Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Termostaat Lae LTW12

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Termostaat Lae LTW12

Kas on keegi kokku puutunud sellise isendiga? Ning saanud ta tööle PID(Proportional-Integral-Derivative) control süsteemis? Probleemiks siis see, et on ette antud liimikatla temperatuur 173C. Aga termostaat laseb temperatuuril ikkagi +7/-7C kõikuda. Kui panna ta tööle lihtsalt ON/OFF süsteemis, on kõikumine +15/-15C. (Paberite järgi on tal min diff 1C) Mõlemad on palju. Oleks vaja, et maks diff oleks 5C.

Hetkel termostaat paika pandud automaatse reguleeringuga, kus ta ise kuumutas ja jälgis temperatuuri kõikumist ja selle alusel pani paika PID kontrolli jaoks vajalikud väärtused.

Oskab keegi nõu anda?
    Oota! Las ma teen seda natuke paremaks...

Kas see Lae LTW12 kontroller kuskil keskel: http://www.evikon.ee/NT602
    Kui jah, siis on ilmselt temperatuuriandur ebaõnnestunult paigaldatud või liiga pika ajakonstandiga või ei ole juhitav küttevõimsuse muutus kogu väljundi muutumispiirkonnas lineaarne. Kui kõik eelnev on korras peaks "Auto tune" küll piisavalt õiged PID parameetrid ise leidma, kui kontroller väga saast ei ole. Kolmas ja neljas võimalus on ka kindlasti olemas.

Comment

Täpselt seesama tegelinski.

temperatuuriandur asub liimi sees, u. 2cm põhjast, horisontaalselt. Liim ei ole katlas paigal, vaid seda segatakse pidevalt. Ajakonstandiks panin 90sekundit, ei oska arvata, on see vähe või palju, eelnevalt olen proovinud suurustega vahemikus 10-60sekundit. 90 sekundilise aja puhul tegi auto-tune oma tuuningut u. 12 tundi.

Comment

Ilmselt me räägime erinevatest ajakonstantidest.
        Mina mõtlesin seda konstanti, mis määrab kui kiiresti reageerib andur temperatuuri muutumisele. Sina pead silams ilmselt seda kontrolleri "Cycle time" e. 1CT parameetrit.

Tegelikult tekkis veel küsimus, et mis moodi sa küttevõimsust juhid.
        Kas lülitad lihtsalt ON-OFF kontrolleri väljundreleega või teed türistoriga impulslaius reguleerimist? Kui lihtsalt ON-OFF, siis palju täpsemini kui +-7C ilmselt ei saagi.
        Mis marki sul see kontroller täpsemalt on? Türistori oskab juhtida LTW 12 x x F x x.

Comment

Juhin ON/OFF otse termostaadi releega... Tundub, et siis olen mina ebatäpset infot saanud toote kohta. Nimelt öeldi mulle firmast, kust asi ostetud sai, et täiesti tavalist küttekehaga katelt suudab see termostaat hoida konstantsel temperatuuril(+/- 1C). Et PID kontrolli ajal ta lihtsalt lühendab küttekeha seesoleku aega, kui temperatuur hakkab jõudma etteantud piirini (seda ta ka teeb, olen jälginud) Ise arvasin, et sedasi ta toimima peabki, et kui temperatuur käes, siis hakkab lihtsalt lülitama kütet sisse teatud vahedega, et temperatuur püsiks konstantne.

Comment

Umbes nii ta teeb aga et täpselt juhtida, on vaja küttekeha lülitada kiiresti, paari sekundi tagant. Sellisele valule ei pea tavalised releed või kontaktorid vastu ja sellist juhtimist tehakse türistoriga mida võib lülitada kasvõi mitu korda sekundis.
            Kui aga relee surma ei karda, tee 1CT parameeter võimalikult väikseks (~1 sek) ja pane siis auto tune-t tegema. Võibolla aitab natuke. Võid ka PID parameetritega 1PB, 1IT, 1DT mängida natuke aga seda kuidas täpselt võid netist otsida.
            Näiteks: http://www.peci.org/library/PECI_Con...view1_1002.pdf

Comment

Working...
            X