Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

PIC16F676 voltmeeter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: PIC16F676 voltmeeter

Esmalt postitatud otsija poolt
    Tjh,jätan selle siiski vist kunagi tulevikku. Ja freespingid? Niipalju kui mina neid seal kohanud olen,siis enamus ikka teevad midagi.
    Ise tead. Need lingid olid hirmtavamad kui asi ise on.
    Katsun sind veenda et see ei ole keeruline ja anda selleks oma parima.
    Aga veel laaditakse fotokat, vabandust viiviituse pärast.

Seal freespinkide seminaris oli juttu ka nende
    freespinkide trükkplaate tegema õpetamisest.
    Kuidas see valdkond edeneb.
    Kas ei jätku huvilisi?
    Või???

Comment

Mul tujud vahelduvad,hetkel on see voltmeetri tuhin nagu tahaplaanile rohkem jäänud.Ehk saan peagi laserprinteriga kaubale ning vabanen markeriga maalimisest.Ja nende trükkplaatide freesimisest seal,selline võimalus on täitsa olemas hetkel,aga see on seal liiga aeganõudev ja tülikas.Kui mul midagi tõsiselt vaja teha,siis ma ei viitsi nädalaid oodata selle õpetuse jms kallal,vaid maalin kodus mõne tunniga omale plaadi valmis ja voila.
      otsija

Comment

Esmalt postitatud felch poolt
        Kui ehitad siis ehk juba säärase: http://members.cox.net/berniekm/super.html ?
        Tundub vahva asi olema - tekkis plaan järgi teha.

- kõrgema pinge mõõtmiseks tuleb ilmselt panna sisendisse pingejagur? Lülitiga, et ka teised funktsioonid toimiksid. (max sisendpinge umbes 50V)
        - kuidas kaitsta PICi juhusliku ülepinge eest sisendis? Zeneriga?
        - mida võiks toiteks kasutada? Eesmärk oleks teha võimalikult väike ja õhuke riistapuu, mida on mugav taskus kanda. 9V patareist õhem? Mobla aku oleks hea, aga nendel ju pinge 3,7V?
        - heameelega kasutaks sinist 7-segmendist indikaatorit(eputamise värk...) - PIC peaks ka selle toitmisega ikka hakkama saama?
        Iga loll oskab foorumi otsingut kasutada.
        Mina ei oska,sest mina ei ole loll.

Comment

Vaatasin ka seda felch-i pakutud mõõteriista lähemalt,tõesti hämmastavalt palju funktsioone.Aga kas toimivad ka kenasti kõik mahtuvused,induktiivsused jms? Ühesõnaga odava rahan eest saab paljugi mõõdetud,kui aparaat kenasti toimetab pic16f870 .
          otsija

Comment

Ma ei mäleta kas ta kondesid/drosseleid ka mõõtis, vist mitte. Muud funktsioonid töötasid küll. Toidan USB-st, voolutarve akude jaoks liiga suur (100mA kanti).
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Ma ei mäleta kas ta kondesid/drosseleid ka mõõtis, vist mitte. Muud funktsioonid töötasid küll. Toidan USB-st, voolutarve akude jaoks liiga suur (100mA kanti).
              Seal lehel on muidu juttu küll induktiivsusest ja mahtuvusest.Et need funktsioonid on villased seal siis jah?
              otsija

Comment

Ja ongi...! Vaatan homme järele.
                - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Tuhin tuli peale ja ladusin veel täna selle esimese voltmeetri kokku.Toimib kenasti ja stabiilselt,kuigi esmapilgul kahtlesin vähe.Mainiks,et skeemil on üht-teist segamini aetud.Toide on tegelikult pin1 ja maa pin14.Seal on vastupidi/valesti,hea et üle kontrollisin,muidu oleksin maha ka põletanud halvemal juhul prose.Uurides oma 7segment displeisid,selgus et pooled neist ühise anoodiga,pooled ühise katoodiga.Ühise katoodiga suht mõttetud.Voolutarve on 100mA,mis võiks vähem olla,5V stabi kuumeneb jahutuseta üksjagu paarikümne voltsi juures.
                  otsija

Comment

Voolutarvet saad alla kui suurendad indikaatorite eeltakisteid aga heledus väheneb siis muidugi ka. ÜK või ÜA indikaator on protsessori puhul ükspuha - koodi küsimus.

Comment

Voolutarvet saad alla kui suurendad indikaatorite eeltakisteid aga heledus väheneb siis muidugi ka. ÜK või ÜA indikaator on protsessori puhul ükspuha - koodi küsimus.
                      Eks ta on jah koodis kinni,aga paraku ma ei hammusta seda teemat läbi. Ot ja kas sellel sinu pakutud universaalsel volt/sagedus/induktiivsus/mahtuvus...seadmel siis induktiivsuse,mahtuvuse,sageduse jms piirkonnad toimivad ok?
                      otsija

Comment

Püsin ikka veel selle felch-i pakutud universaalse multimeetri(kui võib nii nimetada) juures.See algselt enda pakutud voltmeeter on kenasti toimiv ja korralikule trükkplaadile laotud,peagi kolib toiteplokki. Vaadates felch-i voltmeetri skeemi ei näe ma sellel lcd-l eeltakisteid seal.Et kas need takistid on seal siiski kusagil olemas? Proovisin skeemis oleva lcd datasheeti ka kiire uurimisega guuglist leida,aga ei hakanud silma.Kui selle teen,siis pistan sinna üksikutest numbritest koosnevad lcd-d. Selleks oleks hea teada,kas originaalis oleval lcd-l ühine katood/anood?
                        otsija

Comment

Püsin ikka veel selle felch-i pakutud universaalse multimeetri(kui võib nii nimetada) juures.See algselt enda pakutud voltmeeter on kenasti toimiv ja korralikule trükkplaadile laotud,peagi kolib toiteplokki. Vaadates felch-i voltmeetri skeemi ei näe ma sellel lcd-l eeltakisteid seal.Et kas need takistid on seal siiski kusagil olemas? Proovisin skeemis oleva lcd datasheeti ka kiire uurimisega guuglist leida,aga ei hakanud silma.Kui selle teen,siis pistan sinna üksikutest numbritest koosnevad lcd-d. Selleks oleks hea teada,kas originaalis oleval lcd-l ühine katood/anood?
                          E: LCD kohta leidsin infot,ühine anood.
                          krt,läks muuda ja tsiteeri segamini..
                          otsija

Comment

E: LCD kohta leidsin infot, ühine anood...
                            Minu meelest seal polegi LCD (eesti keeles vedelkristalltabloo). On hoopis kirjutatud et "4 digit LED display", seega 4-kohaline valgusdioodidega numbritabloo.

Kumbagil on omad eelised ja puudused.

Vedelkristalltabloo (LCD) eeliseks on väga pisike energiatarve, kuid kuna ta ise ei helenda, siis on hämaras kehvasti loetav. Vajab kas taustavalgustust või lihtsalt üldvalgust. Veel on juhtimine keerukam, kindlasti peab seda toitma vahelduvpingega ja seepärast neid juhtitakse harilikult selleks otstarbeks väljatöötatud kontrolleri (tüüpiliselt ongi nad kokkuehitatud valmismoodulid) vahendusel.

Valgusdioodidega (LED) numbritablood on üsna suure energiatarbega, aga selle-eest kasvõi pimedas ruumis hästi loetavad. Juhitakse alalisvooluga ja seepärast on nende juhtimine märksa lihtsam kui vedelkristallide juhtimine.
                            Elektroonika töötab suitsu baasil.
                            Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
                            Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.

Comment

Fre-l on õigus, skeemis on ikka LED maatriks, mitte LCD. Võid vabalt asendada eraldi 1-kohaliste indikaatoritega (nagu ma ise tegin). Eeltakisteid tõesti pole, kasutatakse asjaolu et PICi port piirab voolu. Et kõik märgid oleksid ühesuguse heledusega, süüdatakse korraga vaid 1 segment. Seetõttu jääb ka voolutarve väiksem.
                              Vilkumist silmaga näha ei ole ja heledus on ka piisav.
                              C ja L mõõtmine töötab küll. Piirkondi ei tea, ehk oli kusagil jutu sees kirjas.

Comment

Jah,täitsa võib nii olla,muidu on kuidagi mugavam lihtsalt LCD-ks nimetada,aga ma enam neid siis nõnda ei nimeta.
                                otsija

Comment

Working...
                                X