Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

16F628- abi vaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

16F628- abi vaja

Plaan oma projektijärgus võimendile volume süsteem arendada. Kuna ei ole tugev elektroonikas ja puudub igasugune kokkupuude microcontrolleritega, siis sooviks teadjamate inimeste abi.
    On olemas trükiplaadi joonised, skeemid ja seletused kuid oh häda, inglismannide keelega on pisut tuuga. Nii ei saagi vastust järgnevatele küsimustele.
    1) Kas võib kasutada näiteks - PIC16F628-20I/SO- Tevalo 73-198-66 ?
    2) Kas peab kivi programmeerima enne plaadile monteerimist ?
    3) Kas näiteks nimetatud kivile on võimalik hiljem (softi täiendades) juurde keevitada LCD nägu?

4) Aidake valida allpoololevalt lingilt õige soft.
    http://home.tu-clausthal.de/~tpa/relais/index.html

5) Infoks veel: http://www.diyaudio.com/forums/showt...threadid=30211

Suured tänud vastajatele.

kas poleks mõistlikum mõni pingega juhitav (eel)võimu kivi võtta. PIC-iga saaksid talle tekitada PWM-i ja RC filtri abil tüürpinge 0-5V....

Comment

Kipun arvama et see releede rägastik pole kõige parem lahendus. Lihtsam oleks võtta pingega tüüritav võimendi, nagu eelnevas soovitati. Või kasuta A/D muundit. Tugipinge asemele helisignaal. Juhtimine jääb samaks.
      Kui kasutad siiski sama skeemi, võid LEDid alati külge ühendada. Softist see ei sõltu.
      PICi peaks panema plaadile pesaga et hiljem ümber progeda saaks. Taktsagedus võib olla ka madalam. Skeem kasutab kiviv sisemist generaatorit ja võiksid korra vaadata mis sagedusele see sätitakse. Põhimõtteliselt peaks ka 4MHz-sest kivist piisama.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Mina küll paneks TDA9860 või TDA6421, TDA9424, TDA9425, TDA9426 vms kivi ja siis juhiks teda i2c siini kaudu kontrolleriga. Kontrolleri soft tuleb suht lihtne ja kogu töö teeb kivi ise ära, juurde tuleb panna ainult paar kondet filtrite jaoks.

Comment

Nii pühad läbi siis selleks korraks.
          Tänud kõigile vastajatele. Olen ise ka mõlgutanud mõtet teha see asi kivi peale ja asi vask. Aga.... võib olla olen ma asjast valesti aru saanud aga millegipärast teevad need friigid oma volume süsteemi eranditult releedele või siis stepped atteunaatorile. Kas ei ole tegu siiski püüdega signaali tee võimalikult moonutustevaba hoida?
          See mõttemall on valdav nii PassLab kui ka Caincone ehitajate seas. See selleks.
          Kahjuks ei ole pädev Teiega diskuteerima Teiepoolt pakutud lahenduste osas aga igal juhul tänud arvamuste avaldamise eest.
          PS. Jään siiski selle relee lahenduse juurde.

Comment

Ma arvan et tegemist on audiofiilidega kes tahavad minimaalseid moonutusi. Tõepoolest, igasugu kivid moonutavad veidike.
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

arvamus et releed kõige sobilikumad audiokommutatsiooniks on , ei ole ka päris õige. relee kontaktide vahel tekib termoelekter , kullatud herkonitel arvatavasti väikseim. ei tea võrrelda, kas rohkem või vähem kui pooljuhtlüliti.
              oluline olevat relee valik kõlari kaitselülitusse , sellesse ,mis võimendi rikke puhul kaitseb kõlarit alaliskomponendi eest.

Comment

Noo- nii. Jällegi mitu meetrit aega merre voolanud. Sorry, et vana teema välja kaevasin, uut ei raatsi ka tegema hakata.
                Raudvara siis sellele projektile valmis tehtud. Vaja oleks nüüd seda pic´i progema hakata. Kuna endal nimetatud kogemus puudub, siis ootaks kaasvõitlejate abistavat kätt. Isiklikult arvan, et päris raudvaralist progejat ehitama praegu ei hakkaks. On nagu silma-kõrva jäänud selline lihtsam variant arvuti taha mõningate komponentidega ja tarkvaraline lahendus. Vajalik softijupp on Hex formaadis.
                Kui ma nüüd väga pealetükkiv ei ole, siis ehk paneks keegi siia kirja vahendid ja lahendused nimetatud probleemi eduliseks lahendamiseks.

Comment

www.olimex.com/dev/ on programmaator olemas. Töötab IC-prog'iga. Üsna talutav asi. Kui tahad, saada kod ja kivi ja põletan sisse.

Comment

Tänks felch.
                    Pean häbiga tunnistama, et olen suures kiusatuses lasta kellelgi kivi ära progeda. Samas oleks kange huvi saada mingi kogemus selle teemaga seoses. Minu suureks puuduseks (häbi) on nigel keeleoskus. Kahjuks ei tea kustotsast alustada. Sinupoolt antud lingil oleks vist sobiv lahendus - PIC-PG1 ? Kui nii, siis uurin edasi.

Comment

Skeemid ju sulaselges eesti keeles Proovi seda tükki, mul nagu töötas. IC-prog võib XP ja 2K all jamama hakata, pane parem W98SE. Igal juhul vali setingutest "use windows API".

Comment

Selline küsimus, et näiteks dioodi 1N4148 antakse nii alaldusdioodi kui ka kiiretoimelise dioodina. Tevalos siis 310-005 ja 70-005-57. Piinlik küsidagi aga ons neil mingit vahet ka? Samuti kas D3 on 6,2V zener?

Comment

1N4148 on universaalne (signaali)diood. Alaldamiseks (toitesse) eriti ei sobi. Hindade erinevus tuleb vist juppide allikatest - ELFA küsiks naela eest ka 25-ka!
                          Stabilitron on 6,2V (kui ikka tollest olimex'i skeemist räägid).

Comment

Puurisin veidi seda Olimexi lehte. Otsustasin, et teen variandi PIC-PG2. Sellel näiks rohkem potensiaali olevat.
                            Kaevan õhtul oma jubinate tagavarad läbi, vaatan mida on, eks siis otsustan. Jupid on küll odavad aga koht Talinast kauge ja Tevalost tuleb saatmiskulu suurem kui juppide maksumus.

Comment

Millise riistvaralise lahenduseni volume kontrolliga jõudsid? Olen ise ka kaua pead murdnud selliste lahendustega ja arvutisse mitmeidki skeeme joonistanud kuid plaadile pole neist ükski veel jõundud. Minu plaan oli ir kaugjuhitav volume ja lcd, mis näitaks VU meetrit.
                              "Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)

Comment

Working...
                              X