Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

milline PIC kivi robotile?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vot see eelmine postitus oli vaga hea (Y) soovitan seda lehte k6ik on selgelt seletatud(Y)
    Tekkis kysimus, mis keel se 6ieti on? Kas mingi spets PIC kiipidele omane? Kui ma ostan selle pro kivi kohe ara ega siis eriti vahet pole lihtsalt jaab palju yle, v6i on seal veel mingid takistused?

Comment

nuh jah, ostad omale sobiva PIC-i, tõmbad netist datasheeti ja vaatad mis karul kõhus. PIC-il on ainult 35 käsku, õpid need selgeks ja hakkad kodeerima. Seal lehel on see õpetus hästi õnnestunud. Selge sõnaga välja toodud, et mis , miks ja kuidas jne. Aga see vend võiks oma lehte uuendada ja õpetusi lisada. kui selle suure kivi ostad, siis jah, tal PINe rohkem, mälukest ka vist, pleselle isendiga tegemist olnud ja üldsegi, robotile täitsa sobiv.
      eks targemad PIC-ide vallas parandavad. Mul endal ple plaanis roboteid teha veel, vaid lihtsamad asju ja siis nendest väikestest katsetest koostada midagi kasulikku, nagu progemises. eile kah valmis mingi väiksem asi, lihtsalt õppimise eesmärgil, minu suurex imestuseks hakkas asi tööle. Saad tutvuda SIIN, hiljem panen lehel üles.

Comment

Tekkis veel kyssa http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...198-82&lng=est#
        pinnide otsas olevad kirjad, kas kaldkriips nagu eraldab need v6imalused mida se pin v6imaldab teha ja neid on v6imalik vahetada programmeerides vastavalt? Ja kas pic16f876a-le on ka sellist lehte tehtud nagu eelnev oli?

Comment

Ok tanan neid kes viitsisid mind informeerida ja aitasid. Kui tekib veel mingei kysimusi siis ma loodan jalle abile :P siit foorumist.

Comment

Nigel Goodwin-i õpetused

Vaata seda lehekülge. Seal on väga palju asju puust ette ja punaseks tehtud. Koos riistvaraga. Seal teine protsessorboaard on tehtud just 16f876 jaoks ning ka programmid vajavad ainult minimaalset kohandamist kuna ta jooksutab 876-te 20MHz peal. Need kohandamised on ka välja toodud... Ühesõnaga, minu jaoks siiani ääretult kasulik leht olnud.
            Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Comment

Vaga hea kuid ei saa hetgel midagi eriti teha :S Windows on peetis ja Linux Live CD ei luba eriti midagi :S Aga Varsti alustan asjaga :P

Comment

Ma mõtlesin, et teeks ka midagi. Kõigepealt ehitaks programeerija. See on kerge? Ühendaks asjad juhtmetega. Aga kas need jupid on Tevalos olemas ning palju see ~ maksma läheks.

http://www.mstracey.btinternet.co.uk/pictu.../circuitGIF.gif

Comment

Jah, need jupid leiad pea igast poest. Mõni koht on odavam, mõni kallim. PIC-e ei pruugi Oomipoes olla (? kontrolli&#33.
                  Tootekoode ei hakka nimetama meelega - harjuta juppide otsimist, seda läheb sul tulevikus ka vaja (mitte pahatahtlikult...).

Jõudu/jäksu!
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ma avastasin, et see skeem pole üldse see mida ühendada arvutiga, et saaks PICile informatsiooni. Vot toda asja tahaks just ehitada. Erinevatele kividele sobivad erinevad skeemid? Keegi oskaks soovitada programmeriskeemi ja sinna sobivat kivi, esialgu lihtsat?

EDIT: http://www.qsl.net/dl4yhf/winpic/simple1.gif

Sellega saab programeerida PIC16C84 kive?

EDIT2: Ma vaatasin oomipoodi. Leidsin sellise asja: http://www.oomipood.ee/index.php?t=k_ki&i=VELL_K8048

Sellega saab programeerida siis PIC16C84 kive? Tasuks osta selle raha eest, või peaks ise ehitama ülevalpool mainitud skeemi järgi.

EDIT3: , peabki vist tolle programmeri ostma. Aga mis kive tollele saada oleks? Ma otsin praegu, aga leidsin ~200 eeqused. Odavamaid ei ole?

Comment

Otsi sellist asja nagu ppwin ja ehita ise.
                      Misasjad on 200.-? Programmaator? PICid on küll hulka odavamad aga valik on lai ka:
                      PIC12F629 on umbes 30.-, 628 = 70.-, 18f425 on ligikaudu 300.-
                      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Working...
                      X