Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ÜLEPINGEKAITSE 200-1 (SHP)

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ÜLEPINGEKAITSE 200-1 (SHP)

Ühesõnaga tahaks teada, kui palju reaalselt on sellest jupist kasu näiteks äikese ajal. Siinkandis ALATI äikese ajal kellegil miskit läheb induktiivpinge tõttu (on vist õige väljend). Kui mul üks tuba on kõik ühe kaabliga veetud, kas siis piisab kogu toa kaitsmiseks sellest, kui antud jubina suvalisse seinakontakti lükkan?

NIng mis on üleüldse selle jubina tööpõhimõte? Isegi maandust ei ole tal ju...
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Tavaliselt lööb äike läbi nendest :unsure:
    Pole täitsa kindel ka... h34r:
    Info võib olla ELUOHTLIK!

Comment

No siis kindlasti, kui otse liinidesse või majja põrutab. Aga mul probleemiks rohkem just sellised väiksemad kõikumised äikese ajal. UPS mul pidevalt plõksib kui väljas müristab. Otsest piksetabamust ei ela UPS ka ju üle. Nii et küsimus rohkem nende väiksemate kõikumiste kohapealt.
      Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Comment

enamus ylepingekaitsmeid on kas varistorid vöi gaaslahendid. varistori puuduseks on rakendumise tolerants , 220V kasutatakse tavaliselt 275VACle normeeritud varistore, mis pinget hakkavad piirama kusagil 450-500V juures ( datasheetist vöib vaadata) ja sagedane rikkiminek, peale vähegi suuremat laksu on ka varistor tuksis ( pöhjus on tehnoloogilises ehituses, pressitud ränikarbiidi vms. pulber, suurema pauguga tekib - sulab kokku - juhtiv tunnel mis ei taastu). gaaslahendi puuduseks on syttimisaeg ca 5uS , suur osa elektroonikat jöuab selle ajaga loojakarja kobida. suht hea peaks olema kasutada mölemit paralleelselt.
        et äikesega UPS klöbiseb juhtub isegi linnades, kui pikne körgepingeliini lööb.
        mida EE arvab? endal oli kah maal yle 2km liin ja köik sellest tingitud hädad, aga oh imet, möödunud aastal pandi trafoputka hoovi ja isegi kaabel veeti maaalt sest maaomanik näitas postidejutu peale keskmist sörme.

Comment

Working...
        X