Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC16F876A ise tehtud programmaator ei tööta

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PIC16F876A ise tehtud programmaator ei tööta

Tere!
    http://www.ucapps.de/mbhp_jdm_expired.html kodulehelt võtsin eeskuju ja selle põhjal valmistasin omale JDM programmaatori. Hoolikalt skeemi põhjal sain komponendid kokku joodetud, kuid asjandus siiski ei toimi mul. Kas põhjuseks võib olla, et COM-port ei anna piisavalt MCLR-le pinget? Multimeetriga mõõtes näitas 10,3V, kuigi minu arvates peaks olema üle 12V.
    Kuna asun Soomes, Espoo linnas, ei ole lednud kedagi kellelt oleks programmaatorit laenata (soomlased ei tegele palju PIC-dega). Eestis liigun samuti harva.
    Skeem: http://www.ucapps.de/mbhp/mbhp_jdm_v2_sm.gif

Vs: PIC16F876A ise tehtud programmaator ei tööta

Täiesti võimalik, et pinge on madal. Siin ei aitagi muu, kui väline toitekas külge keevitada. Või +5V->+15 konverter. Näiteks IE0515S.
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mul leidub kodus +12V 500mA DC adapter. Peaksin proovima koos sellega, aga muretsen et vool saab liiga suur.

Comment

Pool aastat tagasi kasutasin veel Ponyprogi koos ICSP juhtmega
        http://www.lancos.com/e2p/si-prog-v2_2.pdf

Skeemilt on näha, et pinge piiratakse 13 voldini (1k takisti ja 13V stabilitron). Ise läksin kohe kindla peale ja toitsin seda lülitust stabiliseeritud 15 V toiteallikast, COM-pordiga ei hakanud üldse proovimagi. MCLR-klemmile jõudis ligikaudu 12,5V. Pic-i kvarts ja MCLR ahel (10k takisti ja 0,1uF kondensaator) olid ka programmeerimise ajal ühendatud. Kvartsil tuli programmeerimise ajal märga näppu klemmidel hoida, muidu hakkas pic programmi täitma ja Ponyprog veateateid andma. Kontrolleriks oli pic16f84a.

Nüüd kasutan PICkit2, sest pole enam COM-pordiga arvutit. Nimetatud programmaator kvartsi ja pull-up ahelaga pic16f84a-d programmeerida ei suutnud, pic16f877a-ga koos kvartsi ja pull-up'ga sai hakkama.
        NB! ainult oletus: ilmselt ei vaja uuemad kontrollerid nii kõrget pinget MCLR-klemmil (lühistasin kvartsi klemmid ja katsetasin 2,5 tundi järjest, pinget pole PICkit2 vastavas väljundis mõõtnud).

OT. Milliseid kontrollereid Soomes pici asemel kasutatakse?
        viimati muutis kasutaja 6p45s; 22 April 2008, 00:39.
        Hoiatus - muudan oma postituse sisu kuni 30 minuti vältel pärast postitamist.

Comment

Tuli veel meelde, et Ic-progil vüib olla probleeme läbi windowsi suhtlemisega. Kui hardware testi kaudu õnnestub käsitsi pinne kõigutada, pole asi selles. Kontrollida tasub.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

JDM-i kodulehe lõpuosas on näidatud ka lahendus nõrgale pordile.
            Lihtsalt kondensaatorile C1 antakse läbi 200-oomise takisti välisest toiteallikast (15...20 V) vajalik pinge, mille stabilitronid 13,8 V ja 5,1 V piiravad.
            viimati muutis kasutaja 6p45s; 22 April 2008, 10:33.

Comment

Sain varutud 12,78V toiteallika ja enne programmeerimist mõõdan enne pinged, nagu kodulehel on õpetatud. Q2 juures B-pin (baas) näitab ainult 0,3V, samas E-pin näitab ~5V. Juhend väidab, et Vdd-le peaks jooksma 5V,
              Võrreldes http://feng3.cool.ne.jp/pgm5v2/sch528.gif skeemi, siis minu skeem on põhimõtelt samasugune.
              MIlles võib asi olla?
              Kas ka Data`le arvuti ei suuda anda piisavat pinget?

Kasutades WinPic programmi, siis log`st loeb:
              WARNING: Could not initialize programmer !
              Failed read back of DATA line (HIGH) !
              viimati muutis kasutaja koljat11; 25 April 2008, 20:49.

Comment

Mille suhtes mõõdad pingeid?

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
                  Mille suhtes mõõdad pingeid?
                  Vdd ja Vss (ühendatud toiteallika Gnd`ga) vahelist pinget mõõdan, nagu kodulehel õpetus kirjas.
                  • Click on "Enable Vcc", measure voltage between Vss (Pin 12/31) and Vdd (Pin 11/32): ca. 5 V
                  Kuigi minul näitab ta 0,3V ja RB7-e peal näitab 5V

Comment

Lisan teemasse ka enda jama jmd programmeriga(ei hakka uut teemat tegema ..).Nimelt pole umbes 3 kuud oma programmaatoriga midagi teinud.Vedeles teine niisama(koos piciga) ja ennemalt sain oma pic16f84a edukalt programmeerida.vahepeal olen arvutile format c teinud jms ja nüüd järgi pannes pilluvad nii ponyprog kui ic-prog mulle mingeid erroreid. Ic-prog pillub hardware settingutes direct IQ pannes privileged instruction ja windows API pannes teeb miskit ja vilgutab ledi programmaatoril nagu toimiks,aga välja miskit ei loe ja kirjutamisel viskab verify failed at address 0000h. Võimalik,et mul miskit ununenud selle aja jooksul sätete paika ajamisega.Enda jmd programmeri skeemi enam ei õnnestunud leida.Seal oli minu mäletamistmööda ic-progi seadistamise kohta juttu,aga mida ei leia seda ei leia.Niisiis tore oleks,kui keegi kuidagi kommenteeriks,mida ma proovida võiksin veel..T2nud ette..
                    otsija

Comment

Ponyprog tahab enne kasutamist õiget COM-pordi numbrit ja kalibreerimist, muid jamasid pole tekkinud.

PS. vanasti oli selline hea pordi pinnide kõigutamise programm - TCom.
                      Linki ei oska praegu anda, asus ,,Radio" ajakirja Ponyprogi teemalise
                      artikli lõpus.

Comment

Esmalt postitatud koljat11 poolt
                        Vdd ja Vss (ühendatud toiteallika Gnd`ga) vahelist pinget mõõdan, nagu kodulehel õpetus kirjas.
                        • Click on "Enable Vcc", measure voltage between Vss (Pin 12/31) and Vdd (Pin 11/32): ca. 5 V
                        Kuigi minul näitab ta 0,3V ja RB7-e peal näitab 5V
                        Ehk on D2 katoodi ja R2 vaheline ühendus puudu või siis D6 valet pidi, viimasel juhul peaks ka C2 pinge olema kuni 0,8 V.

Comment

Enne C2 paigaldamist uurisin intenetist tema või siis sarnase toote data cheet`i ja seal oli kirjas et pikem traat on + ja lühem -
                          D2 seadsin selviisil, kus must triip jäi skeemilt vaadates vasakule

must triip dioodil siinpool dioodi teine pool.

Mõõdetud pinged RS232 juhtmest(mõõtmise teise poolena kasutan toiteallika GND) :
                          3 TxD -5,08V
                          4 DTR -4,30V
                          8 CTS vaheldumisi -2,14 ja -1,60V
                          5 GND +4,66V
                          6 DSR -4,01V
                          7 RTS -4,03V

Arvan, et COM pordi väljundpinged on valed.
                          viimati muutis kasutaja koljat11; 26 April 2008, 23:02.

Comment

Esmalt postitatud otsija poolt
                            Lisan teemasse ka enda jama jmd programmeriga(ei hakka uut teemat tegema ..).Nimelt pole umbes 3 kuud oma programmaatoriga midagi teinud.Vedeles teine niisama(koos piciga) ja ennemalt sain oma pic16f84a edukalt programmeerida.vahepeal olen arvutile format c teinud jms ja nüüd järgi pannes pilluvad nii ponyprog kui ic-prog mulle mingeid erroreid. Ic-prog pillub hardware settingutes direct IQ pannes privileged instruction ja windows API pannes teeb miskit ja vilgutab ledi programmaatoril nagu toimiks,aga välja miskit ei loe ja kirjutamisel viskab verify failed at address 0000h. Võimalik,et mul miskit ununenud selle aja jooksul sätete paika ajamisega.Enda jmd programmeri skeemi enam ei õnnestunud leida.Seal oli minu mäletamistmööda ic-progi seadistamise kohta juttu,aga mida ei leia seda ei leia.Niisiis tore oleks,kui keegi kuidagi kommenteeriks,mida ma proovida võiksin veel..T2nud ette..
                            E: ei tasu ikka mõne eeqseid com pordi pistikuid osta. 10 korda ühendad neid ja prsses ta on.Ehk siis com otsik ei andnud õieti yhendust mul.
                            otsija

Comment

Süsteemselt oleks vaja läheneda. Selleks tuleks kasutada mingit programmi, mis laseb pordi klemme ükshaaval loogilise 1 ja 0 vahel lülitada (RS232 on tegelikult inverteeritud). Siis saaks näiteks RTS-le anda madala nivoo, TXD-le kõrge nivoo ja vaadata, kas MCLR-väljaviigule tekib C1 miinuse suhtes + 12 V jne. Ilma porti juhtimata on küllaltki raske viga leida, sest programmaator võib juba korras olla ja kuskil häälestuses mõni checkbox tühi.

COM-pordi väljundpinged on täiesti mõistlikud (-10 V ringis), kuna kasutatav referentspunkt on pordi GND suhtes -4,6 V nihkes. CTS saab lihtsalt läbi Q2 ja R2 teistest kõrgema pinge. D2 on samuti õigesti.
                              viimati muutis kasutaja 6p45s; 27 April 2008, 11:37.

Comment

Working...
                              X