Vaatan, et Elfas on müügil küttekaablid millel ka pistik otsas https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa/init.do?toc=20320 Või siis lühem ja odavam http://www.elektroskandia.ee/hinnakiri/sstl/81684227. Plaan panna midagi õhksoojus pumbale lisaks jääd sulatama. Pump on Fujitsu AWYZ18LBC. Jääd sulatab küll ise, aga paar korda talve jooksul jäätub ventikas sisse kinni. Siiani aidanud väga hästi ainult korpuse maha kruttimine ja soe vesi. Sedasi tegid ka hooldusmehed, kui esimest korda nad kutsutud sai. Kuna originaalis on ainult jupike küttekaablit taga seinas, siis mõtlesin. et paneks rohkem seda kaablit ise juurde. Sulatus toimib muidu kenasti, aga võiks olla ka manuaalselt sisse lülitamise võimalus. Laseks terve öö näiteks sulatada, kui väljas on 15 kraadi külma või näha, et hakkab jääd kogunema. Kui keerutaks seda kaablit pumba sisse terve põhja täis ja kerge jää tekkides lükkaks seina, enne välja ei tõmbaks, kui jää sulanud. Kaitseklass on IP66, et peaks nagu toimima. Mida ideest arvate, äkki pääseks tülikast sulatamisest?
Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Küttekaabel.
Collapse
X
-
Vs: Küttekaabel.
Kui sinna sisse 10cm paks ja tervet põhja kattev jääklomp tekib, siis ei sula seal midagi niisama üles. Seda tagurpidi käimist olen proovinud ja ei aidanud, võibolla kui iga päev nii teha, siis jääd ei tekiks aga see mõttetu jebimine. Ise ei saa arugi miks jäässe läheb, aga selle probleemiga pole ma ainus. Eelmine aasta, kui hooldusmehed käisid, siis väitsid, et neid aparaate läheb korralikul talvel jääse päris palju. Saaks kuidagi lihtsalt küttekaabliga ära lahendad selle oleks hea. See veetoru küttekaabel peaks ju iseensest toimima? Lükkan kasvõi paariks päevaks soojenema ja lülitan välja, kui jää sulanud.
Comment
-
Jäässe läheb selle pärast et sulatustsükliga tilgub kondent põhja peale ja kui seal samal ajal küttekaablit ei ole siis sinna ta jäätubki. Effekti võib anda ka põhja alla peno kleepimine, siis ehk jõuab osa veest ilma jäätumata välja voolata ja äravoolu august ka igasugu suunajad minema, need ainult takistavad.
Ja veel kindlam, lõika üldse põhi alt maha.
Edit: see ei ole tegelt väga hea mõte sest siis lööb vent tühja.Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.
Comment
-
Kütte kaabel on põhjas täiesti olemas ja toimib ka, aga see sulatus tsükkel on lühike või millegi pärast ei tee kasti seest täiesti puhtaks. Kasti Ülemine osa on täiesti puhas, aga sisse tekib paks jää kiht, mis lõpuks ulatub ventikani ja tiivik jääb kinni. Toas viskab tulukese põlema ja siis tuleb juba sooja veega õue masinat lammutama minna. Kokku võtab selline tegevus kuskil 1.5 tundi. Taga seinas on kuskil 40cm jupp küttekaablit, mis minu arvates ei jõuakski seda kasti üles sulatada. Paneks seda toru kaablit seest terve põhja täis ja kui kütan nii kaua kuni jää sulanud, peaks probleem lahendatud olema. Kütet sees polegi vast vaja rohke kui mõned tunnid kuus hoida.Vahele võib ka taimeri lisada ja pole vaja ise midagi teha. Mõtlesin panna kaabli põhjale kinni, veaks selle 2m sinna edasi tagasi ära ja jätaks paar senti keerudele vahet ka. Mind ainult huvitab, kas selline kaabel piisavalt soojaks läheb ja kas seda nii ühendada võib. Toru sees võib olla, siis järelikult vesi pole probleemiks. Kõige lahjem on vist kuskil 45W, aga kas see nii soojaks läheb, et mõne sendi paksust jääd sulatada.
Comment
-
Oskad soovitada millist kaablit ja kust osta? Kas see isereguleeruv on sama moodi koos pistikuga või on seal juba mõni termostaat küljes, ise ei kujuta täpselt ette kuidas see toimib? Kui võimas ja milline on miinimum pikkus, mida poest osta saab?
Ise paneks siiski pistiku otsa, kui isereguleeruval seda juba pole ja lükkaks sellisel juhul talveks külmadega ainult seina. Kevadel, kui lumi ja külm läinud, tõmbaks välja.
Näiteks effexsis on isereguleeruvat müügil http://www.effex.ee/?pg=1&pgr=15&id=26
Meetri hind polegi hullult kallis, aga mida ma pean sinna veel juurde ostma?
Mitme kraadini see kaabel üldse soojeneb ja kas näiteks -20 kraadiga kõige lahjem variant üldse väljas toimib?viimati muutis kasutaja Ufonaut21; 23 January 2011, 11:49.
Comment
-
Esmalt postitatud Ufonaut21 poolt Vaata postitustOskad soovitada millist kaablit ja kust osta? Kas see isereguleeruv on sama moodi koos pistikuga või on seal juba mõni termostaat küljes, ise ei kujuta täpselt ette kuidas see toimib? Kui võimas ja milline on miinimum pikkus, mida poest osta saab?
Ise paneks siiski pistiku otsa, kui isereguleeruval seda juba pole ja lükkaks sellisel juhul talveks külmadega ainult seina. Kevadel, kui lumi ja külm läinud, tõmbaks välja.
Näiteks effexsis on isereguleeruvat müügil http://www.effex.ee/?pg=1&pgr=15&id=26
Meetri hind polegi hullult kallis, aga mida ma pean sinna veel juurde ostma?
Mitme kraadini see kaabel üldse soojeneb ja kas näiteks -20 kraadiga kõige lahjem variant üldse väljas toimib?
Comment
-
Esmalt postitatud Wedru poolt Vaata postitustToimib täiesti edukalt. Vaja ainult otsad teha, mis pole teab kui keeruline. Pärnus saaksin ära teha, mingi jupp kaablit kah olemas.
Veel pole aga vastust saanud, kui võimas kaabel peaks olema, et ka näiteks -20 kraadise pakasega hakkama saada. See on ka muidugi piir kust juba masina välja lülitan.
Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitustKõigi vastuste summa peale tekkis mul küsimus! Millist energia kokkuhoidu need soojuspumbad siis ikkagi annavad lõppkokkuvõttes, kui tuleb välisilma pidevalt kütta? Eriti just talve ajal.viimati muutis kasutaja Ufonaut21; 23 January 2011, 14:49.
Comment
-
Esmalt postitatud Nrgy poolt Vaata postitust80w
Comment
-
Sulatusaja pikkuse vastu ei saa ja ei tohigi saada. Selle kaabli mis panna kavatsed ühendad peaklemmide alla, "tablett" vahele umbes väärtusega -5C. Siis ei sõltu sulatustest asjal midagi ja pill puhas ka koguaeg. Seda kaabli võimsust väga alla ka ei tasu viia, uus tiivik maksab ka kenasti.Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!
Comment
-
Ma pigem panen selle kaabli eraldi pistikusse ja masinat ei hakka torkima, ega ka midagi ümber tegema. Pärast ei sõltu masina tööst selle kaabli tööaeg. Kui näha, et põhjal on kergelt jääd tekkinud, siis lülitan lihtsalt sisse ja lasen jääl ära sulada. Hiljem lülitan jälle välja. Nagu näha see originaal ei toimi ja ma panen terve kasti põhja lisaks lubatud vahega seda kaablit täis. Kasti põhi ongi ainus probleemne koht.
Comment
Comment