Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC Overclock?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

PIC Overclock?

Tere,

Selline küsimus, kas 16 seeria PIC-e ülekiirendada ka saab, st kui lubatakse kuni 20 MHz kvartsi ja mul on 24-ne, töötab tollega?

Vs: PIC Overclock?

Saab ikka. Kuskil lehel tehti katseid et kui palju välja annab. Saadi vist kahekordne nominaal. Saatis UARTi datat veendumaks et ikka õigesti töötab. Ei leia hetkel linki.

Oma tarbeks võib (ajutiselt) panna küll aga tasub ka silmad lahti hoida kui tekivad kahtlased probleemid.

Muidugi kui sa kellegi teise skeemi kokku laod, siis ilmselt ei tööta.

Comment

Tänud.

Ikka oma skeemi. .
      Ise mõtlesin ka, et 20% ei tohiks olla liig ülekiirendamisel. Lihtsalt - mul on 24 MHz kvarts olemas ja mõtlesin kas saab mõnes projektis ära kasutada.

Comment

Välise kellaga(mitte lihtsalt kvarts) tiksub 16 seeria uuemad kivid lõbusalt ka 32Mhz.
        Kuskil jäi kõrva et microcip otsustas tootmise odavdamiseks kasutada 18 seeria valmistamis meetodeid. Tulemuseks osaliselt kiirem sisu. IOde kirjutamisel aga peab ette vaatama(delay vajalik).Ise pannud käepärast olnud 32Mhz 16F8xx seeriale kui maketti peal katsetasin. Töötas. Samas ainult kvartsiga ei taha võnkuma hakata juba natuke yle 20. Aga jh see ainult katsetamiseks. 18 seeria ei käi näiteks 60Mhzga juba ültse.
        Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
        1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
        2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

ELFAs on 20 MHz kvarts 21.80, oomipoes 15 eek.
          Selle kokkuhoiu nimel tasub kindlasti hakata kõiki ajakonstante ümber kirjutama.
          Ja siis kogu aeg väriseda et kas ikka käib või ei käi.
          Kiirus on otseses seoses töökindlusega.

ELFAs on väiksemas korpuses, Tallinnas-Tartus on riismed aga Stockholmis on piisavalt.
          Mul on vaja 20+X tk.

25 tk läheb odavamaks ka. 7 tk nagu maast leitud.

Comment

Working...
          X