Käeulatuses mõned laptopid, kus LCD põrutuse või kukkumise tagajärjel kahjustada saanud ning osaliselt või pea täielikult kasutamiskõlbmatuks muutunud. Olen lugenud nüüd palju materjali LCD-de kohta ja leidnud, et seda probleemi saab lahendada kas kihi väljavahetamisega või siis repolariseerimisega. Materjale lugedes olen saanud teada kuidas asi toimib ja mida teha, et seda parandada, kuid kuidas seda täpsemalt teha, selle kohta ma materjali leidnud ei ole. Sai ka paarist kohast küsitud, kuid nood ei olnud huvitatud sellise informatsiooni jagamisest. Edasi pea ilmselt mööda foorumeid ja liste kolama, kuigi listid ei tahtnud suurt just tulemit anda. Igaks juhuks mõtlesin siis küsida ka ühest eesti foorumist. Screenidest on kaks neist TFT-d aga kolmanda kohta ei oska veel midagi öelda. Sooviks teada, mis vahendeid on mul vaja selle teostamiseks ja kust kohast ma peaksin alustama või oskab keegi soovitada mõnda linki kust võiks saada selle kohta informatsiooni. Leidsin interneti poest ühe raamatu, kus väidetavalt on ka sellest juttu, kuid see maksis sirka 400$. Kui leidub keegi, kes sellest midagi teab ja on nii hea ning valmis sellest kirjutama või siis suunama, oleksin talle väga tänulik.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Repolariz, taas/uuesti polariseerimine
Collapse
X
-
Ütlen kohe ette ära, et ei tea LCD-de ehitusest suurt midagi ja kogu järgnev arutelu on vaid arvamus...
LCD peaks koosnema peale polariseeriva kile kahest klaasplaadist, millede vahel vedel möga. Enamasti lähevad just need katki kui nt. läpakas hooga kinni lüüakse aga pastakas vahele jääb (olen näinud). TEkib küsimus, kuskohast sa loodad klaasplaadid saada. Ja vedeliku? Polarisaatori enesega ei peaks eriti midagi juhtuma. Vist. Kui just naela läbi ei lööda.
LCD-del on külje peal taustavalgustuse lamp. Päevavalgustoru sisuliselt. Ta on eriti peenike ja õrn. Kukkudes läheb enamasti just see katki. Pilt tekib kuid on eriti tume, vaadata saab vaid heleda valgusega ja siis ka teatud nurga all. Torusid annab kuuldavasti tellida.
Mismoodi sinu LCD-de pilt täpselt välja näeb?
Ah jaa, valgustust toidetakse umbes 400V vahelduvpingega mida tekitab pisike generaator (inverteriks kutsutakse). Need põlevad ka üsna edukalt. Küll mitte põrutuse peale. Enamasti vahetatakse, tellida pidavat ka saama.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
-
Pealekauba tähendab selline sõna taaspolariseerimist. Polariseeriv kile seda tõenäoliselt ei vaja. Vaevalt ta omadusi kaotab, äärmisel juhul ehk vaid terviklikkuse...- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
Comment