Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Küttekaabel.

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Küttekaabel.

Kui selline lisakohustus tüli ei tee ja kogu aeg meeles püsib miks mitte. Tavaliselt masin töötab rohkem öösel ja kõvemad külmad ka ikka öösel.
    Isegi kui ma eksin on mul alati õigus!

Comment

Selles on sult tuline õigus, aga ei hakka parem midagi tuunima. Pistikusse võib ju ka digi taimeri osta ja lülitab näiteks paariks tunniks kaabli sisse, siis ei pea ka käima seda käsitsi lülitamas. Lihtsalt katsetamise asi, kui kaua peab sulatama.

Miks neid küttekaableid risti ja täiesti kõrvuti vedada ei või, kas kuumeneb üle, mis oleks ka loogiline seletus?
      Vaatasin, et iga keeru vahe on minimaalselt lubatud 15mm. Arvestasin, et terve põhja katmiseks on vaja umbes 2m kaablit.

Kas kaabli võib panna kohe otse kasti põhja või peab mingi armatuuri sarnane asi ka all olema? Ise mõtlesin, et hea ja lihtne oleks panna väikese silmaga võrgu tükile algul kaabel kinni ja seejärel see võrk koos kaabliga kinnitada kasti põhja. Nii ei peaks kasti põhja klambrite jaoks päris sõelaks puurima, piisab ainult kahest kinnitusest.

Comment

Huvitav mul ka soojusõhu pump seinal ja pole ~3A jooksul korrdagi jama olnd ainus jama see ,et alt tilkuv vesi külmub terassi peale lamavaks politseinikuks

Comment

Väliosal on koguaeg vool niikuinii peal, kui just pole kilbist väljas. Peaklemmist võtad voolu lisakaablile, on ka masinaid millel üks küttekaabli pistik lisaks pandud ja tühi. Nüüd ei oska öelda kas sinna tuleb pinge sulatuse ajal või reguleerib seda termostaat ehk "tablett" mis on digiplaadil talvevariandiga olemas. Esimesel juhul pole lisakaablist kasu, sest sulatus on niigi lühike a la 5min. kui see tühja pessa ühendada. Selleks tulebki võtta lisakaablile pinge peaklemmidest ja panna ise "tablett" või termostaat vahele lihtsalt. Ja ongi automaatne jäämurdija olemas. Pole pidevalt taga, kasvõi suvel ja üle valitud temperatuuri kogu aeg väljas. Kõige parem labane reguleeritav termo mille paned paika sellisele temperatuurile, kui originaalkaabel hakkab hätta jääma. Suvaline näide -9C. Ülespoole seda lisakaabel taga pole. Endal palju muretum olla.

Comment

Nii ongi, mul naambrimehel ja ühel tuttaval pole sama masin jäässe läinud, samas tööjuures üks kodanik sulatab ka paar korda talve jooksul. Hoolduse mehed väitsid eelmine aasta, et neid ikka jäässe läheb, et võta siis kinni millest ühel on jääs ja teisel mitte. Teeks parem lisa kütte ja saaks ka muretumalt hingata.

Comment

Esmalt postitatud Nrgy poolt Vaata postitust
              Väliosal on koguaeg vool niikuinii peal, kui just pole kilbist väljas. Peaklemmist võtad voolu lisakaablile, on ka masinaid millel üks küttekaabli pistik lisaks pandud ja tühi. Nüüd ei oska öelda kas sinna tuleb pinge sulatuse ajal või reguleerib seda termostaat ehk "tablett" mis on digiplaadil talvevariandiga olemas. Esimesel juhul pole lisakaablist kasu, sest sulatus on niigi lühike a la 5min. kui see tühja pessa ühendada. Selleks tulebki võtta lisakaablile pinge peaklemmidest ja panna ise "tablett" või termostaat vahele lihtsalt. Ja ongi automaatne jäämurdija olemas. Pole pidevalt taga, kasvõi suvel ja üle valitud temperatuuri kogu aeg väljas. Kõige parem labane reguleeritav termo mille paned paika sellisele temperatuurile, kui originaalkaabel hakkab hätta jääma. Suvaline näide -9C. Ülespoole seda lisakaabel taga pole. Endal palju muretum olla.
              Asjalik nõuanne, eks vaatan kui kaabel olemas ja masinasse ära paigaldatud.

Mida muidu arvad kas kaabli võib panna kohe otse kasti põhja või peab mingi armatuuri sarnane asi ka all olema? Ise mõtlesin, et hea ja lihtne oleks panna väikese silmaga võrgu tükile algul kaabel kinni ja seejärel see võrk koos kaabliga kinnitada kasti põhja. Nii ei peaks kasti põhja klambrite jaoks päris sõelaks puurima, piisab ainult kahest kinnitusest.

Comment

Esmalt postitatud henri503 poolt Vaata postitust
                Huvitav mul ka soojusõhu pump seinal ja pole ~3A jooksul korrdagi jama olnd ainus jama see ,et alt tilkuv vesi külmub terassi peale lamavaks politseinikuks
                Sama jutt mis mu eelmises postis. Juhi kondets voolikuga üle rõdu ääre, soojuskaabel sama ühendusega voolikule sisse. Kui on kortermaja vaata, et kellegile see vesi liiga ei teeks. Vihmaveetorru ei tohi ka juhtida, sinna ka muidu kaabel sisse.

Comment

Esmalt postitatud Nrgy poolt Vaata postitust
                  Oskad mõnda selleks sobivat termostaati soovitada? Peaks piisavalt väike olema, et masinasse ära mahtuda sellisel juhul.

Comment

Soovitada nüüd ei oska, aga keegi kindlasti teab kus müüakse või peab tellima. Selline väike jublakas umbes pool tikutoosi. Keskel tal selline liikuv kellapatareid meenutav "tablett" ja kahel pool kõrvad kinnitamiseks. Neid pidi erinevatele temp. olema ja osasi saab reguleerida.

Comment

Kui teistel sama masin jäässe ei lähe siis võib kaabli asendi muutmine asja parandada. Ots tuleks äravoolu auku pista ja igasugu suunajad august minema.
                      Ma ei saa sellest aru, järelikult on see vale.

Comment

Esmalt postitatud elukaz poolt Vaata postitust
                        Kui teistel sama masin jäässe ei lähe siis võib kaabli asendi muutmine asja parandada. Ots tuleks äravoolu auku pista ja igasugu suunajad august minema.
                        Võta kinni kuda need asjad on. nagu kirjutasin, siis eelmine aasta sai tellitud hooldusmehed kohale ja nad ütlesid, et korralikul talvel läheb neid hulgem jäässe ja tööd on palju. Üleeelmisel talvel probleeme polnud, siis oli pehmem talv ja külma vähem. Tagant kergelt jääs oli, aga kinni ei jäätunud midagi kordagi.
                        Äravoolu avas ega kuskil mujal mingeid suunajaid pole. Sulatus iseenesest toimib, sest jäämägi on päris mehine all, iseasi kas põhja kaabel ikka päris nii töötab nagu peaks. Töömehed vaatasid asja üle ja väitsid igatahes, et on kõik korras.
                        Minu arvates on seda kaablit seal sees siiski vähe võitu. Taga seinas on üks 40cm jupike. Põhja pind kuhu jää tekib on umbes 30X50cm ja see jupp nüüd eest servast küll midagi ära ei sulata, eriti kui sulatusperiood on lühike.
                        Kui saan ise regullida kaua sulatus kestab ja terve põhi kaabliga ära katta peaks ju kõik ok olema. Võibolla polegi rohkem vaja seda kaablit kasutada, kui mõned tunnid kuus.

Comment

Niikaua see jää ka sinna alla ei kuhju, et paar korda kuus vaja. Kas oled tähele pannud kunas lisasulatust vaja on? Äkki langeb see kokku krõbeda külmaga. Sellisel juhul jah originaalkaablist vajaka just kõva külmaga. Või saab põhi täis suvalisel momendil?

Comment

Nagu oleks just need kõvemad külmad kurjast, kerge miinusega või päris null väljas, siis ei juhtu midagi. Esimene aasta, kui pump ostetud sai, siis oli pehme talv ja probleem polnudki. Eelmine aasta sai tehtud 2 korda jääst tühjaks. Ühe korra tegid hoolduse mehed ja teise korra juba ise. Väljas oli siis tubli 15-20 kraadi külma. Kaablit kasutakski vast kõvema külmaga või siis kui on näha, et põhja midagi kogunenud on. Lihtsalt ei peaks kogu aeg masinat laiali võtma, mitte et see suur töö oleks, aga elu oleks lihtsam ja mugavam.
                            Korra mõtlesin, et kutsuks mehed uuesti kohale, aga garantii läbi ja neil päris krõbe väljakutse ja tunni hind. Kui masin ise korras, siis nad sulatavad jälle kuuma veega üles ja kõik. Selle raha eest teeks juba ise palju kobedama soojenduse millest ka ehk kasu on.

Comment

No kuuma veega pole vaja soojendada. Vana tekk peale ja masin jahutus reziimi. Sulatab ilusti täiesti puhtaks. Pakun isegi kile vms prügikott mis ei laseks ilma kütta. Enda oma pole teabmis soojuspump nyyd pigem kont. Aga kütab. Sulatust teeb nii et lükkab sise vendika välja ja siis jahutus reziimi. Mingil põhjusel jätab aga välis vendi tööle. Selline sulatus sulatab ainult 1cm kauguselt radikast ära. Tulemus et mingi hetk on parasjääpall. Vana tekk peale ja jahutuse peale toimis aga väga hästi.
                              Modelleerimises ja tootmises kehtivad:
                              1. Avariikindel vooluring lühistab kõik teised.
                              2. Transistor, millel on kiiresti toimiv kaitse, säästab kaitset, sulades kõigepealt ise.

Comment

Kui sisse tekib 10cm paks jääkiht, siis ei saa seda kuidagi üles sulatamatta sealt kätte. Väliselt saab küll nii puhtaks, et paned masina teistpidi tööle.

Comment

Working...
                                X