Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Gaas: Tetrafluorietaani

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Gaas: Tetrafluorietaani

Küsimus keemikutele, või siis keemiaga rohkem sina peal olevale rahvale.

On olemas selline gaas nagu: Tetrafluorietaani (R134a)
    On soov rohkem teada saada nimetatud gaasi omaduste kohta.

Kas sellel ainel on keemilist aktiivsust metallide suhtes (teras, alumiinium, vask)
    Kas sellel ainel on keemilist aktiivsust õlide ja määrete suhtes (õli, tahked määrded (litool-liitjumseep))

Tänud ette vastajaile
    Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Vs: Gaas: Tetrafluorietaani

Õige nimetus on Tetrafluoroetaan.

GIYF:

Comment

minu teada läheb see konditsioneeride sisse, nii kodus kui autos...seega peaks ta olema ikkagi inertne gaas küllaltki.
      Fools and fanatics are always certain of themselves, but wiser people are full of doubts

Comment

Kliimaseadmetess jah ja seal ju kombre käib õlisees, ning enamus torustikku on alumiiniumist, seega ei reageeri nendega ja inertne on ta kindlasti. Hästi lenduv on ainult raibe, imbub isegi vananenud tihendite vahelt välja kui tegelikku leket ei ole siis mingi ajaga haihtub.

Comment

Selle gaasinime võtsin soome poolt, kuna antud gaasi tootmine ehk pakendamine käib meie suunal enamusjaolt sealt kaudu.
          Neid manuale, ehk reklaame olen lugenud ka eelnevalt; piisavalt

Samas pole asi alati roosiline.

Mõnelt kohalt jäi silma mõiste, et ei lubata kasutada alumiiniumsulami pulbriga kokkupuute kohtades. Ma järeldan sellest et reaktsioon alumiiniumiga siiski toimub, küsimus jääb: mil määral.
          On kirjas et ei segune enamlevinud määretega, aga kas on keemilist reaktsiooni nende suhtes või siiski pole?

Kui jooksevad vask torud alumiinium radiaatorisse, siis kuidas on lood torude sisepinnal ja alu/vask liitekohtades? Kuidas asi vee kasutusel välja näeb ja mis siis juhtub olen piisavalt näinud ja vahetanud.

Kui keegi mõistab keemilisi reaktsioone koostada antud osas, oleks tore teada saada, targemaks saada...
          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

R134 on tugev kasvuhoonegaas ja mingim määral on tema kasutamine EU-s keelatud.

Comment

Working...
            X