Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC simulaator, kompilaator, programaator, ...

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PIC simulaator, kompilaator, programaator, ...

katsusin oshonsoft.com'i PIC'i simulaatorit ja meeldis. Samas programmis on olemas, assembleri kirjutamis võimalus, kompileeimis võimalus, simuleerimis võimalus. Peaagu oleks juba ära ostnud, hind on ju kah päris hea, aga siis hakkasin mõtlema, et äkki on olemas mõni selline tore pogramm, millega saaks kogu selle jama kivisse kah kirjutada. Programm mis oskaks mõnd lihtsalt kirjutajat käsitseda nagu näiteks JDM ?

Teab keegi mõnda sellist all-in-one softijuppi ?

MPLAB'i asjad ilmselt ei kvalifitseeru, kuna programmatorid, mida nad käsitseda oskavad, maksavad suisa meeletult.

ei saa mitte aru, miks sa ei saa korraga MPLAB ja näiteks PonyProg avatud hoida ? esimesega kirjutad ja kompileerid,teisega programmeerid. ja picstarti ma kah hirmkalliks ei nimetaks, sai kunagi Arrowist kampaaniakorras vist 50$ eest ostetud. pigem on tema puuduseks plaadil progemise vöimatus - nöme on kiipi edasi-tagasi tassida.

Comment

Originally posted by raivo@Nov 29 2004, 07:09
      ei saa mitte aru, miks sa ei saa korraga MPLAB ja näiteks PonyProg avatud hoida ? esimesega kirjutad ja kompileerid,teisega programmeerid. ja picstarti ma kah hirmkalliks ei nimetaks, sai kunagi Arrowist kampaaniakorras vist 50$ eest ostetud. pigem on tema puuduseks plaadil progemise vöimatus - nöme on kiipi edasi-tagasi tassida.
      Jah, picstart ei olegi väga kallis, ainuilt 4 tonni, JDM on pisut sootsam ja teeb kah mulle vajaliku töö ära.

Saab küll mitut akent lahti hoida, see ei ole probleem. Kuid mugavam oleks kui saaks kõik samas aknas ära teha, kas pole nii ?

Comment

tean väga vähe selliseid kõik-ühes softe: MPLAB, AVR Bascom. C kompilaatoreid ei ole ühtegi kohanud.
        Kui proses bootloader, siis kah vastav eraldi softijupp.
        Üks seltskond ( mina sh.) kloonis kunagi Chipmaxi nimelist programmaatorit, ise tehes läksid jupid pea 2k maksma. Nii et universaalsus maksab kahjuks.

Comment

Originally posted by raivo@Nov 29 2004, 11:26
          tean väga vähe selliseid kõik-ühes softe: MPLAB, AVR Bascom. C kompilaatoreid ei ole ühtegi kohanud.
          Kui proses bootloader, siis kah vastav eraldi softijupp.
          Üks seltskond ( mina sh.) kloonis kunagi Chipmaxi nimelist programmaatorit, ise tehes läksid jupid pea 2k maksma. Nii et universaalsus maksab kahjuks.
          Ekx ma siis ajan oma JDM'iga läbi ja kasutan kahte akent. Tegelikult kui simulatorit kasutada, siis ei olegi seda kahe akna vahel klõpsimist palju, sest koodi lased kivisse alles siis kui kõik juba toimib.

Comment

Kas keegi oskaks seletada niisugust nähtust: kasutades ühtsama .hex faili aga erinevaid programmaatoreid, Picstart ja Wileprom (www.willem.org) ning PIC16F84, saan erinevad tulemused. Picstardiga programmeeritud PIC hakkas minu seadmes halvasti tööle, ajas niisama jama, kuid Wileprom'iga on kõik OK. Erinevate variantide puhul kivist uuesti maha lugedes on erinevused kohe näha. Aga miks see nii on? See .hex fail on juba kellegi teise poolt valmis tehtud. Vabandust, et teise teemasse vahele sekkusin.

Comment

Originally posted by Tarms@Nov 30 2004, 07:43
              Kas keegi oskaks seletada niisugust nähtust: kasutades ühtsama .hex faili aga erinevaid programmaatoreid, Picstart ja Wileprom (www.willemorg.com) ning PIC16F84, saan erinevad tulemused. Picstardiga programmeeritud PIC hakkas minu seadmes halvasti tööle, ajas niisama jama, kuid Wileprom'iga on kõik OK. Erinevate variantide puhul kivist uuesti maha lugedes on erinevused kohe näha. Aga miks see nii on? See .hex fail on juba kellegi teise poolt valmis tehtud. Vabandust, et teise teemasse vahele sekkusin.
              Kasutan IC-prog'i ja seal tehakse peale progemsit ka automaagilistlt verifitseerimine. See ütleb kohe ära, kas HEX läks õieti kivisse või mitte. Ilmselt sul pani programmator segast ja mõni bitt läks valesti.

Comment

erinevust võib näidata 2 põhjusel:
                - pici käsusõna 14bitti, see teisendatakse 16bitiseks sõnaks , programm või riistvara võib kahele vanemale bitile omistada mistahes väärtuse , mõni paneb ühed,teine nullid.
                - 16bitist sõna saab esitleda baitidena nii noorem bait ees-vanem taga , kui vanem ees - noorem taga. inglise keeles terminid little ja big endian.
                kusjuures eksisteerib nii üht kui teistpidi käsitlemisega protsessoreid,mõned (ntx.ARM7) oskavad ka kumbagi lugeda , käsusõnad selleks vastavad.

kui esimesel juhul peaks PIC eeldatavasti siiski töötama ,siis teisel juhul kindlasti mitte.

Comment

Tuleb vist välja, et juba hex failis on mingi jama, õigemini kolmes esimeses reas. Need on kuidagi poolikud ja segi. MPLAB loeb neid nagu on (nagu ka Notepad'is näha on), kuid Wileprom oskab selle ära parandada ja kõik töötab nagu kellavärk. Uurin asja edasi, kui aega saan.

Comment

mitte HEXis ei ole viga, vaid MPLAB oskab ainult täisridade korral HEXi lugeda , s.o. kui 16 andmebaiti real. Lühema puhul hakkab pada ajama.
                    ( Tühjad kohad võivad sisse tekkida kompileerimisel- linker jätab default seadetega kasutamata mäluvälja hex. failis määramata ).
                    Loe fail Willeprosse ja Save as ... , siis peaks ka MPLAB jagu saama.

Comment

Soovitan osta www.olimex.com saidilt Picstarti($70) või ICD2($90) analoogi. Hinnad vägagi mõsitlikud ja kui tõsisemalt tegeleda tahad asjaga siis peaks igati ära tasuma.
                      [I]Taavi Jantson

Comment

Working...
                      X