Kui see on Sinu esimene külastus, siis tutvu
palun korduma kippuvate küsimustega klikates selleks ülal asetseval lingil. Enne uue postituse lisamist pead Sa registreeruma.
Postituste lugemiseks vali meelepärane foorum allpool olevast nimekirjast.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
ei no plaanis on alguses midagi lihtsamat et saad kasvõi robot edasi sõitma 5 sec ja siis tagasi ag noh sõpradega(naca targemad) on plaanis ka minna robotexile h34r: (midagi on juba olemas aga sõjasaladusi ei avalda) h34r:
PIC16(F/C)84 ja nende hästi lihtsate serialisse käivate programmeerijatega on see jama, et eeldatatakse, et sul tuleb serialist mingi 13V, mis on programmeerimiseks vajalik. Paljudel uutel arvutitel on seal vaid 9V.
Ärge unustage et PICmicro pole ainuke mikroprotsessor ja AVRide programmeerimiseks on olemas päris hea ja lihtne programmaator: http://www.xs4all.nl/~sbolt/e-spider_prog.html
Proovi 16F628-ga. Seda olen viimasel ajal pikalt kiusanud ja ... ikka hakkab vastu. Päris lõbus tükk, eriti taimer 2 jubinad. SErial port ja PWM ka sees! Viimane võib olla vajalik mootorite juhtimisel. A/D-d paraku ei ole aga komparaatorid on (toitepinge jälgimine). Kui muudad pidevalt tugipinget, saad peaaegu A/D muundi kah.
- Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
- Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!
Bloody - soovitan vaadata sellist asja nagu www.picaxe.com, et kui oled algaja, siis need Picaxe jubinad baseeruvad samuti PICidel, kuid sihtgrupp ongi algajad. Nenede siseelu mõismiseks ei ole just palju vaja. Softi saad ka tõmmata ja progeja tegemine on imelihtne. Ma tellisin endale ühe komplekti 8, 18, 28, ja 40 pin variandid. Peaksin sellel nädalal kätte saama, siis hakkan katsetama. Olen ise ka algaja Muide, tahan ka minna Robotexile.
a kle kui kätte saad siis minule ei taha myya 1 neist ve? ja kas see athab mingit spets programmaatorit ka ve? selloisedc kyssed et ple aega netis olla praegast ja ei saa ise vaadata...
Miks mitte alustada juba suuremast klotsist nagu 16f877, suurem mälu ei tee kunagi halba. Sellel juba A/D olemas ja siis ei pea kohe kivi vahetama ka kui mõne suurema projektiga tegelema hakkad. Ja kui progeja lihtsusest rääkida, siis tasuks võibolla hoopis AVR-i poole piiluda. ATMEGA8535 või ATMEGA8515 näiteks. LPT-se ühendatav progeja koosneb vaid mõnest takistist ja töötab ka XP all edukalt.
"Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)
Aga kuidas selle atm koodiga on? kas ka ainult assembler(ning C)? PicBasic sobib mulle, kas Atmeli seerias on taolist asja? Atmelil programaatorid olid nii kerged (umbes 1 takk ja midagi veel )
Bloody - Picaxe progemiseks on vaja juhe (serin,serout ja ??) so. 3 traati COM porti ja 2 takistit (10K ja 2,2K) ning tasuta saab tõmmata softi ka 20Mega suur. Sõltuvalt rakendusest on vaja ka ümberlülitajat kui teed in-circuit progemist, st. kiipi ei eemalda oma rakendusega skeemilt. No ja reset nupp võiks ka olla. Toide 3-6 volti. Põhimõtteliselt ma võin ühe jubina sulle loovutada (müüa) kuna näiteks picaxe 28 = 2 x (picaxe 18). Võimalikud on ka i2c rakendused st. saad lisada flash mälusid vms.
to eik:kle kust sa raha said ma vaatasin et 40 jalaline maxab 375.- ju ja see ei ole tegelikult eriti mugfav ju (raha ma mõtlen) et noh kust sa raha said selle jaoks. aga muidu picaxe on parim ja 40 jalaline on super hea millest ma väga hästi aru saan õnnex
Bloody - raha võtan alati vastu. Tegelikult on nii, et see komplekt 08 (2tk?), 18X, 28X, 40X läheb kokku maksma mingi 550 EEK. Kuidas sa selle 375 said, ei tea, mulle pakuti hinnaks 200 EEK. Võibaolla on sul õigus. Lihtsalt olen töötav inimene ja eraldasin endale palgafondist natuke, et miks mitte proovida. Tänaseks ei ole veel kaup saabunud Samas on paar rakendust mõttes valmis, millest saab kohe midagi tagasi ka teenida ja 40 pin versiooniga läheks robotexile Kui keegi teab kust saab soodsalt (odavalt/tasuta) hammasrattaid ja ülekandeid, siis oleksin tänulik. Poes maksavad igasugused gearbox'id miinimum ca 150 EEK. Et saaks hammasrattaid, siis teeks ise need boxid valmis.
Selleks, et sa saaksid oma looma edasi tagasi liigutada 5 sek edasi ja 5sek tagasi piisab muidugi 08 versioonist, aga 40 on muidugi edevam. Loodan, et need asjad ikka saabuvad ja maksumusega mingit segasust ei ole.
ei jah ma tahaks jah omale seda 40 jalaga aga teghelikult võiks vist ka see 28 olla... äkki tead palju see elukas maxab??? ja mitu inputi vaja on robotexil(ka omal ju plaan sinna saada) ja kle seda et EIK ma ostan sult selle 28 ära kui see on 28X versioon
Originally posted by eq@May 13 2004, 17:37 Aga kuidas selle atm koodiga on? kas ka ainult assembler(ning C)? PicBasic sobib mulle, kas Atmeli seerias on taolist asja? Atmelil programaatorid olid nii kerged (umbes 1 takk ja midagi veel )
bascom avr on basic atmelile.
"Computers in future may weigh no more than 1.5 tons."(Popular Mechanics, 1949)
Comment