Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Odav testri pakkumine O-poes

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Odav testri pakkumine O-poes

Esmalt postitatud Elektrik poolt Vaata postitust

Mõõta tahaks igasugu asju, mulle meeldib katsetada jms.
    Vanad kondekad vedelevad näiteks siin mul, huvipärast mõõdaks neid ja võrdleks mahtuvust märgituga.

Niisama kohe?
    Hm, uuri selle Mastech-i kohta, ma võin neid Mica kondesid veel mõõte ja kui huvi siis muidki detaile, saaks vajadusel ka kordades kallima Fluke-ga võrrelda ja mõnega veel (30-40€ klassis).
    Saad parima leida enda jaoks.
    Sageduse jaoks soovitaks küll ehitada vastav loendur (täpsuse puhul jääb testri skaalast puudu).
    Mis sagedust mõõta tahad? Piirkonnad?
    -superradical-

Comment

Vahest niisama, vahest asja pärast.
      Kas niisama mõõtmine on EU liidu poolt keelatud kodus?

Sageduste kohta ei tea, universaalset mõõteriista on liiga hea loota. Aga noh, ma ei tea...
      Vahest on mingid skeemid ja öeldakse, et häälestuseks vaja sagedusmõõtjat jms.

Ja koguaeg, kui seda vaja on olnud, pole seda kunagi kuskilt võtta.

Palju neid ikka vaja on, 0.1-10MHz ehk. Raadio ajakirjas on ka neid skeeme mitmeid, aga pärast foorumis kirutakse, et näed see jama ja too jama.

Comment

Esmapilgul on selle raha eest tõepoolest riistapuud küllaga. Minu jaoks on aga tähtsaim, et mis juhtub siis kui kiire-kiire ja jälle jäi mõõtepiirkond vahetamata; et kas jääb ellu või ei jää ning võimalikult automaatne ning võimalikult täpne testseade on siinkohal asjakohane. Manual ütleb: "Ülekoormuse kaitse kõigil mõõtepiirkondadel"...

Enesel on käsitestritest FLUKE 115 ( http://www.farnell.com/datasheets/42341.pdf ) ja olenemata minu hajameelsusest on seade siiani elus (tõsi, võrgu takistuse mõõtmise karmi käevääratust, pole siiani õnneks olnud). Mõned kalad on: kui aku või patarei hakkab tühjaks saama hakkab lihtsalt jampsima näitudega ning on tervislik kui ära tabad; peale 18A`AC näidu nägemist ekraanil, jampsis näitudega pool päeva pärast seda, aga siis õnneks rohkem mitte. Muidu asi täpne ja täitsa ok. Aga selle seadme hind on igast otsast liialt kallis (seda muidugi meie inimese jaoks, mitte eurooplase jaoks); eks logo maksab .
        viimati muutis kasutaja erku; 16 m 2011, 01:52.
        Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Mul niisugune: http://www.fluke.com/fluke/usen/Digi....htm?PID=55988 natuke vanem mudel aga sama 110 seeria, 115 täiuslikum natuke ja voolu mõõtmise võimalusega.
          On nad jah head ja töökindlad, samuti ka mugavad kasutada aga praktiliselt 10* hinnavahe omadustes ei kajastu, ostsin juba 4-5a tagasi veidi kasutatuna aga siiani töötab laitmatult, patarei kestab kauem kui Mastech-il.
          Mõned funktsioonid on Flukel paremad (seesama mahtuvuse mõõtmine - kuni 10 000uF, mastech-il vaid 20uF aga siinjuures on oluline, et Fluke piko- ja nano- Faradeid ei mõõda - pole selleks ette nähtud ja mõõtes on viga väga suur aga veelkord: ei ole ette nähtud võimalust mõõta pisikesi!
          Sagedus vist on ka kuni 50kHz aga ei ole proovinud, et kui täpne see on. Temperatuuri samuti Fluke ei mõõda. Vist olid olemas ampertangid lisana sellele testrile ja siis sai mõõta ka voolu.
          -superradical-

Comment

Working...
          X