Tere, oleks vaja metalliotsijale kahte LM308 op-võimendit. Tegemist siis suure võimendusteguriga ja madala müraga op-võimuga. Lääne foorumitest lugedes mainiti et tegemist antud skeemis väga olulise ja suht raskesti asendatava kiviga. Samuti mainiti et liikvel on ka palju piraat LM308-d mis ei toimi skeemis korralikult ja et antud kivi on suht kallis. Elfas on müügil LM308N hinnaga 64EEki tk, samas Oomipoes maksab LM308N 9kr tk. Samuti on võimalik oomipoes tellida metallkorpuses LM308h hinnaga 124EEki. Kui kindel võiks olla see 9kr variant ostes et tegemist ei ole mingi suvalise vene op võimuga millele on lihtsalt lm308 peale maalitud? Lihtsalt kallim kivi tellida on küll lahendus, aga päris niisama raha maha ka ei tahaks visata, kahe kivi pealt tuleks hnnnavaheks juba 110EEki.
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
LM308 hinnad?
Collapse
X
-
Vs: LM308 hinnad?
LM308 on üks esimesi OPvõime, rääkida headest parameetritest ja asendamatusest on võimalik ainult mingis elektroonikakauges foorumis. kui mälu ei peta siis vene K553UD2 oli analoog, tootis seda Riia tehas ( nimega Alfa). võid rahus neid odavamaid kasutada, kui leiad et seade võiks parem olla, siis küll leiab sinna midagi tänapäevast.
-
Tegemist siiski ei ole väga elektroonikakauge foorumiga ja asendusi on seal LM308 -le samuti proovitud kümneid, aga senini on parim tulemus siiski saavutatud originaal LM308 ga. See teema on väga läbi nämmutatud, hetkel siis antud detektori kohta siis 125lk foorumit. Mis marki kive täpselt proovitud on ei viitsi hetkel sealt välja otsima hakata. Samuti on see mul teine antud detektor, esimene töötab juba aasta otsa kenasti ja probleemidetta nende 9kr-ste kividega, aga ma ei ole päris kindel kas ta ei võiks veidike paremini töötada. Ehk siis erilisi kõhklusi ei ole aga kahtlused ei lase magada. Ehk siis ka see K533ud2 on targemate poolt ära proovitud ja leitud et töötab kehvemini. Minu küsimus ongi kas oomipoest LM308t ostes ei või ma tegelikult hoopis saadagi näiteks k533ud2-te. Probleem pole selles et antud kivi ei töötaks skeemis, vaid selles et praktikas lähevad sügavuses mõned sentimeetrid kaduma.
Panen siis viite ka foorumile et jutt lihtsalt tühi loba ei oleks:
Comment
-
See pill korralikult tehes ei jää alla 7-8k maksvatele detektoritele. Ja see et tegemist on 80-te disainiga ei tee sellest praeguse aja detektoritest kehvemat aparaati. Tööpõhimõte ei puhu üldse pilli, see ei ole vahepeal absoluutselt muutunud, lisandunud on ainult protsessor mis üritab oletada signaali järgi objekti ja suur diplei. Kui tööpõhimõtte all mõtled impussdetektoreid ,siis on need tõesti uuema aja teema, aga üldjuhul kõlbmatud, kuna rauaeristus ei kõlba kuhugile. Antud aparaat on väga hea metallieristusega ja kangemad mehed on suutnud eurose mündi õhutesti sügavuseks saada 45cm mis ei ole üldse paha. Aga See suht OT jutt. Samuti ei näita avatar ilmselt väga hästi inimese professionaalsust. Pigem tasub natuke süveneda foorumi sisusse, ma ise kogu selle müra paar korda läbi lugenud ja jõudnud nii mõndagi kõrva taha panna. Loomulikult on enamus jutust lihtsalt jura, kuna tegemist siiski avaliku foorumiga. Ega Elfa foorumiski kõik kirjutatu pole tõsiseltvõetav, mis ei tähenda et siin poleks elektroonikalaseid spetsialiste.
Comment
-
http://www.datasheetcatalog.org/cgi-...&action=Search
uuri sealt, millised on paremad.
Kui tahad head ja odavat asja, tuleb osta 2 tk: üks on hea ja teine on odav...Keegi pole targemaks muutunud sellest, et mind lolliks peab.
Comment
-
Omapoolne lahendus-OPA627 Tead mis veel võib olla Oomipoe ja Elfa hinnavahe? See, et üks kuulub rootslastele ja need tahavad ikka prisket pappi saada-vaata hindu sellel jupil näiteks USA müüjate lehekülgedel, eestis saavad eelise firmad kes ostavad palju, mujal maailmas aga ei pea nende alesid eraisikud täielikult kinni taguma, meil küll.Ma just otsisin paar päeva tagasi PT5101 nimelist jupikest, Oomipoes täielik kirves, 555 eeku, sain selle aga 100 eegu eest-piltidel on täpselt sama-seega sõltub hind sellest kust asi osta. Majanduse kehv seis ei tähenda midagi-Oomipoest sai enne radikaid mõistliku hinnaga nüüd on hinnad pea kahekordistunud, tarnija, radikate puhul ilmselt TME, ei ole oma kodulehel aga hindu kahekordistanud-huvitav?
Comment
Comment