Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Veel üks 3310 LCD ja PIC-i teema.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Veel üks 3310 LCD ja PIC-i teema.

Tere,
    Mul tekkis ka vajadus PIC-ile 3310 LCD külge pookida, lootsin et saan ilma foorumist küsimata hakkama, aga tundub, et vist mitte. Asi ei võta piltigi ette.
    Kas on mingi võimalus lihtsalt kontrollida, kas LCD on töökorras? Ta oli vist viimati, kui ma ta karpi seisma panin, aga sellest on nii ammu, et ei mäleta ka täpselt.
    PIC on 12F629 ja testimiseks on seal küljes ainult LCD, viie jalaga, ilma nihkeregistrita. Süsteem kasutab sisemist PIC-i taktigenet. LCD saab toite otse +5V pealt. MCLRi tüürisin alguses läbi PICi, aga lõpuks viskasin ta kindluse mõttes otse 5V külge.
    Koodi kirjutan ASM-is, või noh, tegelikult on suurem osa koodi varastatud foorumi kasutaja Felch-i töödest. LCD jalgade paigutuse olen ka mitu korda üle kontrollinud, aga nagu klapiks. LCD tüürmikroskeemi datasheeti uurisin ka, aga sealtki ei saanud väga targemaks...
    Oskab keegi aidata?
    EDIT panen koodinäite ka, eesmärk hetkel asjale lihtsalt pilt ette saada.
    http://www.speedyshare.com/369152760.html
    viimati muutis kasutaja cyrix; 27 m 2008, 11:50.

Vs: Veel üks 3310 LCD ja PIC-i teema.

Kas ekraanil ei muutu midagi, ei teki tumedamat ala? On see ikka 3310 ekraan? Sellisel on tagapoolel 2 SMD kondet. Kui ekraan on küll sarnane aga 3 või rohkema kondega, on tegu hoopis muu pilli displeiga jaselle koodiga ta küll ei tööta.
    Kas ossiga vaadates prose koivad ikka liigutavad? Mõned ehk lühises (LCD juures) ?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ekraanil ei muutu absoluutselt mitte midagi. Kas kui lihtsalt kõik muud koivad lahti jätta ja ainult toite otsad ühendada peaks ka vedelkristalli aktiivne ala tumedamaks minema? Või mingi muu viis kuidas testida et ekraan üldse eluvõimeline on? Hetkel ei saa pildi järgi üleüldse aru, kas asjal vool sees või väljas.
      SMD kondesid jalgade juures ei ole, aga ma oma arust ise võtsin selle ekraani oma kunagisest 3310-st välja, niiet peaks olema küll 3310 ekraan.
      Ekraani klemmidele tinutasin küll karvad külge, aga lihtsat lühist või katkestust seal ei ole, seda olen mitu korda luubi ja testri abiga uurinud.
      Ossi mul ei ole hetkel käepärast, aga MCLR jalg on küll ilusti kõrges seisus testriga mõõtes, seega prose midagi teeb. Prosel on veel üks väljundjalg vist vaba, sinna võin naljapärast ühe valgusdioodi visata, mis vilkuma pannakse kui prose peatsüklisse jõuab. Proovin seda.
      Kood muidu võiks enam - vähem funktsida?

Comment

MCLR jala viib kõrgeks väline koormustakisti. Koib on vaid sisend, prose ei sa seda juhtida. Järelikult ei näita see veel midagi. LED on hea mõte prose koodi kontrolliks.
        Muide, kas ostsillaator on ikka sisemisele lülitatud? Programmaator oskab konfi bitte õigessti lugeda?
        Kas LCD koibi segi ei ajanud?

LCD ekraan võtab selgelt nähtava tumedama tooni alles siis kui ta initsialiseeritud on. Pingestamisel ei juhtu midagi.
        - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
        - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

MCLR jala viib kõrgeks väline koormustakisti. Koib on vaid sisend, prose ei sa seda juhtida
          Ptui, ma mõtlesin ikka seda jalga, mille küljes on LCD reset, see on mul GP5, mida saab prose juhtida küll. Sinna antakse just softis 5V peale ja see seal ka on.

Proovisin valgusdioodi ühte väljundisse panna koodi jooksutamise ajal (LCD reseti asemele, reset toitesse), asi jõuab ilusti töötsüklisse ja vilgutab, nagu vaja.

Ostsillaator on sisemine. LEDivilgutamine funktsib ju (TMR1 1:8 peaks andma ca 0,5s ja nii ta umbes on ka silma järgi) ja välist kristalli küljes pole. Siiani on programmaator (PPWin) konfibitte õigesti lugenud. Tal on oma linnukesekastid konfibittide jaoks ka, kuhu ta paneb täpselt samuti nagu ma koodis kirjutasin.
          Montaaži kontrollisin viiendat korda põhjalikult üle. On nii, nagu peab.

Tundub et see LCD on ikka õhtal, võimalusel proovin mõnda teist, kui kuskilt saan. On ka täitsa võimalik, et LCD on õhtal. (käis koos telefoniga ujumas). Alguses, kui telefonist välja võtsin siis vist töötas, muidu ma poleks teda alles hoidnud, aga võibolla on veest sisse jäänud soolad teda aja jooksul korrodeerinud.

Koodi vaatasin üle, kustutasin liigse soga ära ja kirjutasin puhtalt ainult LCD juhtimise osa ümber. Panen siia lingi ka, kui kedagi huvitab äkki kood mis midagi muud ei tee kui (peaks) 3310 LCD juhtima. Minu pilgule ei tohiks koodis vigu olla.
          Aitäh abi eest anyway. http://www.speedyshare.com/675671930.html

Comment

LCD-dele üldiselt ei meeldi ujuda, täiesti võimalik põhjus et tuksi läheks.
            Kui init tehtud, peaks koival 8 (oli vist, see millelt 0,1uF maha läheb, tekkima >5V pinge. See näitab ka ekraani korrasolekut. Väljund ei kannata koormamist, võimalik et testriga ei saa mõõta. Ossiga küll. Muide, see konde peab ka korras olema....
            LCD reset otsa võib rahulikult toitesse ühendada ja sinna jättagi. Seni pole mul olnud mingit põhjust seda koiba kõigutada. Proovi korra ka niiviisi, äkki aitab.
            Kui LCDl juhtmed küljes, võin teda mõne skeemi küljes testida.

Comment

Tänud kaasamõtlemise eest, aga tundub, et miski ei aidanud. Järgmise nädala lõpupoole peaksin uue ekraani saama, mille kakun töötavast telefonist välja, siis vaatan edasi.

Aga nüüd küsiks natuke offtopikut ka, ei hakka uut teemat tegema:
              Kas keegi oskab soovitada, kust lugeda tavalise PS2 klaviatuuriga infovahetuse kohta? PS2 peaks olema ju tavaline serialprotokoll, konnektori otsad on klokk ja daata, nagu serialis ikka, aga - kuidas panna mikrokontroller klaveriga suhtlema, ega klaver ei hakka ju nupuvajutuse peale daatat ASCII koodis seriali kaudu lihtsalt välja pritsima, kui vool peale anda? Millised käeraputused on vajalikud, et ta seda tegema hakkaks?
              Kui keegi annaks mingi hea viite, kust seda värki natuke uurida saaks oleks väga tore.

Edit: Lugesin, et PS2 on open-collector ühendusega standard, kas see maakeeli tähendab siis seda, et tuleb nii klokile kui daatale lihtsalt välised pullupid panna?

Comment

Jah.

Mälu järgi klaverilt ei tule mitte otse tähed, vaid scan code'id. Klahvi allavajutamisel 1, lahtilaskmisel 2 jms. triviaalsused.
                If you think education is expensive, try ignorance.

Comment

PS2 pole midagi üli keerulist. Sai kunagi mingil põhjusel tehtud soft , tõsi küll triibulugeja jaoks aga erilist vahet pole. Kui kaevan siis peaks kuskil kood ka olema, tõenäoliselt C aga tol ajal võisin veel pascalis ka progeda.
                  Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                  1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                  2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Mälu järgi klaverilt ei tule mitte otse tähed, vaid scan code'id.
                    Jah, seda ma tean, kunagi väga varajases nooruses sai neid QBASIC-u kaudu klaverilt ka loetud ja miskis programmis kasutatud, skännkooditabeli ehk leiaks isegi üles, oli vist midagi, et märgiklahvide koodi pidi üks kord küsima ja funktsiooniklahvide oma kaks korda jne...

Aga see on asja lihtsam pool. Küsimus oli pigem, et kuidas saada klaver üldse midagi saatma, mikrokontrolleri kaudu tuleb kõik handshake-d ju bitt-bitilt ise välja saata, kust seda infot leida?

Kas mingi klaviatuuri draiver-IC datasheedist ei saaks vajalikku infot? Kakkusin ühe lahti ka, aga draiver oli eposse valatud plönn, niiet sealt ma mingit marki ei saanud, et selle kohta netist uurida, pakub keegi mõne margi?

Comment

Netis infot küllalt:
                      http://www.computer-engineering.org/ps2protocol/
                      http://www.trash.net/~luethi/microch...oard_v1xx.html

Comment

Oh, tänud, justnimelt midagi sellist ma otsisingi. Ei ole tõesti eriti keeruline. Saame hakkama.

Comment

Teemasse: Sain LCD-le pildi ette. Mitte küll sellele, mida algselt katsetasin. Ilmselt oligi siis õhtal, või olid mingid kontaktiprobleemid.

Veel väike küsimus - kiri on ees, aga tausta kontrast nagu väreleb või seal on mingid triibud, mis värelevad (kattuvad umbes LCD ridadega), millest võiks see olla?

Comment

Mingi nurga alt vaadates värelebki. Duty cycle't sai konfi käskudega muuta, proovi seda. Oma 3310 ekraanide puhul olen alati kasutanud kusagilt näitest leitud väärtust ilma muid katsetamata. Värelust on näha ainult lähedalt ja hoolega vaadates. Ja muidugi suurendab effekti vilkuv valgus (vanad drossel-süütega luminofoortorud).

Comment

Ei, minu värgil on LCD-l taustal selgeltmärgatavad tumedad triibud, mille tumedus ei ole ühtlane, vaid muutub ülalt alla heledamaks. Mul nii 20 cm juhtme otsas see, kas juba võimalik et võtab häireid sisse?
                              Triibud muutuvad LCD liigutamisel. Kontrastsus on vahepeal isegi võrreldav teksti kontrastsusega.
                              LCD ise on korras, just võtsin töötavast telefonist välja ja seal oli pilt OK.
                              Proovisin asja akult toita, aga see ei muuda midagi, seega võrgumürast see pole.
                              Ühtegi luminofoori mul ka kodus pole.

Comment

Working...
                              X