid, nüüd oli MIDI korras.

Kuid...

Kui ma kuulan näiteks Winampiga muusikat (mp3) ja samal ajal olen brauseriga võrgus ning scrollin veebilehekülge alla, hakkab miski muusikat moonutama (iseloomulik krabin a la "krrrrrrrr") vms. Seejuures toimub see AINULT scrollimise ajal, kui scrollimine lõpetada, taastub koheselt õige heli. Tõmbasin soundblaster.com-ist antud helikaardi XP draiveri, kuid seis on sama. h34r:

Efekt on sama nii IE kui ka FireFoxi puhul. Enne formatit oli mul sama jama (ka siis olid SB draiverid installitud), kuid põhjuse arvasin olevat brauseris. Täna aga sain aru, et viga peab olema SB draiverites, kuna ilma nendeta mängis audio brausimisel kenasti.

Probleem on suht spetsiifiline, aga loodetavasti oskab keegi nõu anda, kust mida näppida.

Jan

Ei tea palju see aitab kuid omal ajal oli mul sama probleem, siis küll W98 +p200 :
    lahendus: võtad videokaardi propertis lahti - näit desktopilt parema hiireklõpsuga ja otsid üles hardware accelerationi - tavaliselt on see full ja hakkad vähendama samm haaval.

Teine asi, mida mulle soovitati - vahetada ära helikaart teise pci pessa.

Kolmas asi - biosest sab mingit PCI timingut kruttida..

Asi on selles, et skrollimine tõmbab siinid videodatat täis ja muu ei pääse liikuma.

Igatahes ma sain omal omal ajal tööle - heli oli sblive@siiamaani see helikaart,kuid kast teine ümber.
    Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Tulemusi andis täielik video accelerationi mahavõtmine. Millegi arvelt peab ju ohverdama... :huh:

Comment

Võib-olla aitavad uued draiverid videokaardile? Endalgi olnud täpselt sama jama sama kaardiga... aga siis on kuidagi ise-enesest ära kadunud
        Sound Blaster Live! 5.1 + Sansui AU-9500 + TU-9500 + 2xEstonia 35 AC-021
        www.sansui.us/AU-9500.htm

Comment

endal oli ka kunagi sama probleem. teadjad netis räägivad, et nvidia draiverid (vbolla ka teised aga minul oli probleem oma riva tnt2 kaardiga vanas amd-k6-2-333 masinas) võtavad oma katkestustega enda alla nii palju aega (ja nende katkestused on muidugi kõrgema prioriteediga), et aeglasemal masinal peale graafika enam midagi ei töötagi. Vähemalt minu vanal masinal oli sama probleem. Lahenduse andis netis üks softijupp, mis konfis katkestuste prioriteedid(vist?) ümber. Hiire liikumise sujuvus natuke halvenes aga kõik muu töötas sellest ajast peale laitmatult. Aadressi enam kahjuks ei mäleta. Ehk google aitab.

Comment

Originally posted by Nimeta@Aug 1 2004, 00:40
            Võib-olla aitavad uued draiverid videokaardile? Endalgi olnud täpselt sama jama sama kaardiga... aga siis on kuidagi ise-enesest ära kadunud
            täpselt sama siin :S

Comment

Uurisin võrguavarusi, probleem pidi tihemini esinema Win2000/XP puhul, kuna need kipuvad prioriteete parima perfoormantsi nimel omapead paika ajama. "Mingi" service pack pidi aitama, kuid konkreetset nimetust ma ei leidnud. Peaks kõik PCI siinid läbi proovima, ehk mõikab.

Comment

Proovi igaksjuhuks BIOS'is 'Spread Spectrum' rida aktiveerida (kui selline üldse on). See kõrvaldab siiski ainult mobost lähtuva elektromagnetilise interferentsi, aga proovida ju võib.

Comment

Working...
                X