Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Releed vaja

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Releed vaja

Vaja releed kahe ümberlülitava kontaktikomplektiga. Midagi sellist näiteks. Aga ta peaks rakenduma juba 100 V AC-ga ning kannatama ka 230 V välja. Lingil viidatu 220 V variant rakendub alles 176 V juures.
    Elektroonikat oskan ma sinna juurde keevitada küll, et sajavoldisest 230 V kannatav teha jne, aga valmis produkti vaja.
    Või polegi selliseid?

Vs: Releed vaja

Kas alumine pinge on kindlasti 100VAC või pigem ikka 110VAC?
    Kui 110, siis selliseid, mis vahemikus 110VAC kuni 230VAC toimivad on Farnellis küll. 100ga läheb keerukaks.
    Erilahendused.
    PS või mail.

Comment

Esmalt postitatud W@ldur poolt Vaata postitust
      Kas alumine pinge on kindlasti 100VAC või pigem ikka 110VAC?
      Kui 110, siis selliseid, mis vahemikus 110VAC kuni 230VAC toimivad on Farnellis küll. 100ga läheb keerukaks.
      Kammisin Farnellis läbi Power releed ja power sensing - null. Täiesti võimalik, et ma ei märka - oskad kasvõi ühte viidata?

Hmm, ma väljendusin vist segaselt: mähis peab 230V välja kannatama, sealjuures lülitudes kasvõi 110V juures. Juhtpinge nimelt muutub.
      Ma leian vaid selliseid, mis rakenduvad alates 0,8 nominaalpingest ja kannatavad 1,2 nom. pinget. Hind on muidugi kah tähtis - praegu asendab releed kaks vidinat koguhinnaga ~22 raha. 30 oleks veel OK, üle selle maksvaid ma ei vaadanud

Comment

Pisike impulsstoiteplokk 5V väljundiga (100V-240V) koos 5V releega. Pobleem lahendatud.

Comment

Esmalt postitatud tiidu93 poolt Vaata postitust
          Pisike impulsstoiteplokk 5V väljundiga (100V-240V) koos 5V releega. Pobleem lahendatud.
          Ei ole - ikka kaks komponenti, nagu praegugi.

Comment

Ma nüüd natukene kahtlen, et sa sellise relee leiad. Tuleks ju teha relee mähis, mis tarbib normaalsest rohkem energiat, vaevalt keegi aga suuremast energiaraiskamisest vaimustusse satuks. Või siis peaks olema ringilülitatav(ad) mähis(ed).

Comment

Sõltub, mida lülitad, aga vägisi kisub pooljuht-relee peale. Neid saada vabalt juhtpingele 90-230VAC. Alla 10EUR/tk leidub ka.
              Erilahendused.
              PS või mail.

Comment

Lülitan ümber kahe 220 VAC mootori (30 ja 80 W) toiteallikat.

Comment

Seda ~220 lülitadki ringi, ühele või teisele mootorile. Milles küsimus siis? Kas peab asja keeruliseks ajama? Üks ~230[V] relee, ühe või kahe ümberlüliva kontaktiga, millised peavad välja kannatama ka induktiivkoormust 80[W] + selle relee juhtahela lüliti(-d). Soovitan mootorile või kogu asjandusele ka kaitsme ette panna.
                  viimati muutis kasutaja rainadov; 01 m 2013, 13:34. Põhjus: täht

Comment

Ilmselt inimene mõtleb seda, et kui kusagilt vasakult tuleb "rohelist" energiat vähemalt 100V, siis relee lülitab mootori sellele toitele. Kaob aga tuul/päike/misiganes ära, lülitub relee jälle välja/ringi. Või sain ma valesti aru?

Comment

Esmalt postitatud A.S. poolt Vaata postitust
                      Ilmselt inimene mõtleb seda, et kui kusagilt vasakult tuleb "rohelist" energiat vähemalt 100V, siis relee lülitab mootori sellele toitele. Kaob aga tuul/päike/misiganes ära, lülitub relee jälle välja/ringi. Või sain ma valesti aru?
                      ; Mida inimene mõtleb, seda me õnneks ei tea! Juhul kui ta end arusaadavalt teistele ei väljenda, ei saagi teada!

Comment

Esmalt postitatud rainadov poolt Vaata postitust
                        ; Mida inimene mõtleb, seda me õnneks ei tea! Juhul kui ta end arusaadavalt teistele ei väljenda, ei saagi teada!
                        Ma võib-olla jah kirjutasin mulgi murrakus, et juhtpinge on 100...230VAC. Ja et kaks ümberlülitavat kontaktikomplekti on vaja.
                        Puust ja punaseks:
                        on juhtpinge, mis muutub vahemikus 100...230VAC. Kui see pinge tekib, peab relee lülitama mootorite toited teistele sisenditele; 230VAC, aga eri ahelatest. Juhtpinge kaob - mootorite toited algsetele sisenditele tagasi. Mootorite toited tulevad eraldi ahelate läbi.
                        Mu meelest mõni ikka sai aru ...

Comment

Aga milles probleem. Teed nagu Waldur ütles, kaks tühist pooljuhtreleed ja saad veel lisaks kaks erinevat sisendit+ kaks väljundit, eeldusel et mõistad "jagada" ja võid takistitega teha ette pingejagurid ning diapasoone suurendada/vähendada ükskõik mis suunal. Raha on, ostad kahefaasilise või kolmefaasilise pooljuhtrelee valmiskujul.

Kas on sellist mehaanilist valmiskujul, ei oska öelda. Aga vaevalt et soetad sellise 300€ või enama eest (arvestades mis maksab spetsiifilisem asi). Sujuval pingetõusul peab olema ka vastava lülitusmeetodiga relee; egas kontaktid saa sujuvalt kokku minna kui miskigi koormus järgi on, siis jääb särisevatest kontaktidest varsti mälestus.
                          viimati muutis kasutaja erku; 13 m 2013, 15:45.
                          Nühi põllukivi palju tahad, teemantit tast ikka ei saa

Comment

Working...
                          X