Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC16F876

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PIC16F876

Koostan robotile mainboardi. Sinna läheb pic, kaks stepper kontrollerit ning toite pinge stabilisaator. Kõik PIC-i I/O-d toon lihtsalt PIN konnektoritega välja hilisemaks kasutamiseks. Küsimus selles, et kas pean midagi erilist silmas pidama selleks, kui soovin hakata kasutama hiljem PIC-i In Circuit Programming funktsiooni? Ning samas jäi datasheeti uurides segaseks RESET funktsiooni põhimõte. "Beginners guide to PIC" soovitab ühendada MCLR jala läbi 10-20k takisti Vdd-ga et vältida juhuslikku resetti. Kuid kuidas siis tahtlikku resetti esile kutsuda? Lihtsalt korraks maandada MCLR jalg?
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Jah, reseti otsa hetkeline maandamine annab reseti.
    Pane reseti ja toite vahele järjestikku takiga diood sest programmaator tahab sellele pinnile anda +12V. Kui dioodi ei ole, hakkab +5 toide Vpp-d maha koormama. Progemise data ja clk peaks ka vabaks jääma.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mina olen mõningatel seadmetel ühendanud Vpp otsale ümberlüliti, mille ühes otsas on 10k pullup ja reset nupp ning teises otsas on mingi 20k pulldown ja sealt edasi programmaatori programmeerimispinge otsale.

Eelis: saad progemise ajaks prose nö välja lülitada (robot ei pane kohe ajama)
      Miinus: pead enne ja peale progemist lülitit klõpsima.

Comment

kas icsp toimimiseks võib põhimõtteliselt ühendada Clock, Data ja Vpp otse zif pesa jalgadele? Ilma lisakomponente kasutamata? Programmeerijaks PIC16PRO.

Comment

Aga sa pead stabiilse töö tagamiseks ühendama ikka vpp läbi takisti ja dioodi 5 voldiga, muidu hakkab sul pic töötama väga juhuslikult

Comment

mhhh huvitav... lähtudes viimasest vastuset siis võib yhendada seda nii nagu ise tahad. Ebaregulaarse töö määrab siiski soft selliste asjade puhul. Tead soovitan kirjutada nn oma kerneli alustuseks ja siis edasi panna kupatus oma tansu järgi tantsima. ( kuigi pole kindel kas pici puhul on see kerlnel vajalik või siiski.....)
            MSN- taneltreima182@hotmail.com
            telefon katki.

Comment

Uuri SEDA.
              "How to design a circuit to support In-circuit Serial Programming (ICSP™)"

Uuri seda veel. Head õpetused!!!
              http://www.alldatasheet.com/

Comment

Tänud viimase postituse eest. Sellest oli kõvasti abi. B-)

Comment

Nii... SELLINE emaplaadi skeem kokku pandud. Tahaks lihtsalt teadjamate meeste soovitusi ja arvamusi asja kohta.

Comment

R2 prose toites on liigne! ICP kaudu ära toidet üldse anna, las võtab põhitoitest.
                    Võib ka nii, et lühistad R2. Ise olen just seda moodust kasutanud.
                    Kui skeemis on suure koormusega asju, jätan põhitoite lihtsalt peale.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

kas progemise ajal läbi taki ja dioodi MCLR jalale tulev Vdd ei tekita probleemi? Ning nagu siin eelnevalt mainiti...kas põhitoidet peale jättes PIC kohe toimetama ei taha hakata?

Comment

Ei, selleks diood ongi. Prose hakkab muidugi toimetama aga kohe kui progemine algab, antakse reset peale.

Comment

kas paar kondekat toitesse ei teeks head?
                          20-30µF ja 0.1µF sidestuseks. :unsure:

Comment

Emaplaat koos....läbi raskuste küll aga koos.... :angry: See vanasõna on ikka õige: Üheksa korda mõõda üks kord söövita. Peegelpildis tuli asi esialgu.

Aga ühesõnaga..koos ta on ja nüüd ka õigesti. Nüüd siis probleemiks programm stepper mootorite juhtimiseks. Netist leidsin ainult arvuti printeri või serial pordi kaudu mootorite juhtimiseks programme, mitte PIC-ile.

Kas keegi hea inime (felch ) võiks mulle mingi minimaalse programmi kokku kirjutada millega ma ise siis edasi nokitseks? Ainult kõige elementaarsem edasi-tagasi liikumine. Suunda muudaks nupuvajutusega. Vahet ei ole mis keelt kasutada. Kuigi C-ga on nati kokkupuudet olnud, võin olude sunnil ka teisi torkida.

Comment

hei!
                              mõtle milline programm olema peaks? hmm....
                              näiteks:

main:
                              ootame nupu vajutust1(kui nupp vajutatud, mine alaprogrammi keera_prm)
                              ootame nupu vajutust2(kui nupp vajutatud, mine alaprogrammi keera_vsk)
                              goto main:

keera_prm:
                              1000
                              paus ;mõned millisekundid?
                              0100
                              paus
                              0010
                              paus
                              0001
                              paus
                              return

keera_vsk:
                              0001
                              paus
                              0010
                              paus
                              0100
                              paus
                              1000
                              return
                              seda ei ole raske kokku keeta
                              paremal juhul saaksin isegi mina selle assemblerisse tõlkimisega hakkama.

datasheet ette, google ("pic assembler tutorials" or sth.) ja hakkab pihta

Comment

Working...
                              X