Tervist.Mõte liikus,et võiks pisikese voltmeetri tegevuse jätkumiseks valmis nikerdada.Silma jäi hetkel selline vigur.Küsimus olekski,et ennem kui proset tellima hakkan,kas selline end üldse ka õigustab? Kas ikka toimib kenasti ja stabiilselt.Ehk oskab keegi veelgi odavama PIC-iga sarnase voltmeetrini mind suunata. Oluline on,et nendesamade 7segmendiliste LED displeidel asi toimetaks,kuna neid vedeleb peotäis.Igaljuhul keegi targem võiks julgustuseks vähe arvamust avaldada selle kohta. Kena laupäeva õhtu jätku...
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
PIC16F676 voltmeeter
Collapse
X
-
Vs: PIC16F676 voltmeeter
Kui ehitad siis ehk juba säärase: http://members.cox.net/berniekm/super.html ?
Selle tegin ise valmis, töötab. Kui Tipi kanti satud, võin demoda.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
-
Tjh,pole paha,Tallinnasse ei satu paraku.Samas tahaks eelarvet just pigem allapoole Tiba raha juurde pannes sellele PICile saab hiina multimeetri kätte. 16f676 saab oomikast vaatasin et 33.50 eeguga,poleks suur kaotus,kui asi ei õigustaks end,aga samas masu ajal on iga sent arvel,niiet ei teagi kohe.
E: tellisin selle 16f676 prose ära.Kui see voltmeeter end ei õigusta,siis vast midagi ikka selle prosega teha annab.viimati muutis kasutaja otsija; 28 m 2009, 20:03.otsija
Comment
-
Küllap see skeem töötab, kuhu ta pääseb. Ja kui koodis ongi mingi viga, saab selle lihtsalt välja ajada. Ainult et...sinu skeem oskab vaid pinget mõõta. Too teine on hulka universaalsem.
Ehitamise rõõmu leiab mõistagi mõlemast.
Minu pakutud skeemil ei ole sisendis pingejagurit ja seega oleks max. sisendpinge 5V.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Comment
-
Esmalt postitatud felch pooltKüllap see skeem töötab, kuhu ta pääseb. Ja kui koodis ongi mingi viga, saab selle lihtsalt välja ajada. Ainult et...sinu skeem oskab vaid pinget mõõta. Too teine on hulka universaalsem.
Ehitamise rõõmu leiab mõistagi mõlemast.
Minu pakutud skeemil ei ole sisendis pingejagurit ja seega oleks max. sisendpinge 5V.otsija
Comment
-
Saab muidugi. Saab lisada ka teise analoogsisendi. Kasvõi temperatuuri mõõtmiseks. Või veel midagi. See on kõik vaid koodi küsimus. See ongi prosedega skeemi tore omadus. Teed mida tahad...teatud piirides muidugi.- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
Comment
-
Kui nüüd edasi tahta,siis leidsin USB voltmeetri.Vaadates seda proset seal,on tal veel mitmeid vabu jalgu,mida saaks ehk veel sisenditena kasutada.Päris kena oleks,kui sama prose peal näiteks oleks miski mitme sisendiga ja korraliku arvutipoolse softiga asjandus.Et saaks pingete ajalugu jälgida näiteks.Tuhlasin googles,aga paraku ei leidunud esmapilgul midagi muljetavaldavat.otsija
Comment
-
Esmalt postitatud otsija pooltÜle ka pingutada ei tasu,jääme ikka reaalsuse piiridesse.
Lisaks on seal
13 Analoogi (10 bitti), 32 K mälu jne. PIC 16F4550.
Kohal 20ne partii (odavam osta), osa veel vabad. ELFAst vajadusel lisa tellitav.
On olemas kivile C programm (IO), hobbina saab ka ASMi.
PC C programm, vajadusel graafika ekraanile, väljund excelisse.
Sarnane PC programm mõned aastad kasutatud TÜ-s.
Ühendus üle USB, PC poolt paistab RS-232 kanalina,
PC-st võimalik kasutada korraga 255 COM porti.
Kogu kivi juhtimine mahutatud DIP40 pesa sisse-alla,
midagi ei jää välja.
Programmerimisvõimalus (saadad teksti, saad kivi).
Kokku on lepitud alusplaadi partii valmistamine.
Korpusena võimalik kasutada läbipaistvat lusikakarpi juveelioest. (25 eek)
Sul on mu telefon, tahad, võta kontakti.
Ka kodu aadress on sama nagu siis.
Kardan et siin tuleb kohe probleeme.
Comment
-
Oli omal ka plaanis midagi samasugust riistapuud ehitada,aga loobusin kuna Elfas oli 155 EEK saadaval automaatse mõõtepiirkonnaga tasku-
tester,mis mõõdab peale tavatestri funktsioonide ka sagedust ja mahtuvust. Aga olemasolevatest juppidest tegin omale L,C mõõturi
pic16F628 baasil. Olen asjaga väga rahul,sest poodides maksavad
sellised üle 2t.
Comment
-
Mul ka see LC-meter tehtud,üsna hea aparaat.See on ainult kergelt tülikas,et kui kalibreerid ära ja pistad konde külge,siis mahtuvus hakkab üsna kohe peale kalibreerimist vaikselt kasvama.Näiteks 100nF kasvab miski paari mintsaga 200nF suuruseni.Sama ka induktiivsusega,siis kliki pidevalt seda kalibreerimist.Aga see ei puutu praegult asjasse.otsija
Comment
-
Esmalt postitatud otsija pooltEhk ons kuskil rohkem juttu selle kohta,skeem,hex fail,mõningad näited ehk ka,kus asi toimetab jms.Ühesõnaga nagu aru sain,siis on kõik olemas põhimõtteliselt,lase ainult kood kivisse ja olemas..
link http://www.olimex.com/dev/pdf/PIC/PIC-USB-4550.pdf
skeem http://www.olimex.com/dev/images/PIC...B-4550-sch.gif
ELFA jutt picist http://www.elfaelektroonika.ee/fooru...ad.php?t=43073
C txt http://www.schmalzhaus.com/UBW/FW/2455/C/user/user.c
Läksin ka oma PICe pildistama aga patarei tahab laadimist.
Minu kasutuses ei ole tegu siiski mitte voltmeetriga vaid 8 bitti rööpväljundiga.
On versioon otse, üle solid releede ja
kaks varianti üle optronite, ca 20-30 mA ja 1A. 80 V.
Aga kivil on 13 AD sees See valik on Sinu.
L ja C mõõtmist saaks teha generaatoriga.
Üks neist on teada ja mõõdad siis 1024 (???) perioodi aja.
Suuremad muidugi sillaga.
P.S.
Kaugel teie kooli freespingid on? Töötavad.
Ma siis ühe PICi tahan panna oma pinki togima.
Jalgu jätkub:
2x5 mootoritele
1 puurile
4 äärelülitid
2 puuri seisud üles-alla.
Need 2 olid originaalis puudu ja seetõttu lõhkus aegajalt puure.
Comment
Comment