Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

MAX712 vs MAX713

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

MAX712 vs MAX713

Mis vahe neil kividel tegelikult on ? Tevalo weebipood räägib, et *12 on NiMh akudele ja *13 NiCd akudele. Datasheedist võib välja lugeda, et *12 katkestab laadimise kui detektib "zero voltage slope" mis minu tagasihoidliku inglisekeele arusaama kohaselt võiks siis tähendada, et kui avastab, et pinge enam ei kasva. *13 on katkestamise näitajaks "negative voltage slope" mis siis võiks tähendada, et kui aku pinge langeb. Samas kui ma vaatan oma hyper super smart laadija default konfi, siis seal katkestatakse mõlemat tüüpi akude laadimine, ikkagi pinge langemise peale, ainult et NiCd akude puhul peab pinge langus olema suurem (25mV/cell) ja NiMh puhul väiksem (15 mV/cell).
    Minu talupoja loogika ütleb, et kui me NiMh laadimise katkestame juba selle peale, kui pinge kasv jõuab nulli, siis ei saa aku päris täis, on mul õigus ?

Vs: MAX712 vs MAX713

Esmalt postitatud kpihus poolt
    Minu talupoja loogika ütleb, et kui me NiMh laadimise katkestame juba selle peale, kui pinge kasv jõuab nulli, siis ei saa aku päris täis, on mul õigus ?
    On küll õigus, aga NiMH akusid alati ei laetagi 100% täis. Sinu "hüpersuper" laadija kindlasti arvestab ka elementide temperatuuriga ja negative slope ei jõuagi tulla, enne võetakse vool tagant ära.
    Sarnaselt toimib ka 712. Temperatuur on alati primaarne näitaja NiMH puhul. Nõrgema vooluga laadides on NiMH negative slope nii väike, et mõistlikum on ülelaadimise vältimiseks lõpetada laadimine siis, kui pinge teatud aja jooksul enam ei kasva. Jääb laetus 95% pole hullu, sest akuelemendid juba ise piisavalt erinevad, et laadija peab selles mõttes natuke universaalne olema.
    Tugeva vooluga laadides aga tuleb "temperatuuri katkestus" enne kõike.

NiCd ja Li-Ion elementide laadimine on laadija jaoks kõvasti lihtsam võrreldes NiMH elementidega.

edit: mida üldse loetakse 100% laadimiseks...see oleneb pigem laadijast, kas ja kuidas ta suudab rohkem energiat akusse salvestada. Mingi kesktee mahutavuse ja võimalike laadimistsüklite vahel. Suurendad ühte, väheneb teine jne :-)
    viimati muutis kasutaja sebastian; 28 m 2008, 12:55.

Comment

Working...
    X