Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Z86C93 robotile kontrolleriks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Z86C93 robotile kontrolleriks

Leidsin sellise isendi kõvaketta seest. Oleks soov teda robotile ajuks kasutada. Ta ei ole ju OTP, ega? Vähemalt mina seda kuskilt välja ei loe, et oleks...

GENERAL DESCRIPTION
    CUSTOMER PROCUREMENT SPECIFICATION
    The Z86C93 is a CMOS ROMless Z8 microcontroller enhanced
    with a hardwired 16-bit x 16-bit multiplier,
    32-bit/16-bit divider, and three 16-bit counter timers (see
    Functional Block Diagram). A capture register and a fast
    decrement mode are also provided. It is offered in 40-pin
    PDIP, 44-pin PLCC, 44-pin QFP, and 48-pin VQFP packages.
    The Z86C93 is functionally compatible with the
    Z86C91, yet it offers a more powerful mathematical capability.
    In the PDIP package, the Z86C93 is fully pin compatible
    with the Z86C91. In the PLCC package, the Z86C93 is
    also pin compatible to the Z86C91, with the addition of four
    signals (SCLK, /IACK, /SYNC, and /WAIT). The /WAIT
    signal is only available on the 25 MHz and 33 MHz devices.
    The Z86C93 provides up to 16 output address lines permitting
    an address space of up to 64 Kbytes of data and
    program memory each. Eight address outputs (AD7-AD0)
    are provided by a multiplexed, 8-bit, Address/Data bus.
    The remaining 8 bits can be provided by the software
    configuration of Port 0 to output address bits A15-A8.
    There are 256 registers located on chip and organized as
    236 general-purpose registers, 16 control and status registers,
    one reserved register, and up to three I/O port
    registers. The register file can be divided into 16 groups of
    16 working registers each. Configuration of the registers in
    this manner allows the use of short format instructions; in
    addition, any of the individual registers can be accessed
    directly. There are an additional 17 registers implemented
    in the Expanded Register File in Banks D and E. Two of the
    registers may be used as general-purpose registers, while
    15 registers supply the data and control functions for the
    Multiply/Divide Unit and additional Counter/Timer blocks.
    Et siis selline jutt. Kas sellel on tähtsust, et ta on mult/div protsessor? Saan ma teda kasutada line-follower ja takistusi vältiva roboti jaoks?
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Kirjelduse järgi on tal kood eraldi ROMis (või flashis). Seega saaksid kasutada küll. jagamise ja korrutamise käskude rauas tegemine on ainult eelis!
    PS: Zilogi prosesid kasutab ka Rabbit. Vaata www.zworld.com. Väga vintseke tükk, plaadil prose, flash, ram jne. Kaasas C-keel ja palju teeke (library ). Maksab...jah, ikka maksab.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Aga flashi, rami jne saan ma ju ise ka pookida talle külge ju? Neid jubinaid olen leidnud modemitest ja võrgukaartidelt küll.

Comment

Muidugi saad. Rabbit on lihtsalt valmis plaat....aga kallivõitu. Järgi datasheete!
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Julgen arvata, et natuke mõtetu üritus on, Osta parem mõni atmeli AVR, tuleb odavam ja mugavam. See asi on lihtsalt protsessor. Kasutamiseks on talle vaja "emaplaat" juurde ehitada.
          Kui kuidagimoodi enam ei saa siis vaata manuali.

Comment

Z8 ja Z80 on täiesti erinevad asjad, nii et vaata, mis softi sellele isendile Zilogi kodulehelt saada on. kuna värk nõuab välist EPROMi ( või Flashi) , siis on vaja kasutada mälu programmaatorit- paras lisakulutus,kui ei oma. ma ei näe mingit eelist Z8-l näiteks 8032 ees, mõlemaid võib vanarauast välja koukida. see eest viimasele softi laialt leida.

Comment

Või kasuta pic-i PIC 16F876a peaks sellise roboti jaoks vägagi sobiv olema.

Comment

hetkel olen laiali lammutanud 2 kõvaketast, CD-ROM-i, Hulganisti floppy draive, 2 modemit, 2 võrgukaarti, HUB-i ja arvuti(P200) emaplaadi. Iga "kivi" andmed toksisin www.datasheetarchive.com leheküljel otsingusse ning see Z86C93 oli ainumas protsessor mille ma leidsin. Nii et sellest tingitud siis ka minu valik.

Comment

Äkki leiad samalt kõvakettalt ka flashi? Siis saad juba midagi ehitada. Lisaks on vist vaja vähemalt 1 triger-register aadressi demuximiseks (273 või 373).
                  Üldiselt...mina kasutaks ka midagi mugavamat nagu PIC või Atmel. Seal on rohkem perifeeriat sees (pordid, ka serial), A/D.muundid jne. Too prose on ainult prose (vaevalt midagi erilist juures on peale taimerite - ei viici datasheeti välja nuhkida). Aga samas - sellega saab ehitada. Kunagi tegin ka Z80-ga skeeme ja päris huvitavaid asju sai. Juppe läks rohkem ja voolutarve suurem aga plaadi tegemise kogemused tulid mühinal...
                  Kuni EE säraka hinda tõstnud pole, saad tegutseda, kiirusta

Comment

juurde peaks minema :

Am29F010
                    1 Megabit (128 K x 8-bit)
                    CMOS 5.0 Volt-only, Uniform Sector Flash Memory
                    ja olemas on ka
                    256 K ´ 4-Bit Dynamic RAM

Comment

Dünaamilise mäluga pole suurt midagi teha sest team juhtimine on äärmiselt tülikas. Sa pead infot pidevalt regenereerima (ketrad mingid aadressid pidevalt üle). Pealekauba on ta 4-bitine, s.t. vaja oleks 2 kivi.
                      Flash on kasutatav küll aga temasse kirjutamiseks on vaja programmaatorit või omakirjutatud koodi+plaati, kus see kood peal jookseb. Kunagi hakkasin sellist aretama aga jäi huvi kadumosel pooleli. Kui huvi, võin koodi saata.

Comment

Huvi on küll. Aga hetkel on asi sedasi, et millise programmiga sa ise skeeme ja trükiplaate koostad? Siiani olen kasutanud PCBExpress-i kuid seal on komponentide valik lahjavõitu. Sest hetkel robotiga tegelemisel olen hätta jäänud.

Neid dünaamilise mälu kive ongi mul kaks, need toimisid selle sama protsessoriga koos. Aga nojah, kui tüli palju, siis esialgu jäävad mängust välja.

Comment

Flashi lugemise kood.
                          NB! Koodis võib olla vigu, reaalselt proovisin vaid kivi ID ülekirjutamist, see töötas. Kommentaarid ehk selgitavad, kuidas asi mõeldud oli.
                          Faili nimi: test.asm. Muud asm-id ei puutu asjasse. Kompileerid asm51.exe-ga, talle vajalik prose kirjelduse fail mod51 on kaasas.

Dünaamilisi mälusid kasutati suurema mälumahu saamiseks. Nüüd on pisikeste skeemide jaoks saadaval piisavalt odavad staatilised mälud, milledega ei pea hookus-pookust tegema, lihtsalt kirjutad ja loed. Dünaamilise kasutamine pole ka eriti keerukas, kuid sa pead iga teatud aga möödudes küsima läbi teatud aadresside vahemiku (vist oli ühe rea ulatuses?), muidu kivi unustab oma sisu. Tõenäoliselt leiad võrgust ka sellise koodi näiteid.

Plaatide/skeemide joonistamiseks kasutan Circuitmakerit/Traxmakerit. Suurem asi proge ta pole aga käib kah. Vajalikud komponendid olen ise joonistanud.

Comment

Working...
                          X