Teade
Collapse
Foorumi reeglid.
Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less
Odav testri pakkumine O-poes
Collapse
X
-
Vs: Odav testri pakkumine O-poes
Esmalt postitatud Scott poolt Vaata postitustMahtuvuse koha pealt - kui väikseid kondesid ja kui täpselt on vaja mõõta? Kuni kümned pikofaradid on sellega ebatäpsemad; kogemus sellise testriga, millel piirkond 2nF ja puudub nullimisenupp.
Reaalselt nad ei ole midagi nii ebatäpsed.
Mul ka üks Mastech MY-64, mõõdab 2nF kuni 20uF piirkondades, väikseim piirkond on 2nF e. 2000pF
Hetke mõõtmistulemusi:
39pF keraamilise näitab mul 41pF
33nF keraamiline 31,9nF
100pF keraamiline 99pF
27pF keraamiline 27pF
10pF 5% Silver Mica 10pF
Arvestada tasub antud juhul ka loomulikku, tootjapoolset lubatud mahtuvuse erinevust...
Seega, ei ütleks, et odavamad testrid ebatäpsed - see Mastech on hetkel u. 20€ www.yeint.ee, kui ma aastad tagasi ostsin oli 400eeku. Ka oleneb näidu täpsus toiteallika kasutuseast...
Kallimatel pigem rohkem võimalusi või neid mida odavamatel ei ole, näit. FLUKE mis mul on, sellega pikosid üldse mõõta ei saa, see-eest saab suuri mahtuvusi kuni 10000uF-ni.-superradical-
Comment
-
Miskine SkyTech paistab vms.
Ei uurinud väga sügavuti, samas hinda arvestades ei tohiks kehva olla.
Sagedusmõõtja?
Mul sel Mastechil on ka kuni 20kHz, saab mõõta kuni 250Vdc ja ~250V RMS, sagedusalasid on üks, resolutsioon siis vastavalt 1 ja 10Hz, täpsus +-1,5% andmeraamatu järgi... display on jama - ainult "1999".
XR2206 genekaga katsetasin kunagi, ossi abil sai niipalju kui võimalik aetud 1000Hz geneka väljundisse ja testriga mõõtsin, kas vist 1004Hz sain tulemuse...pead ei anna aga suhteliselt vähe pani mööda, ma muidugi ei tea kas gene ja oss päris "õiget aega" näitasid aga genekas sai tehtud suht headest juppidest, konded/takid kõik mõõdetud ja valitud jne.
Iseenesest sageduse mõõtmine ei ole eriti keeruline, mõne(kümne) MHz-ni ei ole asi keeruline, ilmselt ka täpsus ei ole vilets...
Voolu saan mõõta kuni 20A nii AC kui DC, takistust kuni 200Mohm (pole isegi katsetanud seda piirkonda aga ilmselt siis toimib), temperatuuri -20 kuni 1000*C (K-termomeeter kaasas), külmkapis näitas -18 ja küünlaleegil ligi 900*C
Kui huvi pakub siis uuri, Mastech MY64 on asjal nimeks ja julgeks soovitada, YE poes alla 21€ on hetkel...
Olen kasutanud 4-5a ja vaid mõned patareid on selle ajaga läinud, ah jaa - üks kaitse kah sest üritasin mõõta suuremat voolu kui piirkond lubas...kaitse vahetatud ja töötab edasi-superradical-
Comment
-
Ma ostsin oma MY64 eelmisel sajandil (1998), siis oli hinda isegi üle 700,- eegu, kuid seda termoandurit küll kaasas polnud. Kestis kenasti kuni viimase ajani, kuniks juhtus õnnetult kukkuma otse ekraaniga millegi terava otsa ning otsa ta sai (ekraan kutu).
Hea et karu meil siin pole, tal tekkisid Mastechi nimega seoses kohe kummalised mõttedKui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
õnneks ei ole skytech!!
siiski hoopis peaktech, korralik tootja
see hoopis http://www.peaktech.de/productdetail...kt/p-3355.html
Comment
-
YE pakkus hiljuti tasuta testreid.
MASTECH MS6231 ENGINE ANALYZER
Aga muidu täitsa kena riistapuu lihtsamateks mõõtmisteks.
Sagedust sellega ei mõõda aga selleks on ka teisi riistu.
Sageduse kalibreerimise jaoks on mõistlik kasutada kvartsi ja jagajat.
Kvatsi annab jälle raadio teel kontrollida.
Vähemalt 64. olid olemas ekstra täpissagedused, mida võis kasutada
etalonide kontrolliks. Kas siis kaks sagedust elipsina ekraanile või
ring, millel heleduspunkt liigub.
Termostaat hoiab siis viimaseid kohti.
Comment
-
Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust.....
Sageduse kalibreerimise jaoks on mõistlik kasutada kvartsi ja jagajat.
Kvatsi annab jälle raadio teel kontrollida.
Vähemalt 64. olid olemas ekstra täpissagedused, mida võis kasutada
etalonide kontrolliks. Kas siis kaks sagedust elipsina ekraanile või
ring, millel heleduspunkt liigub.
Termostaat hoiab siis viimaseid kohti.
Siit tsiteeringust esimene lause sobib testri sagedusmõõtja
täpsuse kontrolliks vägagi hästi, edasine jutt aga võiks juba
millegi korralikuma (samuti termostaadiga varustatu) kohta käia.Elektroonika töötab suitsu baasil.
Tähendab - igasse detaili on doseeritud täpne kogus suitsu.
Kui mõnest suits välja lasta, siis värk enam ei käi.
Comment
-
Esmalt postitatud fre poolt Vaata postitustedasine jutt aga võiks juba
millegi korralikuma (samuti termostaadiga varustatu) kohta käia.
Õpitud-harjutatud sai 3-aastat 193. mõõdulaboris ja kasutatud näiteks
display ehituseks 69-70 ja 80 paiku pikolaseri häälestamiseks.
Vast leiab ka keegi teine siit midagi kõrva taha panna.
Välistatud see ju pole?
RC-generaator kalibreerimiseks on natuke lahja.
Comment
-
Esmalt postitatud OSX poolt Vaata postitustMa ostsin oma MY64 eelmisel sajandil (1998), siis oli hinda isegi üle 700,- eegu, kuid seda termoandurit küll kaasas polnud. Kestis kenasti kuni viimase ajani, kuniks juhtus õnnetult kukkuma otse ekraaniga millegi terava otsa ning otsa ta sai (ekraan kutu).
Hea et karu meil siin pole, tal tekkisid Mastechi nimega seoses kohe kummalised mõtted
(Y)
http://www.elfafoorum.eu/threads/37059-Ostuabi-Elektrik-otsib-korralikku-testrit/page2?highlight=Mastech+MY64
Eks Madis teab neist asjadest ka aga no kui ei ole isiklikke kogemusi siis ei peaks samuti nii sapine olema. Kõigil ei ole võtta mingit a la
1000€ min., et osta omale "korralik" tester, samuti on korralik väga lai mõiste.
Mis ma ise soetaks kui oleks näit. 300-500€ vaba raha ja seda ainult testri ostmiseks? Et kas tester või mitte midagi!
Ilmselt APPA 305
https://www.elfa.se/elfa3~ee_et/elfa...5-57&toc=19038 või Gossen Metrahit E-base, viimasel tootjal häid testreid küll aga ei ole nii rikas, et osta autohinnaga testrit.
Ye (RS) "tasuta" tester on igati OK tükk, sel samuti temp. olemas.
Ka auto süütenurgad jne.
Elektrooniku jaoks ehk natuke piiratud võimalustega aga ajab tagasihoidlikud vajadused ära...
Sagedusmõõtja on anyway suht lihtne, mõnekümne megani peotäis loogikat ja jumala eest, elektroonik ei tule nüüd ütlema, et ikka keeruline või ei saa...
Üks hästi lihtne sagedusmõõtja:
-superradical-
Comment
-
Esmalt postitatud radiotehnika35 poolt Vaata postitust, kuid see näitab ka halba asja - mälu pole ikka enam endine...
Vabandused OT pärast.Kui tõde võib välja öelda ainult sosinal, on riigi vallutanud vaenlane.
Konfutsius
Comment
-
Kui Sul tõesti tarvis testrit vaid mahtuvuste mõõtmiseks ja ka sagedust tarvis mõõta siis reaalselt on kasulikum tõesti vastavad aparaadid osta või ise teha - on korralikkugi võimalik ehitada kuid probleem on pigem ajakulus - kui valge inimese kombel oma aega hindad siis ise tehes on kallim kui poest ostetud aga kui teha korralikult siis võib ka ise teha hea performancega asja, kõik sõltub kuidas teha
Näit. sagedusmõõtjatest nägin üht 40MHz mõõtvat tükki, skeem oli 4 A4 lk ja koosnes see suurelt jaolt loogikast, vanadelt arvutiplaatidelt leiab suurema osa.
Ainus jama, et ei olnud plaati. Aga samas väga lihtsaid skeeme olemas mis samaga hakkama saavad, kui mingi Atmel vms. appi võtta kui on kogemused.
Samade tükkidega saab ka mahtuvusemõõtjaid. Neid kasutades on lihtsam sest juppe tuleb palju vähem...
Aga tõenäoliselt see tester ajab ka asja ära.
Oleneb muidugi mis piirkondades mõõta tarvis.-superradical-
Comment
-
Aega on kõriauguni mul, töö võtab 8 tundi, ülejäänud aeg vaba.
Ehitada ei karda. Polegi ammu kolvi käes hoidnud.
PICidega olen tuttav, ATMEGA kogemust pole, progejast rääkimata.
ATMEGA tundub jube keeruline võrreldes PICidega.
Mõõta tahaks igasugu asju, mulle meeldib katsetada jms.
Vanad kondekad vedelevad näiteks siin mul, huvipärast mõõdaks neid ja võrdleks mahtuvust märgituga.viimati muutis kasutaja Elektrik; 15 December 2011, 00:04.
Comment
Comment