Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

pingemonitor ?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

pingemonitor ?

tere ööd.
    tiksub sihuke idee : aegajalt vaja testides tuvastada asja väljundpinge olemasolu ja etteantud vahemikku mahtumine. Suht mõttetu on osta järjekordne fluke175 lihtsalt selleks, et ta päev otsa 54,6VDC näitaks...

Teeks miski mikrokontrolleriga - analoogsisendisse laseks sobivaks skaleeritud pinge. Kolme väljundi taha ledid - "OK, Palju, Vähe" ..universaalsuse mõttes kasutaks teist sisendit nt. potekaga lubatud tolerantsi paikakeeramiseks.
    ..Ma ei usu, et ma esimene on, kellel selline mõte pähe tuleb, peaks ju olema teostatud sarnaseid asju, aga ei oska otsida.. "voltage monitoring" pole ilmselt õige otsingusõna :P
    ..et kui keegi omab skeemi või teab vihjata sobivat lahendust, palun abi.
    Mu enda PICteemalised oskused on suht algelised.

Vs: pingemonitor ?

See põrandakütte regulaator, mille tegin, töötab sisulisel just niimoodi. Potega annab ühele sisendile tugipinge ja teisele mõõdetava. Väljundis LED ja küttekaabli sümistor.
    Kui nüüd termoandur ja tema takisti välja visata, peaks sobima.
    Link: http://parsek.yf.ttu.ee/~felc/index_files/Page347.htm
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

njah.. õige otsisõna on "voltage indicator" .. ja lihtsuse/kiiruse huvides ilmselt unustan praegu prose ära ja panen sinna LM3914, mis paistab just selle jaoks tehtud olema
      ..aga ma päris ära ei unusta, enda harimise huvides peaks selle ikka millalgi PICi peal ka valmis ehitama..

Comment

Üks tore skeem, mida võiks kasutada kolme LEDiga pingeindikaatorina stiilis "madal"-"norm"-"kõrge", on raadiovastuvõtja häälestusindikaatori skeemi lõpuosa L. Abo raamatust "Raadiolülitused" lk. 244. Olen sellist katsetanud ja täiendanud. Seal on kahe punase ja ühe rohelise LED-iga, sujuvad üleminekud on ühelt punaselt "üle rohelise" teisele punasele. Trükiveakurat on ka tülitamas käinud, raamatu skeemil rohelise LED-i valepidi pööranud ja õige viite algallikale [5.44] asendanud vale [7.44]-ga. Skeem töötas paremini kui panin rohelise LED-iga päripidi jadamisi ühe ränidioodi. Vastavalt vajadusele võib skeemi ka "jalad ülespidi" pöörata kui on negatiivne "maa". Kui VT1 asemel juhtida op-võimendiga, saab selle tagasiside- ja sisendahelate takistite väärtustega "mängides" pea suvalist pingeväärtust kontrollida, vajadusel (kui tegemist suurema pingega nagu antud juhul) ka (mõne) täiendava stabilitroniga op-võimendile sobivamasse alasse "nihutada".
        Elektroonika töötab suitsu baasil.
        Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
        Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Muidugi võib ehitada pingemonitori PIC baasil.
          Kui aga kogemust napib ja tahtmine on saada põlema üks kolmest lambist siis vast piisab, kui kasutada kahte pingevõrdlusskeemi.

10-ne keerulisest potekatest keerad võrdluspinged paika ja saad põlema "Väiksem kui" ja "Suurem kui" tuled. Kui kumbki pole õige, saad kolmanda signaali. "Oige".
          Mõõdad oma numbrilisega pinged üle, saad õige tulemuse ka.

Ka nii saab. Nii ei pea tegema, aga saab. Igale oma.

Comment

Working...
          X