Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
Otsin baasinfi tööstuslike kontrollerite kohta .Tööpõhimõtted, programmeerimine jne. Tuleb vist hakata nendega tegelema, hetkel minu jaoks tume maa..
Midagi analoogilist..http://www.plcs.net/
Kas hakkad nagu päris nullist PLC progemist õppima?
On äkki mingi eelteadmine kas releeloogikast või C keelest?
Teeks elu tublist lihtsamaks.
Mis valdkonnas on plaanis PLC´d progema hakata - kas põhikohaga tööle või on mingi pink vaja ennast liigutamapanna?
Lase, inimene areneb. Igast asjast võiks ju midagi teada. Aga kui Sul reiss on sel alal teadmisi, tee siis meie elu lihtsamaks ja õpeta meid siin foorumis. Tänapäeva PLC programmeerimise keskondades ei ole kuskil otsest C-d vaja kasutada...
pakutakse tööd kus peale muu on PLC-ga tegemist...
Neid viite keelt millega progetakse küll ei valda..tavalise loogikaga ( ja, või, trigerid , loendurid jne) olen eluaeg tegelenud..nagu ma aru saan kõik oleneb ikka konkreetsetest PLC tootjafirmadest ja tarkvarast mis sinna juurde kuulub...nii üldteoreetiliselt vist ei saagi asjaga alustada--
Originally posted by COENG@Apr 1 2006, 09:05 Neid viite keelt millega progetakse küll ei valda.
Ladder diagram on ju põhimõtteliselt releeaseskeem.
Kui oskad automaatikat releeloogikaga ehitada, ei tohiks kontrolleri programmeerimine
ka raske olla. Soovitan alustada nn. programmeeritavate releedega (Siemensi LOGO!,
Mitsubishi ALPHA), nende programme saab PC-s simuleerida (esialgu pole aparaati
vajagi)
Comment