Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Program ja programaator vms.

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    Program ja programaator vms.

    Ma olen sellel alal veel algaja või isegi midagi muu =(/&%¤#. Ok netis on igasugu nende pic'ide programeerimis skeemis ja programmis arvutisse... Tahax kah seda asja uurima hakkata ja tahax teada kas neid programme koos selle vidinaga millega saab kivi arvutiga ühendada müüakse ka kusagil poes? Saab ka ise teha aga alguse värk ja tahax teada kas selliseid müüaxe ja mis hind on või tasub juba trükiplaate tegema hakkata... Ma mõtlesin, et alguseks muretsen programeerimis asjad ja siis hakkan uurima kuidas seda tehaxe kah....

    #2
    korralikke progrejaid myyakse tevalos kah... otsi sealt programmaator vms

    Comment


      #3
      Oli kunagi müügil Tivald'i miski programmaator. Sisaldas põhiliselt kivide pesasid + paar takistit ja kondekat. Hinda ei mäleta, tööandja ostis
      Täiesti kasutamiskõlbulik seade juhul kui su masinal on korralik vanakooli COM port. Moodsate masinatega tekivad kohe probleemid.
      Siinkohal kasutaks juhust ja kiidaks omale ehitatud progejat: www.kitsrus.com lehelt leiab komplekti K128 mis töötab ideaalselt ...USB pordist. Sealt ka toide. Mitte mingeid muresid ei ole olnud!
      Pahad omadused: natca kallis. Aga kui teha plaat ise (nagu mina tegin, joonis samalt lehelt saadaval) ja osta kangiga pesa Oomi poest, mitte ELFAst (2*hinna vahe!!&#33, saab kuidagi hakkama.
      Ma alguses kahtlustasin ka - 400 krooni pesa, ELFAs on 900++, on vist mingi hiinakas? Aga seni on töötanud. Kasutuskordi ikka tublisti üle 10 000!
      Kividest on keerukam plaadile joota pindmontaazis FT232BM-i (saab tellida Tartust, firma Akrom, maksis kunagi 120.-) aga terava silma ja mitte väriseva käega saab tehtud.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

      Comment


        #4
        Tevalost saab ka odavamalt
        http://www.tevalo.ee/cgi-bin/web_store.cgi...-174-33&lng=est

        Comment


          #5
          valdav enamus mikrokontrollereid on süsteemis ( plaadil) (ümber)programmeeritavad. too need vajalikud viigud kuhugi plaadi serva pistikusse välja, ei ole mõtet investeerida kallisse kangiga pesasse, kui DIP korpuses kiibid on väljasuremise äärel.

          Comment


            #6
            uuri näiteks atmeli avr seeria kontrollereid, neile saab teha väga lihtsa isp-programmaatori otse lpt pordist, softiks siis ponyprog. Skeem on ka ponyprogi lehel olemas.

            Comment


              #7
              trügin teise teemase.

              Kas kodanik digital oskaks täpsemini rääkida kuidas avr programmaator valmis teha. Pmtselt skeemist piisaks.
              Kevad- Till tõuseb ja hernes tahab keppi

              Comment


                #8
                Kodanik digital omab oma laual sellist ühendust:
                http://www.lancos.com/e2p/avrisp-stk200.gif
                Leht ise siis http://www.lancos.com/prog.html

                Antud puhvri kivi mahub natukese pingutamise tagajärjel LPT pistiku korpusesse ära. Mina panin näiteks kivi seljaga vastu pistiku jalgu ja siis jootsin juhtmetega asja kokku. Sealt edasi siis pool meetrit juhet ja teisel pool piigirea pesa (mõeldud trükkplaadile), 2x5 otsaga. Sellele siis juhe külge joodetud ja asjale termokahanev peale lastud. Siiani pole alt vedanud.

                Comment


                  #9
                  mnjah... Kas muidu sellega 28 jalaga kivi ka oma orjaks saaks teha?
                  Kevad- Till tõuseb ja hernes tahab keppi

                  Comment


                    #10
                    see 10-jalaga ots on ISP pesa. Vahet pole, mis AVR, nad kõik on ISP kaudu progetavad. Idee on selles, et tood plaadile vastava pistiku välja, pistad arvuti külge ja proged.
                    Piigirea pistikud plaadile on sellised:


                    Plaadiks võid kasutada mingit makettplaati, millel on 2,5mm-ne ruudustik auke. Odavam maksab umbes 40 raha kandis(pruuni värvi), kallim on topelt kallis. Toodetakse selliseid, millel on teisel pool iga augu ümber vaskring; iga kolme auku ühendav riba või servast serva pikk riba. Vastavalt valikule tuleb siis kas ühendada kokku või lõigata laiali neid auke. Sinna siis paned kontrolleri DIL-pesa ja ISP jaoks selle pistiku. Edasi juba ühendused ja asi korras.

                    Comment

                    Working...
                    X