Tekkis tahtmine ehitada programmeeritav robot.N[[d tahaks teada milline PIC kivi on soovitatav? Pole midagi eriti keerulist plaanis kuid mingi tegevusega v]iks lelu hakkama saada.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
milline PIC kivi robotile?
Collapse
X
-
Mina soovitaks 28 jalaga versiooni 16F876A, hea töökindel ja järeleproovitud kivi, omab mitut AD muundurit (ka komparaatoreid), riistvaraline PWM (2 kanalit, seega vägagi mõnus asi diferentsiaalajamiga roboti puhul), riistvaraline rs 232, kiirus kuni 20MHz ja seda kivi tunnistavad ka vanemad kompilaatorid, mida ei saa kahjuks öelda 18F452 kohta.
Ise sai siin just oma lõbuks üks sammuv robot 16F876 baasil valmis tehtud.
Comment
-
Ise otsustasin samuti algaja robotihuvilisena PIC16F876A kasuks. Kuigi valik sai tehtud suhteliselt pimesi, sest siis veel midagi nagu ei jaganud nendest mikrokontrolleri jubinatest. Rahul olen.
Plussina võiks tuua sinu jaoks veel seda, et siinsamas foorumis käin mina kõigile oma küsimustega pinda just sellesama jupi kohapealt.Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...
Comment
-
Keerulist pole seal midagi, vpp läbi 10k 5v peale, Vdd peale 5v, Vss maha. Käsustik on täpselt sama nagu teistel PIC'idel ainuke vahe on see, et mälu ja riistavaraliseid funktsioone on rohkem ning erinevalt kõige lahjematest tuleb erinevate mälupankade vahel hüpata.
Üks viimaseid hobiprojekte mida ma PICi baasil teinud olen.
sry sai veidi suur pilt
Comment
-
vot se masin on juba midagi(Y) Mis asjaga sa kiipe programmeerid?Kas ise ka midagi lihtsat saab teha? On nagu siht et k6ik tuleb ikka ise teha siis on m6nu t'ielik (Y).
Ma vaatan et pildil on compordi ots kas see programmer j''b siis masina kylge?
Mis asi on 'diferentsiaalajaam'?
Comment
-
Diferents, kui selline on lahutamine, algosade loomine jne. matemaatilises terminioloogias. . Antud pildi ja foorumi keskustelu j2rgi tundub asi mulle nii, et COM port on SPI ehk Serial Interface Programmingu jaoks. V2ide, et reservi jms jama j22b on siinkohal paikapidamatu kuna PIC kivale v6ib lisada AD muundureid vastavalt portide olemasolule. Tekib n6 hinna-kvaliteedi suhe.MSN- taneltreima182@hotmail.com
telefon katki.
Comment
-
Minu soovitusa oleks just migi keskpärane (näit. pic16f876a) PIC kohe ära osta. Siis teed paar skeemikest LED-ide jms. detailidega et tööpõhimõtet endale selgitada. Edasi hakkab asi juba iseenesest minema, sest siis kujutad ette, mida, kuidas ja millises järjekorras teha. Niimoodi teoorias on väga raske asjaga algust teha.Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...
Comment
-
kui oled "newbie" PIC-ide vallas, siis alusta millestki lihtsamast. pane picile paar ledi koos nuppudega ja siis kirjuta kood. Mina tegin alguses skeemi, et on ntx LED ühes PORTA-s ja takk samas PORTA-s aga teise PIN-i küljes, siis teed vastavalt ühe PIN-i sisendiks lülitile/nupule ja teise väljundiks LED-ile. Nuppu vajutad led syttib ja vastupidi. ise tegin alguses asja PBP-s aga isegi siis oli raskusi proge tööle panemisega, aga sain tööle, hiljem tegin ümber assembleri ja hakkas ka see tööle. Mina enne tõsiste asjade kallale ei lähe kui algtõed selged. Sest isu kaob ära kui teed midagi suurt ja see ei tööta. Üks väga hea PIC-ide õpetus on SIIN. Väga hästi koostatud õpetus, kõik selgelt kirjas. Aga inglise keel peab selge olema.
See siis minu tagasihoidlik arvamus
Comment
Comment