Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Katsetamisks

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Katsetamisks

Kumb oleks mõtekam osta, kas nn. bread board (eestikeeli klemmplaat) näiteks selline või siis makettplaat (näide)?

Klemmplaadi kasuks räägib, et tema peale saab komponente kinnitada joote vabalt - seega kiiremini. Samas olen kuulnud, et ei soovitada seda kasutada selliste skeemide/kividega, mille sagedus on suurem kui 10MHz. Parasiit mahtuvuste tõttu.

Kumba tasuks eelistada, kui just oleks soov seda kasutama hakata PIC mikrokontrolleritega katsetamiseks?

kuna ma arvan, et sa piciga midagi pöörast ei tee, siis osta 100% see klammplaat (jootevaba). igati kasulik vidin kõikide skeemide esmakatsetuses. tuleb aga valida selline väheke suurem, kuhu siis need IC'd peale lähevad, muidu on kõik jalad yhenduses, ja see pole hea. endal on mingi 125.- varjant tevalost mutretsetud. Sagedused pole siiamaani piirama hakanud minu tegevust

Comment

Kas nende klemmplaatidega on juhtmejupid ka kaasas? Ma pole siiani aru saanud, et mismoodi need klemmid omavahel ühendatud on ja kas neid traadijuppe peab ise lõikuma või müüakse eraldi erineva pikkuse ja värviga ühendustraate..

Comment

Müüakse ka

Comment

oci juudiplekki, lõika 1*1cm jupid. Otsi puuplaat. löö naeltega need plaadid korrapäraselt poolesendiste vahedega yxteise kõrvale. Siis käi kõik plaadid kindluse mõttes saltseri ja tina ja kuuma kolviga yle. paned 15x15 plaadikest, saad kõik esmatähtsa ära tehtud.
          Erilahendused.
          PS või mail.

Comment

juudiplekist asja tegemine nüüd küll mõttetu. Mul endal on tavalisest klaastekstoliidist tehtud ka selline ruuduline plaat, kuid seda saab kasutada ainult suuremõõtmeliste asjade katsetamiseks.
            Kas joodetav või kontaktidega plaat? Sõltub vajadusest. Ise teen enamus asju joodetaval plaadil, siis ei pea pärast ümber tegema hakkama. Kuid esmakatsetusteks ja eriti siis, kui vaja katsetada erinevaid lahendusi, on see pistetav kindlasti mugavam.

Comment

siin näidatud siis, kuidas seda breadboardi (klemmplaati) kasutada annab ja kuidas need augud ühendatud on.

http://www.iguanalabs.com/breadboard.htm

Comment

Aga teab keegi, millised on otsad nendel juhtmetel? Kas on tegu mingite spets juhtmetega? Et kui juba klemmplaat osta siis kas tasub ka need võtta või saab ka tavaliste juhtmetega hakkama?

Comment

mina olen kõik juhtmed ise teinud. või kasutan lihtsalt lihtsamateks yhendusteks jumper wire'sid ja komponentidemahalõigatud jalgu. väga hea kontakt

Comment

Working...
                  X