jaah, kontor kellest siiani eriti lugu pole pidanud tõi letti MIPS32/16 tuumaga kontrollerid PIC32. 32bitiste turul läheb varsti suuremaks kiskumiseks, ARM tuumaga klotse juba mitmetel tootjatel, AVR32 sai uue vormi, nüüd PIC32, ka jaapanlased ei taha pirukast ilma jääda, NEC arendab V850, Fujitsu FR32 edasi ja Renesas sünnitab llisaks SHle ja R32le täiesti uut 200MHz-st FPUga RX tuuma.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Microchip üllatas
Collapse
X
-
Vs: Microchip üllatas
Vahemärkuse korras: hetkel vist õige aeg osta starter kit (ainult $49). Kiipe üksikmüügis veel pole, kuid Mouseri kataloog juba lubab...
Hetkel ise pusin AVR32 seljas ja otsus on küll, et kui olud ei sunni 8-bitiseid kasutama, siis ainult 32-bitine kiip. Hinnavahe täiesti olematu, aga lust ja rõõm on näha, kuidas megabaudist järjestikporti teenindatakse ja higi ei tilgugi.If you think education is expensive, try ignorance.
-
päris hulljulge otsus kasutada avr32, arvestades Atmeli "operatiivsust". Digikey ennustab et UC3 saabuvad lattu juuli keskel, aga ilmselt lisandub sellele veel paar kuud. sai kunagi 2a atmega256 oodatud, kui lõpuks müüki jõudis, polnud enam vaja.
hea pool uudisest on muidugi see, et softiga ei pea kiirustama.
seisu kiibiarendusest annab ka see kõver:
( mida madalamal latt on , seda kauem tuleb oodata )
http://www.advfn.com/nasdaq/StockPri...tockprice=ATML
Comment
-
Märkus õige, rasketel aegadel tõmmatakse kohe röögatutele arenduskuludele kriips peale...
Samas:
1) nagunii kirjutan ma koodi nii, et kiibispetsiifiline osa on eraldi failis.
2) koodi kogumaht tuleb 10...20 KLOC C++ kanti ja seega juulikuu ongi ümmarguselt sobiv tähtaeg.
Ühesõnaga, ma veel ei arva, et vale otsus. Aega näiteks SH7086 peale ümber lülituda veel on. Viimane on kiirem klots ja 32-bitise välise mälusiiniga ka.viimati muutis kasutaja andreie; 29 m 2008, 21:22.If you think education is expensive, try ignorance.
Comment
-
aga Atmelil on probleemide vastu "salarelv" - uued lubadused.
piisas neist ühel lekkida netti ja ennäe, aktsia juba 15% tõusnud.
( oli 3,00 nüüd 3,41)
põhjuse leiab:
http://rapidshare.com/files/89155411...e_2008_feb.rar
Comment
-
Raivo, ehk soovitad tootjat, kelle käitumises ei ole sellised kahtlasi aspekte?
Minu kogemus erinevate mikrokontrollerite tootjatega on sisuliselt null, isegi PIC'i pole ma õnnestunult progenud. Olen üks suur kõrv.If you think education is expensive, try ignorance.
Comment
-
oleks tore kui keegi viitsiks kaasa arutleda miks pealtnäha head asjad ei lähe alati hästi. nagu A. prosemüügiga näiteks. olin pikka aega AVRi fänn, aga täna on raske vaadata kui paberile genereeritakse üha uusi hüpoteetilisi chippe, mille reaalne saadavus ka kauges tulevikus on kaheldav. ütleks et teised tootjad õpivad vigadest ( eriti Microchip !) aga A.le on nagu hane selga vesi. iroonitsema paneb see rapidshare doc, mida kõike pole kokku lubatud, peaasi et vaid suurkliendi leiaks ( esitlus oli Soulis). või kuidas Teie aru saate ?
ma ei tahaks siin monoloogi pidada. teine asi, ehk õnnestuks sellise arutelu käigus leida alustoed tehnoloogiasektori aktsiate ostuks - vaadates seda A. kõverat, selgub ju et polegi võimatu börsil teenida.
Comment
-
Nii saangi aru. Väga loogiline, kuid ma ei kiida heaks.
Nimelt on mikrokontrollerite tootmise mahult Atmelist eespool 8 firmat:
1. Renesas Technology
2. Freescale Semiconductor
3. NEC Electronics
4. Infineon Technologies
5. Toshiba
6. Microchip Technology
7. Matsushita Electric
8. Fujitsu
9. on seega Atmel.
Kuidas on kakluses võimalik lüüa kümmet endast tugevamat vastast, ühekorraga kõigi vastu üksinda? On kaks võimalust:
a) mitte eksida ja loota, et kõik konkurendid teevad saatuslikke vigu
b) alatute nippidega.
Mis börsil mängimisse puutub, siis antud juhul on ju puhtalt tegemist teadmisega, mida teistel börsimängijatel pole. Ütleme otse: insider-info. Insider-info on aga teatavasti üks vähestest kindlatest moodustest börsil võita. Iseasi, et põhitegevus toob ikkagi kordades rohkem rulli sisse.
Ausalt öeldes olen isegi kuulnud, et Motorola/Freescale errata'd on palju lühemad Atmeli omadest, samas ei ole ma viimastest ühegi otsa komistanud. Nii et mine võta kinni...If you think education is expensive, try ignorance.
Comment
-
See ARM'i põlvkonna laienemine on igati meeldiv. Ise olen päris palju progenud SAM9 seeriat ja oma funktsionaalsuse ja läbimõelduse osas on ikka päris paljudest üle. (näiteks cirruse ja sharpi omad on üks õudus atmeli kõrval). Kuna AVR32'le surutakse praegu väga vingelt linuxi tuge progeda aga perifeeria on SAM9 seeriaga sama, siis sealtpoolt saab SAM9 linuxi tugi väga palju juurde ja juba praegu on saab enamuse perifeeriast vanilla kerneliga käima (võrreldes näiteks sharp'i ARM9-tega, millega projektidel on ikka päris palju ise juurde kirjutatud ja patchitud kernelit).
Ise niikuinii ei julgeks võtta mingit väga uut disaini, sest enne paari aastat vaevalt et kogu errata välja poeb ja sel juhul tuleks ise meeletult palju vaeva näha riistvara bug'idega. Kuid juba praegu hakkab küll tekkima tunne, et aasta pärast võiks AVR32'ga mõni plaat juba küll olemas olla. Seepärast las müügimehed räägivad; midagi mitte-järeleproovitut niikuinii ei saa tõsiselt võtta.
Kuid viimasel ajal on toote elutsüklite kiirenemisega veel üksjagu negatiivseid näiteid, seega Atmeli käitumine on veel täitsa mõistetav. On olnud juhuseid kasutada teistelt suurtelt tootjatelt detaile, mis korjatakse masstootmisest päeva pealt maha ja identsel "plug-in-replacement"'il on kolm jalga vahetuses, ainult et keegi ei maini seda. On olnud arm9 protsessoreid, mis igal buudil ei tule üles aga erratas polnud sõnagi... ja kui kisa tõsta pärast suure partii tootmist, siis nad muidugi teavad seda juba ammu-ammu.Kuid ega see Atmeli käitumist muidugi ei õigusta.
Comment
-
Egas midagi, Atmel ja Microchip panevad ehk leivad ühte kappi:
http://www.microchip.com/stellent/id...param=en537485
MICROCHIP TECHNOLOGY AND ON SEMICONDUCTOR PROPOSE TO ACQUIRE ATMEL FOR $5.00 PER SHARE IN CASHChandler and Phoenix, Arizona, October 2, 2008 – Microchip Technology Incorporated (NASDAQ: MCHP) and ON Semiconductor Corporation (NASDAQ: ONNN) today announced that they have sent a proposal to the Board of Directors of Atmel Corporation (NASDAQ: ATML) to acquire Atmel for $5.00 per share in cash. The proposal, which is being led by Microchip, provides a premium of 52.4% to Atmel’s closing price of $3.28 on October 1, 2008, and values Atmel at $2.3 billion.
Provides Premium of 52.4% and Values Atmel at $2.3 BillionIf you think education is expensive, try ignorance.
Comment
-
väga imelik lugu. tõsi, Atmeli aktsiad pole kuigi hinnatud, oli viga osta Prantsusmaale hunnik tehaseid ( end Matra-Harris vist).. veelgi arusaamatum , miks USA firmal USA siseturul kehvasti läheb ( uskuge või mitte, USAs AVRe eriti ei tarbita, see ikka EU ja venemaa turule suunatud kaup; muide ARMiga sama seis). saladus pole et ka NXP peatselt kellegagi paari pannakse, jutud on nii Freescale kui Infineoni kohta käinud. fakt, et NXP ( ja STM samuti) on ARMidega suuna võtnud autoturule ja suurima löögi saab Infineon, sest ei pea hinnasurvele vastu.
Comment
-
Tänaseks vana uudis, aga huvitav teada ikkagi.
Venemaa "räniorus" Zelenogradis töötava firma Milandr'i tootevalikus on muude asjade seas ka PIC-i kloonid; täpsemalt PIC17 ja PIC18 seeria.
Allikas: Milandr - Products.
P.S. nimetatud firma ostis hiljuti ARM-ilt litsentsi Cortex-M3 peale; neil peab olema kas megakasum või mõni helesiniselt suur klient.viimati muutis kasutaja andreie; 20 m 2008, 12:06.If you think education is expensive, try ignorance.
Comment
-
Huvitav kas selline tegevus on lubatud? Samas kui nad avalikult reklaamivad et tegu on PIC analoogidega, ju siis on saadud luba Microchipilt?
Vaatasin seda 1886BE5Y (PIC18 analoog) datasheeti. Enamik registri nimesid on copy-paste PICi omadest aga TRISx on millegi pärast asendatud AVR-ist tuttava DDRx -ga
Comment
-
arvatavasti ikka legaalne tegevus. mingis tehases, vist Valgevenes, tehakse ka AVRi analooge. tellijaks sõjatööstus, vene doktriin näeb ette omamaist komponenti ja nii neid toodetakse. kunagi oli electronix saidil isegi vene sõjatööstusele vajalike analoogide plaan üleval, päris mitukümmend lk pikk. muide need vene analoogid maksavad kümneid kordi rohkem kui originaalid.
Comment
Comment