Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Mikrokontroller.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Mikrokontroller.

Esmalt postitatud RaitX poolt
    M6tlesin, et ostan 16 seeria PICi ja controlleri joodan ise... miskise yle COMi suhtleva asja.
    Sellel PICkit2 on kaasas demokivi PIC16F690, millel on RS232 ühendus kõhus.
    Ainult et väljund on 5 V. Peab lisama R232 kivi. Seal on väljund +-12 V
    Nüüd on see proleem et uuematel arvutitel enam pole COM ühendust.
    Peab ostma kaabli USB-RS232.
    Seeeest on asmis demoprogramm kah kaasas.
    Isegi vist on masm. call on ka olemas seega annab arendada.

Aga vast oleks huvitav katsuda sellist "mootoriga kivi" juhtida
    näiteks TV puldist. Pole kogu aeg kaabli ühendamist.

Comment

Esmalt postitatud RaitX poolt
      ...Et millise 18. seeria kiibi siis valima peaks v6i yldse mitte PIC...
      To PIC or not to PIC... See on maitse asi, mõlemad (AVR ja PIC) töötavad ja mõlemal on omad kiiksud. Koodi on ka mõlemale netis lademetes saadaval.
      PIC16 on hea küll ja peaaaegu alati leiab pin-kompatiibli PIC18 mille saab jiljem asemele surgata.
      PIC18 on rohkem mälu ja kasulikku "rauda". Registreid võib olla rohkem (eriti head asjad on FSRx registrid daatahunnikute tõstmisel mööda mälu. PIC16 on vaid 1 FSR, palju abi temast pole.
      Samuti on PIC16 puhul vaja jälgida et koodi täitmisel valele mäluleheküljele ei satuks. Nt. mu hetkel silutavas lennumudeli majakas on PIC16F883. Tänu matemaatika lib'i kasutamisele on koodimälu üsna täis ja osa asju ei taha mahtuda 0...7FF piiri. Mälu on muidugi rohkem aga üle 7FF minnes tuleb hakata mälulehekülgi ise jälgima ja ümber lülitama. Nagu eelenvas seletati, ei tee prose program counter seda ära. Lülitamiseks võib kasutada pagesel käsku aga PIC18 puhul pole seda vaja.
      Sama jama on RAMi ümberlülitamisega: PIC18 puhul pole vaja muret tunda.
      Aga mis sellest, saab ju jälgida ja lülitada. Ja kui kood on pisike, ei teki muresid üldse!
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ma vaatasin Youtubest mingeid videosid, et mis sellega tehtud on.
        Arvan, et ma tellin siiski selle.
        Tervist, olen uus tehnikahuviline.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt
          Sellel PICkit2 on kaasas demokivi PIC16F690, millel on RS232 ühendus kõhus.
          Tegelikult MICELi pakutav on "PicKit2 Debug Express". Sellel on PIC16F887 demo plaat. Veel jõulisem kui 16F690. "Starter Kit"-il on tõesti 16f690.

Ainult et väljund on 5 V. Peab lisama R232 kivi. Seal on väljund +-12 V
          Peab ostma kaabli USB-RS232.
          Kui COM ühendust on tarvis ainult arendamise ajal, siis võib kasutada PICkit2 UART Tooli. Softilise UARTi puhul pole vaja isegi ICSP kaablit ümber tõsta.
          Saada aga PGC(või PGD) suunas ja vaata ekraanil. Või siis kasutada rauas EUSARTi.
          Õpetus:
          Hi guys, I get asked a lot how to communicate either PIC to PC and vise versa, so I put together a guide for people on how to interface with their PICKit 2 via USART. Almost all PIC's come with some sort of USART onboard, and if not, then every compiler has a software equivalent ready to bit...

Õnneks muutuvad felchi manitud valu kohad kõrgkeeles kirjutamisel nähtamatuks. Selle eest koodi maht kasvab jälle kiiremini.

Minu tellitud PICkit2 kullerdati täna kohale

Comment

Hetkel ei viitsi kasti taha vaatama hakata, aga pakun, et mul see auk seal olemas ja kui pole, siis v6ib alati vanu kaste p66ningult alla tassida... vuot.
            See kyll probleem pole... LPT ju siiski suht k6igil olemas ja saab ka yle selle.

USB muidu toidab asja ilusti 2ra v? Tal tuleb sealt mingi 5v vist ja m6nedsajad mAd.

Edit:

Feltch sa AVRist ka r22kida oskaks... eesti keeles kogemustega teksti lugeda v2he parem kui teadmata mida otsida ringi googeldada... kuna mul endal kogemused absull puuduvad.
            viimati muutis kasutaja RaitX; 31 m 2009, 14:40.

Comment

Üks hea materjal http://digi.physic.ut.ee/mw/images/8...gcc_basics.pdf
              ja ATMEGA8 kodumaises keeles: http://www.robotiklubi.ee/_media/kur...07&cache=cache

A.

Comment

Esmalt postitatud qratman poolt
                Kui COM ühendust on tarvis ainult arendamise ajal, siis võib kasutada PICkit2 UART Tooli. Softilise UARTi puhul pole vaja isegi ICSP kaablit ümber tõsta.
                Ma pidasin nagu seda silmas et on PC ja mingi seade ja PIC on nende kahe vaheline ühenduslüli.

Näiteks PC-s on fail või programm ja selle väljund juhib mootoreid.
                Otse USB küljest seda teha on nagu kõige "odavam".
                Kui just ei leia võimalust "printerikaabli" juhtimiseks.

Mul ka siin kivid arvuti kõrval laual ja ootavad tina.
                Tegelikult tahaks nii kivi kui kvartsi panna pistikutesse.
                Huvitav et USB seadmepistik plaadile oli asi mida poes polnud. Tuli tellida.
                Nüüd tuleb kaablit lõhkuda. Vana hiir jääb sabata.

Comment

Minu tellitud PICkit2 kullerdati täna kohale
                  Kaua peale maksmist aega läks?

Comment

Esmalt postitatud phpmartin poolt
                    Kaua peale maksmist aega läks?
                    Ju ta tuleb paari p2evaga 2ra... yle n2dala tellimusest ikka ei l2he ju.

Comment

Peale maksmist kolmandal päeval.

Comment

Peale maksmist kolmandal päeval.
                        Päris kiiresti siis.
                        1. Aga oled rahul ka sellega?
                        2. Kas see oleks mulle, kui algajale hea?
                        Tänan.

Comment

Kasutan sarnast (ise tehtud) üle aasta ja olen nii rahul, et ostsin nüüd ühe (originaali) juurde. Peale selle, et ta PICe progeb, asendab see ka USB-MAX232 konverterit (COM pordiga suhtlemiseks) ja lubab küll algeliselt aga siiski digi signaalide kuju jäglida. Teisisõnu minimalistlik loogika analüsaator. Niiet isegi kui PICe ei proge, on ta asjalik abimees.

Algajale soovitan küll, muidugi juhul kui on tõesti plaanis "käed õliseks" ehk PICindus omale selgeks teha. Kui aga on vaja kiiresti ja lihtsalt midagi tööle saada siis soovitan endiselt Arduino või siin teiste mainitud C# võimelist vms asja. kit-i. On olemas veel igasugused newby-friendly kontrollerid PICAXE, PARALLAX, jms. Tegijad neid eriti ei soovita.. algajale võibolla.

CD-l on õpetused-näitekoodid algajale (või pool-algajale). Veebis ka olemas: http://ww1.microchip.com/downloads/e...sons%20(b).zip . Tõmba alla ja vaata kas on väga "hiina keel". Hakkab päris "hello-world"-ist pihta. User guide PDF-is iga käsk lahti seletatud. Kõik projektid kompileeritavad paari klikiga. Saab katse-eksituse meetodil uurida.

Comment

Ise olen ikkagi mõttes kinni, et ostan selle. Just sellepärast, et hind on odav!
                            Tahtsin küsida, et kas sellega midagi sellist saab teha:
                            http://www.youtube.com/watch?v=_SO1J1kP3YQ

Ja tahaksin nende pirnide kohta teada? Kas on mingi eraldi pirn mis toetab RGB'd või sobib täiesti tavaline valge pirn?

Tänan.

Comment

Need ei ole pirnid vaid LED'id ehk valgusdioodid.
                              Ja soovitan Sul autori kommentaare lugeda.
                              Ta kirjutab:
                              Each LED has three LEDs in it, red, green, and blue. By changing which ones are on and how bright they are you can make basically any color. It's the same concept a LCD monitor uses, there are actually three subpixels for every pixel.
                              Tema kasutab jah RGB LEDe, igaühes oleks nagu 3 LEDi korraga.
                              Aga eks need RGB LEDid ole kallimad kah. Poest pead küsima RGB LEDi, tavaliselt on need valget värvi.

Tema mängib lihtsalt iga värviga omaette.

Loe LEDide kohta
                              http://www.google.com/url?sa=t&sourc...hTnssGeBq4ogGQ

Comment

Midagi ma ikka tean nendest RGB värvidest.
                                RGB = Red, Green, blue.

Ja siis see RGB Led toetab igat neist kolmest värvist. Ja siis saad neid veel oma vahel ühendada. Näiteks punane ja sinine on lilla jne.

Aga kust neid Eestis saada oleks?

Tänan.

Comment

Working...
                                X