Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

LED lambi katteläätse matistamine - millega?

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

LED lambi katteläätse matistamine - millega?

Oskab keegi kommenteerida, mis materjalist võiks olla sellise MR16 sokliga 12V-se LED lambi "läätsekate"?

Nimelt probleem selles, et sooviks selliseid kasutada maal aias lehtla ja ka välikäimla sisevalgustusel suletud plii-akudega. Energiat tarbivad vähe ja... Ainuke probleem on suhteliselt liiga kitsas valgustusnurk. Ja peast lipsas siis läbi selle läätsekatte matistamine. Paraku ei tea, millega kallale asuda... kõla järgi tundub, et tegemist pole plastiku vaid pigem klaasiga. Seega millega võiks sellist isendit matistada?

Või on muid ettepanekuid valgusvihu hajutamiseks?

Vs: LED lambi katteläätse matistamine - millega?

Sobiva nurgaga poolläbipaistev koonus teravikuga vastu LED-i.

Comment

Esmalt postitatud daddo poolt
      Või on muid ettepanekuid valgusvihu hajutamiseks?
      Grupeerida neid lambikesi, peaks tekkima laiemad valgusvihud. Või paigutada lakke rastrina.

Anna teada, kuidas projekt edeneb, sama plaan mõlkumas. Seni olen suht edukalt kasutanud 12V toitega päevavalgus kandelampe, kinnitades need lakke. Ledid peaks olema energiasäästlikumad, kuid nende soetamine on oluliselt kallim, eriti sama valgusjõu saavutamiseks.
      Lampelektroonika sinule ja minule - www.konka.ee | EMSpeaker valjuhääldid. | Trükkplaatide projekteerimine.

Comment

Ma ei tea, kas ma neid sinna nii suures koguses panengi, et neid väga grupeerida või rastrina panna saaks. Ühes ruumis peaks ju asi rohkem tunde järgi käima ja lehtlas piisab ehk ka elementaarsest valgusest, et "sõrme ninale näeks panna". Samuti kujutan ette, et otse ülevalt tuleva hajutamata LEDi puhul tekivad väga koledad varjud inimese näos, olgu neid palju tahes.

Muidu vist klaase matistatakse liivapritsiga? Pole sellist asja kõrvalt näinud, aga ehk see on lahenduseks?

Comment

Esmalt postitatud Shele poolt
          Sobiva nurgaga poolläbipaistev koonus teravikuga vastu LED-i.
          Neid LED-e on selle jaoks vist liiga palju, et neid ühekaupa üle hakata käima... Pealegi ei tea, kas selle katteläätse saaks seal kuidagi ohutult ära, too mingi liimiga sarnaneva ainega seal peal kinni. Kui koguni siiski pole plastiks ja peale sulatatud.

Comment

Lase liivapritsiga üle.

E: Vabandust pole märganud et seda juba soovitati.

Comment

Olen ehitus- ja valgustuspoodides näinud müügil nende lampide ette käivaid filterklaase. Ilmselt on valikus ka mattklaasid.
              MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
              KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
              X