Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

RFM12B ja shut-down

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

RFM12B ja shut-down

Tere,

Mängin siis antud RF moodulitega. Kuna saateseade töötab patarei pealt, siis tuleb voolu kokku proovida hoida igast august. Prose (tiny2313) sain ilusti tudima (voolutarve ~0.4mA), aga see RF moodul sööb tavaoleksu ~20mA. Igal pool lehtedel on kirjas, et shut-down modes 0.4uA ja idle'is 4mA jne...aga ma ei suuda kuskilt välja lugeda, kuidas nad tudile panna.

Ühendus kiviga üle ISP.

mooduli datasheet
    kivi datasheet
    registrite programmike
    näidiskoodi sain siit

-Ehk keegi oskab välja lugeda seda, millega mina hakkama ei saa.

-Egert

Vs: RFM12B ja shut-down

Kas "Chip select" (nSEL) pole selle jaoks?
    Elektroonika töötab suitsu baasil.
    Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
    Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

CS peaks valima vastava kivi SPI siini peal, kelle poole pöördutakse. Aga ise küsin ise vastan on moes. Ledsin ühe koodi, kus olid need olekud ära defineeritud:

// RF12 command codes
      #define RF_RECEIVER_ON 0x82D9
      #define RF_XMITTER_ON 0x8239
      #define RF_IDLE_MODE 0x8209
      #define RF_SLEEP_MODE 0x8201
      #define RF_WAKEUP_MODE 0x8203

Ehk siis programmikesega näeb ära milles asi on. Nimelt olenevalt mis on sisse/välja lülitatud on ka olekutel nimetused.

SLEEP_Mode tähendab näiteks et kõik raud on välja lülitatud. Olenevalt siis kas saataja/vastuvõtja, Wake-up-Timer, crystal osc on sees/väljas tuleb ka oleku nimetus.

Lihtne, aga siiski oleks datasheetidest seda tahtnud leida.

Comment

Kus kohast sa ostsid need moodulid? Eestis nagu ei paista olevat.

Comment

Ega mul andis neid üle maailma taga ajada. Praegu on neid riiulis 16paari, kui on soovi siis 170eek/tk.

Comment

This module uses the newest 2.4GHz transceiver from Nordic Semiconductor, the nRF24L01+. This transceiver IC operates in the 2.4GHz band and has many new f

veidi kallim, aga kõvasti kiirem, auto retransmit ja auto acknoladge, kui 5 kanalit korraga vastuvõtt, 16 bitti internal CRC- kokkuvõtteks jääb ära prose poolne veakontroll ja kontroll et kas ikka sai baidi kätte. Maksab sörtsu rohkem aga kui PCB ise teha siis kõvasti vähem. Töötab hästi ka vanemate vendadega kus 1M/s max oli. Korraliku antenniga on range kõvasti parem.
            Puuduseks vb et ei paindu nii hästi nurga taha. Hea võrdlus wifi ja CDMA(kõu).
            Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
            1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
            2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Toredamaks andmevahetuseks on sinu oma parem jah, aga kui teha ainult mingit puldiga juhtimist (näiteks) siis ei ole ju nii kallist ja keerulist vaja.

Comment

Kallis jutumärkidega, keeruline ma ei tea specce võrreldes siis üht kui teist. Powerdown käib pakudut kivil CE otsaga. Ülejäänud osa kohati lihtsam. Tõenäoliselt rohkem maitse asi kumba kasutada.
                Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Working...
                X