Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Microchip või Atmel

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Microchip või Atmel

Ma olen vaadanud, et kõik teevad igasugu asju ainult PICide peal, ma olen ise teinud nii PICiga kui AVRiga ja ei saa aru miks kõik PICi eelistavad, AVR on tunduvalt mugavam parem jne ju. Äkki keegi viitsib mind valgustada, võibolla on midagi olulist kahe silma vahele jäänud.
    Kui kuidagimoodi enam ei saa siis vaata manuali.

Kui PIC juba selge, pole ju mõtet AVR-ga peaaegu otsast alata. Minu puhul on põhjus selles. Ja PIC-i hakkasin kasutama, sest "kõik" seda kasutasid ja ühe või teise eelistest ei teadnud ma midagi.

Comment

Atmeli prosed on ka head. Olen nende peal üht koma teist teinud. Mõtlen 51 arhitektuuriga kive, AVR-e pole proovinud. PIC-id on muidugi odavamad ja sisaldavad rohkem lisavidinaid.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

http://www.avrfreaks.net/phpBB2/viewtopic.php?t=19657

Mina alustasin enda uP katsetusi PIC'iga, kuid pärast AVR'i proovimist ei kisu enam mitte miski mind PIC'i juurde tagasi.

PIC-id on muidugi odavamad ja sisaldavad rohkem lisavidinaid.
        Kas sa võrdled PIC'i 51-e arhitektuuriga või AVR'ga? Kui AVR'ga, siis minu arvates see küll õige ei ole.

Comment

Ausalt öelda võrdlesin AVRga ja ikkagi tundub, et AVR on peajagu üle. Ma ei ole 51 arhitektuuriga eriti kokku puutunud aga miks see siis veel parem on?

Comment

Ma võrdlesin odavama otca PIC-e ja 51-prosesid. 51-seerial on hulka mälu, ei ole jama pankade ümber lülitamisega, on katkestusi, mitu serial-porti, taimerit, isegi analoog-komparaator (AT89C2051) jne. Samas puuduvad väljundite pull-up takid, sisemine kalibreeritud taktigener ja hulka muud kasulikku.
            Käsustik on tunduvalt võimsam kuid varblast ei pea ju tingimata kahurist laskma, rakulkast piisab täiesti kui natuke sihtida. PIC on oma kompaktset käsustiku ja piiratud võimalusi arvestades kiirem ja universaalsem kuid mõlemale leidub rakendusi piisavalt ja mõlemad arenevad edasi.
            AVR-idest olen kuulnud et nad olla väga tundlikud toitehäirete suhtes, on see tõesti nii?
            - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
            - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

PIC-id tundusid odavamad. Teisi pole proovinud, ei tea võrrelda, lihtsalt kasutan PIC-i. Ja ega ümberõppimine kah väga kiiresti ei käiks.

Comment

Originally posted by felch@May 31 2004, 19:53
                Ma võrdlesin odavama otca PIC-e ja 51-prosesid. 51-seerial on hulka mälu, ei ole jama pankade ümber lülitamisega, on katkestusi, mitu serial-porti, taimerit, isegi analoog-komparaator (AT89C2051) jne. Samas puuduvad väljundite pull-up takid, sisemine kalibreeritud taktigener ja hulka muud kasulikku.
                Käsustik on tunduvalt võimsam kuid varblast ei pea ju tingimata kahurist laskma, rakulkast piisab täiesti kui natuke sihtida. PIC on oma kompaktset käsustiku ja piiratud võimalusi arvestades kiirem ja universaalsem kuid mõlemale leidub rakendusi piisavalt ja mõlemad arenevad edasi.
                Ma tean märkida, et 28 jalaga 159 eeq maksva mega8 AVR sisemisel taktigeneril on 4 erinevat sagedust, ja pull-up takke saab kõigi 3 pordi jalgadele eraldi seada, PICil oli nagu tervele pordile korraga.
                Mulle meeldib AVR juures veel flash mälu(ei pea UVga ootama igavikku), EEPROM mälu(voolukatkestuse ajal saab tähtsaid andmeid alles hoida), erinevad interrupt vektorid(saab rutem täitma minna) ja suur stack(saab palju push,pop teha alamprogrammides) .
                Praeguse vestluse ja uurimise käigus on mu arvamus ka PICist tõusnud. Hakatakse flashe tegema odavamad programaatorid jne.

Comment

Originally posted by smartman@Jun 1 2004, 09:52
                  Ma tean märkida, et 28 jalaga 159 eeq maksva mega8 AVR sisemisel taktigeneril on 4 erinevat sagedust, ja pull-up takke saab kõigi 3 pordi jalgadele eraldi seada, PICil oli nagu tervele pordile korraga.
                  12F629-l saab pull-up'e seada igale pordi bitile. Pea kõik PICid on flässitavad, UV-kustutatavad on ka kuid hirmus kallid.

Comment

kes mida eelistab on enamasti varasema kogemuse või kättesaadavuse tulemus.
                    hinnad on neil üsna ühesugused. on levinud arvamus et PIC on "lollikindlam"
                    kui AVR, ei pidavat segi minema voolutõugetega jm häiretega. Vanemad AVRid kippusid mõnel juhul solkima sisemist EEPROMi , uuemad aga jamavad lubatud 16MHz- juures- LPM käsk loeb vigase bit5 ( täheldatud paaril % M128-l ).
                    Fakt et vaatamata AVRi näilisele paremusele kasutatakse PICe märksa suuremates volüümides, olles möödunud aastal enimmüüdud 8bitine.
                    Subjektiivne soovitus oleks kasutada seal kus arvutusvõimsust vaja AVRi,
                    ja kus lihtsalt porte liigutada vaja PICi.

Comment

Originally posted by felch@May 31 2004, 19:53
                      AVR-idest olen kuulnud et nad olla väga tundlikud toitehäirete suhtes, on see tõesti nii?
                      olen rääkinud vanade kaladega kes vene tuumajaamu modern-d, nendel sama arvamine, vastutusrikkamatesse kohtadesse PIC`id... mujale ATMEL...

Comment

Midagi konstruktiivset ma ei ütle, sest kogemusi ja teadmisi napib, aga...
                        AVRdele on olemas üks väga hea lihtne programmaator, PICle seda ma leidnud pole. Muidu minu arust erilist vahet neil pole. PIC on lihtsalt kuidagi rohkem massides ehk. Nii tundub mulle.

Comment

Originally posted by ardi@Jun 2 2004, 13:47
                          olen rääkinud vanade kaladega kes vene tuumajaamu modern-d, nendel sama arvamine, vastutusrikkamatesse kohtadesse PIC`id... mujale ATMEL...
                          Kas selle kohta midagi konkreetsemat ei saaks öelda, või on umbes nii, et kellelgi on AVR staatilist elektrit saanud korra ja jutt laiali läinud, et ei ole sugugi usaldusväärne.

Comment

Staatikast põlevad nad kõik...ilmselt. Arvatavasti läheb mõni prose teistest kergemini lolliks toitepinge häirete tõttu.

Comment

AVRi hädasid seostatakse tehnoloogiaga , sest 0,35um litograafia korral on 5v toide väga lähedal läbilöögile.
                              PIC toodeti varem 0,7um ja nüüd 0,5um ( A täht lõpus) tehnoloogias.
                              "tänu" peenemale tehnoloogiale kiirgab AVR häireid rohkem välja, mistõttu
                              2poolse PCBga ei pruugi AVRiga tehtud seadmed normi piiresse ära mahtuda.
                              konkreetselt on probleemne M128, nende seas esineb kas just praaki aga anomaaliaid,näiteks et töötab 6mhzga aga 16-ga mitte.
                              tuumajaama või lennukimootori moderniseerijad võiksid vaadata Aeroflexi ja Honeywelli tooteid, eriti viimase -55...+250C töötemperatuuriga.
                              Hinnad :
                              http://shop.ssec.honeywell.com/shopdisplay...igh+Temperature

( high temp 8031 - 650$ ).

Comment

Working...
                              X