Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

erinevatest mikroprotsessoritest

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

erinevatest mikroprotsessoritest

oskab keegi öelda, kui palju maksab microchipist picide tellimine eestisse tallinnasse. kuna ma olen töhendanud, et tevalos eriti neid pice pole (väga nadi valik) ja hinnad on 2 kallimad. (tevalos 180.- tk microchipis <4&#036; tk)

Sa võiks proovida Farnelli või RSi, seal veidi odavam.
    Teine variant: telli Microchipist sampled, kui hästi läheb saad tasuta. Pane ainult mingi firmanimi ja enda töökohaks sales manager vms. Ise pole proovinud, aga üks tuttav vend proovis ja sai ühteteist.
    Milliseid picce tahad ? Mõtle hoopis tummisema platvormi peale kui võimsust vajaka (c166 vms.)

Comment

4&#036; tükk on ilmselt siis kui tellida 1000tk. Arvan et soovitavad regiooni esindaja poole pöörduda, kelleks on ilmselt Arrow. Ise olen tööle Arrow kaudu Atmeli kivisid näidiseks saanud. Küsiti ka projekti lühikirjeldust ( ingl.k. loomulikult).
      &quot;Computers in future may weigh no more than 1.5 tons.&quot;(Popular Mechanics, 1949)

Comment

võimsust just eriti taga ei aja, aga lihtsalt vaatasin, et on ka palju kiftimaid pice oemas, peale nende, mida Tevalos müüakse. eks ma siis uuri ka teisi poode.

Comment

On ka selline koht nagu digikey.com. Ostuks vajalik krediitkaart (saab pangas tekitada, virtuaalse, mitte füüsilise koos täpselt sobiva limiidaiga). Sealt saab ka päris häid PIC-e.
          Aga kui voolu jalaga segada on, võta kindlasti mõni c166 või kasvõi Pentium...
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Aga kui voolu jalaga segada on, võta kindlasti mõni c166 või kasvõi Pentium...
            panna 2 täiesti eri asja yhte patta on raske vöhiklikkus.
            mootorite voolutarbe körval, mis robotis kasutusel, c166 paarkymmend mA tyhiasi.
            jutt käib muidugi Infineoni C166 prosest ( mitte 166MHZ x86 nagu möni vist arvab).

Comment

Jah, mitte celeron 166 vaid Infineon C166 platvorm, parim isend robotivärgi jaoks oleks C164.
              Muuseas, Matlabil on olemas laiendusmoodul, mis võimaldab Matlabi mudelist genereerida C kood C166 platvormile ja seda seal jooksutada.

Comment

uurisin seda datasheeti sellel c166&#39;l ja tundus täitsa huvitav. kas see on programmeeritav ainult C&#39;s või on ka sellele basic keel olemas. basic võib olla kyll selline noob keel aga sellel on hea käsk nimega delay&#092;pause&#092;wait vms, mida paljudel testel "tarkadel" keeltel ei ole kahjuks . C keelt ma arvutis kasutanud olen, nii et see täitsa võõras ei ole. samas on ka kodus selliseid, kelle töö on C progremine. kuid kui erinev on arvuti C microkontrollerite C&#39;st?
                samas tekkib sellega see probleem, et see on ainult minu teada smd vormis ja sellele prosele pesa leidmisega võib tekkida probleeme (ka finantsiliselt, sest need maksavad >100.- minu teada). ma oletan, et seda saab ka ainult välismaalt tellides? on mul õigus? samas ma tean et TTÜ kasutab neid õppetöös vist, siis oleks hea ka tulevikuks natuke harjutada sellega kui just nende 3 aasta jooksul midagi täielikult ei muutu.

Comment

C-s kirjuta selliseid funktsioone juurde nagu tahad.
                  BASIC on ikkagi mänguasi ja ei tasu sellega vähegi tõsisema projekti juures jamada.
                  tänapäeva programmeerimise "isa" Djikstra on öelnud midagi sarnast, et "liiga palju Basicuga tegelenud üliõpilastest ei saa head programmeerijat ... "
                  kahjuks enam ei mäleta, kus see kirjas oli, vist tema kuulsas GO TO vastases artiklis.

Comment

c166 ON huvitav tükk aga kas ta selles ülesandes natuke üle pakutud ei ole? Kahuriga varblast...
                    On tõsi, et mootorite vool on suurem kui prosel aga prose ise ei pea seepärast ülemäära palju tarbima.
                    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

ei no see selleks projektiks ei lähegi, sest mul on kõik pici peal juba üles ehitatud ja aega pole midagi uut proovida. võibolla mingiks muuks projektiks.

Comment

Originally posted by KaruTEC@Sep 5 2005, 22:45
                        telli Microchipist sampled, kui hästi läheb saad tasuta. Pane ainult mingi firmanimi ja enda töökohaks sales manager vms. Ise pole proovinud, aga üks tuttav vend proovis ja sai ühteteist.
                        Vist on nüüdseks policyt muudetud. Sest Eestisse enam sämpleid ei saadeta nagu mina asjast aru sain...
                        Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Comment

Üldiselt sämpleid kusagilt tellides oleks kasulik arvestada sellega, et kui toodete reaalne maksumus peaks jääma alla 25&#036; Siis pääseb veel tollivabalt. Endale tuli täna just 50&#036; sämplipakk tööle, mille eest tuli praktiliselt pool raha välja käia koos igasugu tasudega.

Lihtsalt arvasin, et kasulik teada mõnel stabiilse sissetulekuta noorel elektroonikul, et üllatusi vältida.
                          Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Comment

Working...
                          X