Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Algajale abiks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Algajale abiks

Kas äkki oskab keegi mingit väiksemat PIC'i soovitada koos programmaatori, programmi ja datasheediga. Nagu ma olen aru saanud siis need tevalost ostes nagu kaasa ei tule. vaja oleks sellist lihtsamat mingi 18 jalga umbes ja võimalikult odavat nagu alati

http://www.ic-prog.com/
    http://www.microchip.com

Kahju, et sul endal GOOGLE'i kasutamiseks liiga vähe ajusid on.

Comment

Mina möllan momendil PIC16F84 ja PIC16C84 kividega. Progremise soft on IcProg ja raudvara Easy PIC Prog ka samustele kividele. Mul töötab kõik julmat hästi...powerit võtan arvuti toitekst (+5V). Kivide datasheete nett täis....google.com->pic16f84 datasheet või siis http://www.microchip.com

EDIT: Jõle vastik, kui sinu jutt selle jutu kirjutamise ajal juba ära kirjutatakse..

Comment

no jah sorry et seda kysisin tegelikult oli mõte selles et nagu tahaks mingit numbrit kaa saada et milline oleks kõige parem sellisele algajale nagi mina seda olen... :huh: ja kas need PIC16F84 ja PIC16C84 need on head ka? Ma nagu eriti ei tea kuidas valida ja mida silmas pidada nende valikul(neid on ju niiiiiii palju erinevaid :huh: )

Comment

kasuta foorumis veedetud aega raamatute lugemiseks.
          Btw, mis su sünniaasta on ? Võibolla sõimame niisama

Comment

http://www.epanorama.net/links/microproces...html#picgeneral

Elementaarne otsimisoskus on puudulik! Ülal oleval lingil (milleni mina jõudsin GOOGLE'i kaudu) on olemas kõik ("Getting started").

Comment

Originally posted by KaruTEC@May 11 2004, 18:28
              kasuta foorumis veedetud aega raamatute lugemiseks.
              Btw, mis su sünniaasta on ? Võibolla sõimame niisama
              hmm... kuidas mninu synniaasta sellega seotud on ja korralikeks raamatuteks pole minul raha. ja raamatukogust ei oska ma otsida. Veel vähem oskan ma kasutada otsingumootoreid, kui siis ainult mingeid datasheete ag noh ka nendega ei saa ma alati hakkama(kui tykk venemaalt pärit on siis tekib arusaamisega raskusi) aga vanus on mul piisavalt 10 ja 20 vahel

Comment

eks harjutamine teegi meistriks! Muide, et midagi leida, peab kasutama lihtsalt õigeid otsingusõnu..

Comment

Nimetet PICid on head küll alguseks kuigi nt. PIC 12F629 on odavam (vähem jalgu aga üsna huvitav tükk). Heal PICil on sees flash mida saad korduvalt ringi kirjutada. PIC12C508-l ntx ei ole, ta on OTP ehk 1*kirjutatav.
                  Muus osas pead valima sellise kivi mis sinu ülesandeks kõike vajalikku sisaldab. 16F84-l on üsna väha kola sees aga käib küll. Palju sõltub oma koodist.
                  Edu kirjutamisel!
                  PS. Tasub õppida otsinguroboteid kasutama - seda on väääga vaja! Ja keeli samuti.
                  - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
                  - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Soovitaks PIC16F870, üks odavamaid (118 eek), mida saab korduvalt progeda. Ja igasugu träna sees, lihtne arvuti COM pordiga siduda, loendureid sees mitu, saab lihtsalt sagedusmõõtjat teha. Ja 5-sisendiline AD muundur kah juba sees, saab aeglase (40ksamles/sek) sisendida 'ossi' isegi teha, kui nupp nokib.
                    Pesumasinale trumlit ei tee, kuid kõike muud küll.

Kindlasti ka palju teisi häid kive, kuid PIC16F84 on tiba juba vananenud, kuigi samas on talle palju valmis softi saadaval. Hind siiski ülehinnatad. (minu tagasihoidlik arvamus ainult, ärge lööge kui kellelegi varba peale astusin)

Kuid jah vanust on tore näidata, siis selle järgi oskab valida, kui põhjalikult vastata. Palju pikka 'spetsialisti' ja 'algaja' juttu jääks kirjutamatta. See ikka abivahend, mitte karistus.

Comment

Seda ma mõtlengi - annad pika ja põhjaliku vastuse nt. brownoudi teemadel ja vend kes küsis on hoopis 12 ja alles õpib elektroonikat. Või siis seletad kuidaspidi kolb käes peab olema ja küsija on 45 ja pool elu elektroonikaga tegelenud, küsimus oli lihtsalt valesti sõnastatud.
                      Kui vanust tead, siis jääks tihtipeale sõimamist ka vähemaks, rohelisi pole vaja ju sõimata, neid peab suunama ja juhendama.

Ma nüüd vaatan lakke ja ütlen et bloodyorc on 13 aastat vana.

Comment

To: KaruTEC
                        Sul pole enda vanust kah kirjas. Foorumi vahetusega vist kõigil vanusega seotud inf kaduma läinud.

Comment

Kaldun arvama ikkagi, et neid lihtsalt ei taheta/viitsita kirjutada...kahju ju küll...oleks ikka niteks tore teada, kes sinu linnast/maakonnast ka on.

Comment

nonii nyyd on kõik andmed kirjas mis võimalik panna on. Pic võiks olla selline mida kohe vahetama ei peaks ja mis oloeks suht töökindel. Ehitama hakkan ma muidu robotit korralikku(andurite jne. ga)

PS ma olen veel algaja(alustasin sellel kooliaastal)

Comment

www.google.com ->pic robot
                              Mingi RobotKäsi
                              RoboteX 2002
                              Kõvasti linke robotismi kohta

Comment

Working...
                              X