Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

tinutamine

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

tinutamine

Oleks tarvis teha üks korralik tinutamise ots, nimel kõlarijuhtmeid pean tinutama... tahtsin küsida et mida mul peale jootekolvi ja tina veel tarvis võiks minna ?

ei midagi, kolv ja tina.. ma siin just l6petasin yhe otsa tinutamise

Comment

Kui tina on kampoliga siis tõesti rohkem vaja ei lähe. Vastasel juhul pead törtsu kampolit ka ligi võtma - sellega puhastad joodetava pinna. Kasulik on ta igal juhul.
      - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
      - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

see tina millele kampol on sisse pressitud on ikka täiega parem. muidu pendelda selle kolviga pidevalt kampoli ja tina vahet.

Comment

On küll aga jämmedate juhtmete puhul saab lihtsamini hakkama, kui paned kaabli kampolitopsi peale ja sulatad natca. Eriti siis, kui juhe veidi oksüdeerunud on.
          - Vend Hieronymus tunneb Motorola toodete nimekirja kõige paremini, las tema ütleb.
          - Motorola poolt loodud kiipide hulgas ei ole teda üles tähendatud. - Tähendab: ta on Intelist!

Comment

Jootevedelik on eriti mõnus, läheb kiudude vahele. Tuleb ainult vaadata, et oleks neutraalne jootevedelik.

Comment

tina maksab tevalos 15 ja joote pasta oli kuskil 30 eeku..
              Allkiri xxx

Comment

See joote pasta on üks üsna hea leiutis kui tohib lisada.
                transistor[ätt]starline[punkt]ee

Comment

Mina muid puhandusvahendeid peale kampoli ei tarbi - kunagi oliu halb kogemus kui mingi pasta elektrit juhtis minu teadmata ja trykkplaadi pinnal ilutulestikku tegi. Ettevaatust nende asjadega - enne võiks kontrollida asja elektrijuhtivust ja kui ikka väga peab kasutama, siis pärast tuleb piiritusega ülejääk maha pesta.

Comment

Samad sõnad! Jootepastaga olge ettevaatlikud ja peske ta peale tinutamist ilusasti piiritusega maha!
                    Kunagi oli selline ja nii hästi võttis rajad plaadilt maha ((
                    Ettevaatus ei tee kunagi paha.

Comment

Tõsi ta on, et ettevaatus tuleb kasuks. ;D

Comment

Peab ütlema, et see jootepasta mida mina hetkel kasutan on väga usaldusväärne olnud.
                        Pole veel sellega ühtegi probleemi olnud.

Comment

Mina muid puhandusvahendeid peale kampoli ei tarbi - kunagi oliu halb kogemus kui mingi pasta elektrit juhtis minu teadmata ja trykkplaadi pinnal ilutulestikku tegi. Ettevaatust nende asjadega - enne võiks kontrollida asja elektrijuhtivust ja kui ikka väga peab kasutama, siis pärast tuleb piiritusega ülejääk maha pesta.
                          Jah poes on müügil kahte sorti pastasid, ühed juhivad voolu teised mitte.. need mis voolu ei juhi on loomulikult kallimad..
                          Allkiri xxx

Comment

Peaks veel mainima, et pasta/vedeliku kasutamine on vajalik ainult kaablite jms. korral, kui on vaja trükkplaat kokku panna, siis tasub lihtsalt karukeelega poleerida ning pesta dest. veega(käib ka tavaline) ja kuivatada. Seejärel jupid peale ning kokku. Kasutades muidgi kampoliga tina. Kui on teada, et koostamisega läheb aega, võib kasutada Tevalo Flux-lakki, see kaitseb radasid oksüdeerumise eest. Põhimõtteliselt pole vajagi seda pärast maha pesta, aga kui tahate et ilus jääks siis peske piirituse või sprayga maha ning lakkige akrüüllakiga (Tevalo punane lakk)
                            Ilma lakkimata ja kaitseta trükkplaadi korral on muidugi hiljem vaja igatsorti jubedusi kasutada.
                            Aga veelkord: kui sul on peenike kampoliga tina (60/40, veel parem 2% hõbedaga variant) ning korralik kolb ning õige temperatuur, siis EI OLE VAJA KAMPOLIT, VEDELIKKU, EGA PASTAT.

Comment

Oleks tarvis teha üks korralik tinutamise ots, nimel kõlarijuhtmeid pean tinutama... tahtsin küsida et mida mul peale jootekolvi ja tina veel tarvis võiks minna ?
                              muusika on kuulamiseks

Comment

Working...
                              X