Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

150 w jootekolbile uus otsik

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

150 w jootekolbile uus otsik

Tere
    Mul on selline küsimus, et ostsin vitraazi tegemiseks 150w firma LUX jootekolbi, kuid selle otsik otsustas ka ära sulada nagu tegi seda ka 100w otsik. Nüüs on küsimus, et kas võin selle sulanudotsiku vahetada oma vana kolbi otsikuga (ei tule meelde millest see tehtud on, aga see mida peab viilima)?
    Ei julge ise katsetama hakata, sest kui ei tohi siis tahan kolbi poodi tagasi viia.

Vs: 150 w jootekolbile uus otsik

Kui otsikute läbimõõt ja kolvi sisse ulatuva osa pikkus on sama, ei näe põhjust, miks ei või. Juhul, kui sulanud otsik uuest kolvist kergelt välja tuleb. (Kinnisulanud otsiku jõuga väljatirimisel võib küttekeha vigastada ja uue otsikuga jääb see pinge alla.) Kui mitte, vaheta ümber.

Võiksid kasutada pingeregulaatorit. Siis saad kolvi temperatuuri oma soovi järgi sättida. Väiksema pinna jootmisel pole kogu võimsust harilikult vaja. Autotrafo (neljarattalisega seos puudub) on suur ja raske, kuid Sinu kolvi jaoks kõlbab ka elektrooniline regulaator, samasugune, nagu tolmuimejas.

Võid end ka mõne elektrimontaazhifirmaga sõbraks teha, neil jääb jääkidena üle jämedaid vasktraadijuppe, millest saab edukalt kolvile otsikuid teha. Vastupidavus on küll väiksem, aga kokkuhoid originaalotsikute pealt märkimisväärne, kui vitraazhidega palju tegeled.
    73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
    ATiP1pN4XeM

Comment

Tänan
      Katsetasin ja vask otsik sobib ja esimene jootmine ka juba tehtud.

Elektroonikas olen ma nõrk ja pingeregulaatoritest ei tea midagi. Kus neid saada võik ja kuidas nad töötavad? Kas see aitab ülekuumenemist vältida? (minu kolvil puudub see, et ta kindlat temperatuuri hoiaks)
      Kas vask otsik võib üldse ülekuumeneda?

Comment

Kolvi võid aegaialt seinast välja tõmmata, et ta üle ei kuumeneks. Ei pea kogu aeg tinutuskolbi vooluvõrgus hoidma.
        Vahetada 350W lampvõimendi jääksoojust Kaja Kallase elektrimolekulide vastu.

Comment

Esmalt postitatud naine poolt
          Elektroonikas olen ma nõrk ja pingeregulaatoritest ei tea midagi. Kus neid saada võik ja kuidas nad töötavad? Kas see aitab ülekuumenemist vältida? (minu kolvil puudub see, et ta kindlat temperatuuri hoiaks)
          Pingeregulaatoriga saad kolvi temperatuuri vähendada (pinge vähendamisega). Suuremate ehituspoodide elektriosakonnas peaks need müügil olema. Monteeritakse juhtme vahele nagu lüliti, kuid sisse-väljalülitamisnupu asemel on reguleeritav ketas. Pead sellist küsima, mis vähemalt 150 - 200 vatti kannataks, nõrgemad ei pea sellele kolvile vastu.

Vaskotsik võib selles mõttes üle kuumeneda, et ots oksüdeerub ruttu ära ja sinna ei hakka tina külge, samuti kulub otsik rutem peenemaks ja otsast auklikuks.
          73lpiC3kCzI 1hz9KtdUAoU FHo6rXLHNTU
          ATiP1pN4XeM

Comment

Osta parem korralik kolb, maksad paar sotti rohkem aga saad oma tööd teha mitte ei pea rämpsu poe vahet vedama.

Sinine Weller, termoregull sisse ehitatud.

Või, kui raha vähem:

Comment

Esmalt postitatud KaruTEC poolt
              Osta parem korralik kolb, maksad paar sotti rohkem aga saad oma tööd teha mitte ei pea rämpsu poe vahet vedama.

Sinine Weller, termoregull sisse ehitatud.

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...?artnr=612-047

Või, kui raha vähem:

http://www.elfaelektroonika.ee/cgi-b...rtnr=82-490-13
              Ainuke mille leidsin mis mulle sobib 100W welleri kolb maksab u 1700.- ja see natuke kallis minu jaoks. http://www.tiffanywebshop.nl/winkel/images/Weller.gif

Käisin elfa poes otsimas ja seal nii võimast laiaotsaga kolbi ei ole, ei leidnud sobivat ka oomipoest ega noortehnikust

Kolb peaks olema 100w-150w ja laia otsaga, tervava otsaga pole mul midagi teha
              viimati muutis kasutaja naine; 13 m 2009, 17:10.

Comment

Esmalt postitatud RaunoK poolt
                Kolvi võid aegaialt seinast välja tõmmata, et ta üle ei kuumeneks. Ei pea kogu aeg tinutuskolbi vooluvõrgus hoidma.
                Seda ma teengi, enam üle 15-20minuti järjest ei jooda.

Comment

Ehk sobiks selline:
                  http://www.westbalt.ee/catalog/produ...ducts_id=28737

pole ka väga kirve hinnaga.
                  Head susserdamist !

Comment

Esmalt postitatud naine poolt
                    Ainuke mille leidsin mis mulle sobib 100W welleri kolb maksab u 1700.- ja see natuke kallis minu jaoks. http://www.tiffanywebshop.nl/winkel/images/Weller.gif

Käisin elfa poes otsimas ja seal nii võimast laiaotsaga kolbi ei ole, ei leidnud sobivat ka oomipoest ega noortehnikust

Kolb peaks olema 100w-150w ja laia otsaga, tervava otsaga pole mul midagi teha

Peaksid saama ca 800 eest ja on lapiku otsaga.

Igal juhul soovitan kvaliteettootjat, "odavad" kolvid annavad vahel paari päevaga otsad.

Comment

Working...
                    X