Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

programmeeria töölesaamine

Collapse
X
 
  • Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

    #31
    sa pead ic-progis sees kah kuskil optionites ära määrama et sul win2k/XP on. Lihtsalt üks linnuke. Kola seal ja kindlast leiad.
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

    Comment


      #32
      jupidoo sain tööle selle asja nüd. tänan.

      kuid on 1 probleem on veel. peale progremise lõppu ütleb: verfrying faled in 000h... soft peaks minu meelest õige olema, nii et ei tea, kust viga otsida ka. soft on netist tõmmatud. äkki kellegil on mingi ledblinker kusagil? mis siis mingit outputti taggelib või nii, et saaksin testida.

      Comment


        #33
        veel panin tähele seda, et IC-Prog muudab seda koodi väga. kui programmis oli ASM kood yhesugune, siis peale IC_progi loadimist ja sealt vaatamist, tundus see asi hooopis teist sugune. <_< samas kood peaks olema õige ja ka seaded täitsa ok (algseaded peamiselt)

        Comment


          #34
          icprog ei tohi programmi koodi muuta. Vaata, et hex fail oleks õige pic-i jaoks, ja et ic-prog oleks samuti õige pic-i tüüp valitud. Programmeeri ja proovi tagasi lugeda, mis juhtub? kui kõik väljad on ff-id, siis pic tühi, kui 00-lid, siis programmaator ei loe maha. Kas Settings/Hardware/Communications all on lipud õieti? Mul on püsti lipud Invert Data out, Invert Data In, Invert Clock. Teised maas. Samas proovi Settings/Hardware Check-i, seal paned linnukese püsti ja vaatad testriga, kas tekkis pinge sinna, kuhu vaja.

          Comment


            #35
            seda ma ei tea, kuidas seda õigsust kontrollida. kõige parem oleksgi see, kui keegi kirjutaks mulle port B "vligutamise programmi (protb FF, delay, portB 00).
            kasutan pic 16F88 ja int RC
            ja lugedes saan FF e pic on tühi

            Comment


              #36
              proovisin ka pic 12F629&#39;ga. sellel andis errori, et 0000h pole tyhi ja seda ei saa kusutada ja ma ei saa programmeerida jnejnejne. igatahes, mis võib asuda 0000h&#39;s? readides sain nagu kõik 00

              Comment


                #37
                00h ei ole tühi ( kustutatud ) mälupesa. Kustutatud on ffh. Kui Settings/Hardware/Communications all kasvõi üks lipp valesti, asi ei toimi.

                Settings/Hardware Check ongi pordi testimiseks, clock peaks muutma lpt pordis pin1-he väärtust, programmeerija skeemis aja järge, kuhu clock jõuab ja mõõda ka sealt, pic-i pesast siis (mõõtmise ajal pic välja), kas lülitab pinget ümber. Data out peab siis lülitama lpt pin2-te, skeemist siis vaata, kuhu juhe viib ja mõõda ka pici juurest. Sama mõõda +5 ja +13 voldiste toidetega, vaata ise skeemist, millistest lpt jalgadest läbi läheb ja kas muudab pinget. Data out muutmine peab muutma ka ekraanil oleva data in lipu väärtust. Kui seda kõike teed, siis saad aru, kas sul midagi töötab või mitte.

                Kui käivitad icprog-i, siis algul on +5 ja +13 toited välja lülitatud, kui panel read või write, siis lükatakse lugemise ajaks toited sisse, lõpus jälle kõik välja. Mõõda.

                Kirjuta, mis asendis on sul Settings/Hardware/Communications lipud?

                0000h mälupesa oli lihtsalt esimene, mida ta kontrollis, seetõttu oligi viga 0000-lis. Teisi vigu ta siis ei näita.

                Comment


                  #38
                  setingud:

                  Hardware settings:
                  TAIT serial
                  LPT1
                  I&#092;Odelay 10
                  Direct I&#092;O
                  INvert data out
                  invert data in
                  invert clock

                  küsiks veel niipalju, et kas Vpp lülitatakse välja ka progremise ajal? et kas see võib olla pidevalt tööl või peab olema kinni lahti yhendatav softi poolt?

                  Comment


                    #39
                    Kõiki pingeid peab vist ikka arvuti juhtima. Pole küll kontrollinud. Progemise ajal võtab ta vahepeal pinge ise maha, see vist teeb siis reseti progemisele, et saaks uue käsu edastada. Algul progetakse programmiväli, siis config ja viimasena eeprom, kui on. Nii et kui ta toidet maha ei võta, siis ehk ei õnnestu tõepoolest.

                    Direct i/o asemel proovi windows api funktsiooni.

                    Kui Settings/Hardware Check Enable Data Out paned linnukese, kas tekib linnuke ka Data In väljale? Ja kas samal ajal muutub ka pinge lpt pordi klemmil 2? Kui testrit pole, pane valgusdiood pic-i mineva data otsa peale ja vaata, kas sedasama linnukes klõpsides vilgub led?

                    Muud parameetrid peaks nigu sobima, samas ma ei tea, millist kivi sa ikka kasutad programmaatoris, kui mitteinverteerivat loogikat, siis tuleb kõik 5 linnukest ümber tõsta.

                    Comment


                      #40
                      inverter ikka nagu skeemis näha on. pinged muutuvad datadel. see Vpp aga ei taha hästi töötada. ei tea kas transis viga või milles aga see led on pidevalt tööl. muu liigub täiesti õieti ja Dout paneb ka Dini linnukese

                      Comment


                        #41
                        No siis vist tõesti ainus viga toide. Mis kivi täpset tüüpi kasutad? Kas on open-kollektor tüüpi väljundid kivil?

                        Comment


                          #42
                          SN7406N ja on jah vist open collectorid

                          skeem

                          Comment


                            #43
                            Muu tundub siis töötavat, peale Vpp.
                            Vaata, kas Vpp lülitava trantsi juurest 10k takisti ikka läheb baasilt emitterile? Äkki läks valesti ja +5 otsa peale?
                            Siis võta see 10k takisti tinuta lahti, mis läheb baasilt kivi peale, peale seda peab toide ära kaduma. Kui ei lülita välja, on viga trantsis, kui lülitas välja, tuleb viga otsida kas kivist või enne kivi ühendustest.

                            Ja veel, osad pic-id (vanemad mudelid) tahavad 13 volti saada +-0,5 voldi täpsusega. Seega võib mõnel olla probleem 12 volti, kuid sisse-välja lülitamist see ei muuda.

                            Comment


                              #44
                              kas see on normaalne, et mu sellel 13V transil on baasi peal 10,x V?

                              sain teada, et baasil peabgi se ju olema nii :P takiga läheb ju 13V sisse. aga viga tundub olevat hoopisgi inverteris. seal on midagi vist läbi põlenud ja see ei taha nagu hästi töödata kahjuks annan inputti 5V tuleb välja 0.12V annan inputti 0V tuleb välja 1.8V :angry: tundub et tuleb mingi muu gate sinna yhendada siis. 1 on veel õnneks vaba

                              Comment


                                #45
                                kuna invertor on avatud kolletoriga, siis sealt ei tulegi mingit pinget välja. Ta on ainult lüliti, mis lülitab väljundi maaga kokku, kui sisse tuleb 5 volti. Kui sisse tuleb 0, siis on väljund avatud, kuid pinget ikka ei ole normaalselt. Pinge annad talle ise läbi selle 10 koomi takisti, mis läheb trantsi poole. Kui mõõdad pingeid koos takistiga ja koos +12 voldi olemasoluga, vot siis peaks olema inverteri väljundi peal 12 volti. Kui ei, siis vaata, kas selle 10 koomi takisti, mille 1 ots läheb inverteri peale, et kas selle teise otsa peal ikka on 12 volti?

                                Inverteri pinged siis tööreziimis:
                                in out
                                0 12
                                5 0,1

                                Comment

                                Working...
                                X