Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

SD kaart + PIC, voolutarve suur

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

SD kaart + PIC, voolutarve suur

Hakkasin oma skeemi optimeerima sest särakat tarbib ta liiga palju (ca 460 mA @ 2,4V - akud, sealt muundan 5V peale).
    SD välja võtmisel langes tarve ca 200 mA !!! Kaart on Sandiski 2GB tükk.
    Siit küsimus: kas on mingeid programseid või skeemitehnilisi võtteid voolutarbe vähendamiseks? Kaardi unerežiim kui säärane olemas? Toidet maha võtta ei saa, sest seadme põhitöö ongi (gammakiirguse) datalogerina töötamine. Kirjutan kaardile kui sektori puhver (512 baiti) täis saab. See aeg on juhuslik aga ehk annaks siit miskit kokku hoida...või... ei olegi midagi teha?
    - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
    - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Vs: SD kaart + PIC, voolutarve suur

Sellest vast eriti abi pole, kuid HP pocketPC-l oli kah selline häda, et SD kaart tõmbas ootereziimil aku kiirelt tühjaks. Selle vastu aitas siis uue parandatud driver-i installeerimine ja pärast seda probleem kadus. Seega midagi saab teha voolutarbe vähendamiseks kuid ei tea kas seal võeti toide ära või mitte.

Comment

Täpsustuseks. Erinevalt igasugu tööstuslikest op-süsteemiga riistadest on minu vidinal isekirjutatud kood ja ta ei tegele vabal ajal totrustega (indekseerimine jne). Mõõtsin voolutarvet hetkel kui kaart oli initsialiseeritud kuid kirjutamist veel ei toimunud (ootas GPSi fiksi). Oma meelest tegin nii et kui vaja pole, hoitakse CS-i passiivsena aga ma ei tea mida kaart arvab, ta ju on initi läbinud.
      Võib-olla tõesti võtavad paremad draiverid kaardilt toite maha. Pean uurima, kaua uus init aega võtab. Karta on et ikka üsna mitu millisekundit. Seda nagu ei tahaks...
      Ehk on veel ideid?
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

SD käsustikus on päris mitu voolutarvet mõjutavat käsku:
        GO_IDLE, SEL/DESEL, GO_INACTIVE , kuid SPI reziimis on vist vaid esimene toetatud. peale GO_IDLE uus init vajalik.

Comment

Working...
        X