Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

mitu seadet ühisel SPI-siinil?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

mitu seadet ühisel SPI-siinil?

Oleks see võimalik? Saan aru, et device't valitakse /SS pinniga ja seega peaks mitte valitud vidin üsna kuss olema. Aga igaks juhuks küsiks kogemustega inimestelt: on mu arusaam õige? Seni olen kasutanud vaid ühte seadete SPI-l.

Konkreetselt tahaks samale bus'ile riputada Siemens S65 displei ja MMC-kaardi. Vahest veel mõne vidina. /SS tekitaks eraldi pinnidega. Prose on master ja kõik vidinad orjad. Rasketes ahelates ja puha...
    Muide, 1 vidin siinil oleks mahtuvuslik klaviatuur (QT1080). Seoses sellega veel 1 küss: on ehk keegi kohanud kokkuhoidlikumat kivi (voolutarbe seisukohast)? Too tüüp rüüpab tervelt 5mA, seega pidevalt aku külge jätta nagu ei tahaks. Kuskil nagu oleks olnud link elektroodide/klahvide otse prosega lugemise kohta aga ei suuda enam leida.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Re: mitu seadet ühisel SPI-siinil?

PIC'i kohta andmed puuduvad, aga AVR'il on minul samal plaadil SPI küljes oma 4 seadet ning lisaks veel progremine toimub läbi nende samade pinnide. Progremise pistiku ja kõige ülejäänu vahel on pehmenduseks vahel 1k takistid. Ilma ei taha progremine töötada, sest kõiksugu takistused ja mahtuvused on liiga suured tänu nendele kividele.

Comment

Vs: mitu seadet ühisel SPI-siinil?

võib ikka mitu olla. AVRi puhul on siiski kasulik panna seadmete /SS ( ehk /CS) pinnidele pull-up takistid, et vältida välisseadmete "omaalgatuslikku sõnavõttu" AVRi progemise protsessi ajal.
      samuti on mõnes kohas soovitatud SPI CLK signaalile takk kas Vcc või GNDsse panna, ilmselt taas juhuslike protsesside vältimiseks.
      ps. Quantum kasutab tavalisi mikrokontrollereid ja progeb neisse oma koodi.
      see isend millele vihjad, arvasin et renesasi R8C aga siiski ei ole, võibolla Cypressi oma. osad quantumi sensorkey-d on ka AVRi ja PICi baasil.
      seal ju kirjas et 45uA @ LP mode , võrreldes S65 TFTga ei tohiks palju olla.
      viimati muutis kasutaja raivo; 25 m 2007, 23:13. Põhjus: läks naca puusse

Comment

PICi puhul võid ka panna palju tahad siinile, ise kasutasin yhes toitekas 4DAC kivi ja 4ADC kivi, kõik töötas ilusti. Kasutasin 74hc138 kivi et teha /CS signaalid ja hoidsin 4 pinni kokku. See oli software SPI. Olen ka teinud paljude samasuguste seadmete korral paraleelset software spi-d, lihtsalt CS kõigile 1 CLK samuti ühine, ja vastavalt DI või DO igale eraldi, viimane lahendus on kiirem kui ühekaupa lugedes.
        Lisaks mul tööjuures on Texas Instruments päevalt plaadi peal pdf kuidas teha mahtuvuslikku andurit, samuti sain sealt 1 4 nupuga plaadi, see jookseb ühe 3V Li pealt juba septembrist saati ja pole veel maha koolenud. Kui tööl olen ja meeles on saadan selle pdf-i katsetasin 1 neist skeemidest pic-ga ka ja töötas.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Tänud kaasamõtlejatele! Hakkan siis südamerahuga plaati joonestama (tegelikult juba teengi seda).
          Murphy, kui pdfi leiad, vaataks kindlasti huviga.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Tänks!
              /F

Comment

MISO peab loomulikult kokku ANDima, mitmel MISO otsal pole nagu eriti pointi. MOSI võib ühine olla, masterit on ainult üks.
                Kui nüüd ANDimine ära ehmatas, siis selle jaoks 1n4148-d ja pulldown takisti.
                Osadel chipidel on võimalik MISO ots ka tristateda, kui siinil ainult sellised mehed siis pole ANDi muidugi tarvis.
                Soovitan soojalt joonistada timingu diagramm, sest SPI on liiga lihtne et olla labane ehk siis pintoggleri sündroomi oht on väga suur.
                Btw QT voolutarve pole sugugi 5mA, loe hoolega datasheet läbi.

Comment

Misasja sa andid, et datat kätte saada? prose sees? kasutad shift registreid, korraliku hardware multipileriga 8 bitisel prosel võtab 8 bitise arvu shiftimine 1 clki. Paraleel lugemine tuleb ka siis kasuks kui sul on prosel palju powerit ja kivid aeglased. Paraleel lugemine eeldab ühesuguseid kive, ok clk-ide arv peab ühe tsükli ajal sama olema. Pici puhul ei tohi unustada CS pinnidele pulup takke panna, muidu vannud segaseks pärast kui programeerida ei saa sest kivid oma DO aktiveerivad. Ühesõnaga raudvara kokkuhoid tarkvara arvelt, seadme hind tootmises on palju odavam, kuna tarkvara maksab ühe korra.

Comment

Muide felch Kui su lcd pole puututundlik siis on mul lahendus see puututundlikuks teha. Ma mingi aer artasin ühte infrapunal töötavat lahendust, sai tõestatud et töötab ja laua sahtlisse ta jäigi. Oli täpne aga vajas vähemalt et 2 paari sendoreid puudutava objekti kohta. raske seletada aga sisuliselt oli vaja et iga 5mm järgi oleks yhel pool ekraani saatja teisel pool vastuvõtja. Ma katsetasin 32x32 maatrixsiga. Teooreas toetas ka mitmepuute võimalust

Comment

Tean selliseid. Sarnased olid ühtede meditsiiniinstrumentide küljes puuteekraani aseaineks.

Comment

To bad, ma juba lootsin patendile . Ise pole kuskil veel selliseid näinud, vist liiga kallis, aga samas ei tea sest puutekile on ka suht hea hinnaga.

Comment

mingites trepikoja fonolukkudes lahendus kasutusel. esimest korda nägin sellist lahendust aga eesti legendaarse elektroonikafirma Diversa mingis tootes ca 93 aastal. arvata võib et ka nemad viksisid mõtte kusagilt mujalt.

Comment

Üks lihtsamaid võimalusi on LCD peale panna puuteekraan ja selle taha mingi vastav kivi. Näiteks ADS7846'ga (kah spi siinile) on mul päris palju kogemusi. Tal on ka noorem vend ADS7843 aga see on liiga nülitud et sealt mõistlikku tulemust saada - stylusega veel kuidagi töötab aga näpuga saab igasuguseid ebapiisavaid tulemusi ja pole võimalust neid filtrida.

Comment

On jh lihtne AGA LCD jaoks pole puutekilesid saada, vähemalt ma pole head kohta leidnud, välismaa saitidel on aga hind on soolane

Comment

Working...
                              X