Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC-iga väike LED voltmeeter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PIC-iga väike LED voltmeeter

Kavas oli juba pikemat aega endale üks LED voltmeeter teha. Alguses kavatsesin mingi spets-sigakallikalli kiviga asja teha aga nüüd muutus mu idee selle teostusest.
    Sain siin mõned plaadid kus peal on punased väikesed 7-segmendiga tablood. Ootaks siis ideid kuidas annaks voltmeetris sama asja baasile teha. PIC võiks oll mingi odav ja laialtlevinud ...

Plaadid kus need segmendid on sisaldavad endas mingit I2C vms kontrollerit aga seda ma ammugi sudua juhtida...
    http://www.semiconductors.philips.co...A1064T_N2.html < tolle kiviga siis...

võta parem avr kontroller, enamusel neist on ad-muundur sees. Sellele saad koodi kirjutada ka täitsa tasuta kaasa tuleva gcc kompilaatoriga c-keeles. AVR ja C jaoks on üksjagu koodinäiteid softis I2C juhtimiseks, seal pole midagi keerulist. Võtad ainult juba olemas olevad funktsioonid sisse ja oma koodist siis tsükliliselt teed muundamise, teisendad tulemuse 10nd-süsteemi tsüklilise kümnega jagamise teel ja siis laed need numbrid sinna lcd&#39;sse. Kuna kontrollerites on ka sisemine tugipinge 2,56V või 1,10V, siis pole vaja midagi muud juurde kui sisendisse pingejagurit sinule vaja minevalt pingelt kontrolleri täishälbepingeks alla jagamiseks. AVR&#39;i datasheedis on kõik vajalik olemas. 10-bitisest resolutsioonist peaks ka piisama vast.
    Kui sellega hakkama saad, siis võid proovida veel seal mürasummutust effektiivsemalt teha. AVCC jalale võiks siis vahele panna induktori ja kondekaga silumisahela nagu datasheet soovitab (katsetada võid muidu ilma ka), AREF jalast pane kondekas maha; mingi opvõimuga võiks sisendastme ette teha, et sisendtakistus viia soovitud piiridesse.... Natuke võiks mingi RC-ahelaga signaali integreerida ka pärast opakat. Ja kui koodi kirjutamisega hakkama saad, siis kirjuta veel kontrolleri sleep-režiimi viimine mõõtmise ajaks, et kontroller ise müra sisse ei ajaks... sellisel moel võid täitsa edukalt saada 1LSB täpsusega (st 1/ 2^10 = 1/1024) täishälbest pinge mõõtja.
    Vaata näiteks attiny26L või atmega48 poole.

Comment

I2C juhtimise koodinäiteid on Microchipi kodulehel kuhjaga. Mina kasutaks toda kivi kui ta nagunii olemas. Sinna saab samasuguseid ekraane lisada ja puha.
      AVR-ide kohta ei oska öelda kuid PIC16F88 sobib sinu projektiks suure varuga. Saad teha lausa mitme sisendiga voltmeetri, iseasi kuhu mitut näitu kirjutada. Võiks läbi seriali arvutisse saata, siis saad suure ekraani joonistada...jne

PIC: 16F88 maksab niipalju
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

soovitaksin valida 12bitise AD-ga mikrokontrolleri, kas Silabsilt mingi 51 derivaat vöi MSP430 Texas Instrumentsilt.
        tegelt olen ka ise tahtnud teha sellist riista, milles integreeritud sagedusmöötja/impulsiloendur/ loogikanivoode möötja / voltmeeter/ impulsigeneraator, köik peaks " pliiatsis" koos olema ja USB-st toituma, hetkel on vaid idee, aega napib.
        aga vöib-olla algataks kollektiivse loomingu?

Comment

aga võibolla tulekski seda tablood üle I2C siini juhtida, vaimusilmas näeks mina seda asja ette nii et väike PIC/AVR saab kuskilt analoog signaali ja muudab selle I2C-ks. Tollel tabloo plaadil on 3 nuppu kah, üle takistite, neid annaks iseenesest kah kasutada?
          Aga esialgu tahaks veenduda ühes asjas : kas see tablooplaat üldse töökorras on- voolu taha ühendamisel mingit "startupi" ei toimunud

http://members.cox.net/berniekm/super.html < siin on juba midagi

Comment

Working...
          X