Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Ampermeetri ühendus

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Ampermeetri ühendus

Nikroomist ei saaks teha ? Eks ma homme katsetan midagi. Hetkel laeb paneel 3 ampriga. Või oli see 2 hoopis.Testril sureb patarei ära ja seda muuks vaja vahest.

Comment

Esmalt postitatud insippo poolt Vaata postitust
      Nikroomist ei saaks teha ?
      Saab. Harilikest takistitest saab ka.
      Aga konstantaan on selline veider aine et tema takistus ei sõltu temperatuurist.

Kuna 5 A šunt peaks olema 0,012 oomi siis oleks eriti hea 1meeter 1,2 oomi.
      Aga kui traat on 0,6 oomi/meeter siis oleks šunt 2 cm pikk.
      jne

Võimsuse asi pole eriti kriitiline.
      5A ja 0,06 V on 0,3 W - ega eriti ei küta.

Comment

Päikeseenergia puhul on ka 0,3W kriitiline.Peab androidi api tegema mis selle välja lülitab.Hetkel see ampermeeter on kiviaegne lahendus. Ma lihtsalt ei jõua. Mul jääb ajast puudus.Tahaks ka fotokaga olla kuskil väljas. Naisega tahaks mere äärde minna vahest. Tuttav tüdruk nõuab seda ammu. Poiss tahab teha tööd meil. Inimesed lähevad puhklusele. Vaja otsida keegi asemele. Soomest,Norrast,rootsist tulevad tellimused, õmblusmasinaid vaja remontida ja siis....................................... Küsitakse,et miks ma joon. Ma panen tina viisakalt.Teen ampermeetrit ja kui hommikul näitab siis oli õhtune toodang okei.Tegelikult tahaks palju rohkem teha. Pole ju vaja miljoneid,et teha omal kasvuhoones elu mugavaks. Pildi kaakidest saab saab ju ilusti oma tavalise telefoni arvega juutuubi. See on aga teine teema. kirjutan sinna kui ma saan millegiga hakkama mis puudutab kasvuhoonet

Comment

See 0.3W võib ka kaabelduses kaduma minna. Aga kui tõesti liigne kadu, siis šundile lüliti peale, et lühistab ära. Ja kui huvi on jälgida saab lülitades vaadata.
          Head susserdamist !

Comment

Päikeseenergia puhul on ka 0,3W kriitiline.
            Kui asi on nii kriitiline siis tuleb natuke teisiti teha.
            Tee nagu soovitati et mõõdad ühendusjuhtme pingelangu.
            Üks peenike juhe rööpi ühe toitejuhtmega.
            Seega juhe natuke jämedam, kaod väiksemad.
            Üks ots patarei, teine tarbija juures.
            šunti pole vaja, juhe on šundiks, tuleb väike termiline viga.
            Siis sa mitte ei raiska vaid saad energiat lausa juurde.
            Kütad natuke vähem kasvuhoonet.

Veel üks hea uudis sinu jaoks.
            Uurisin hiljuti päiksepatareide kasutuse võimalusi (maja Marsil) ja
            pakutakse et kui praegu on kasutegur ca 25-30% siis
            aastaks 2030 on loota juba 60%.
            Ainult natuke kannatust.

Kui paned paneeli teljele pöörlema ja kasutad päikese kiirgust paneeli pööramiseks
            (nt gaasi soojuspaisumine)
            saad ka umbes kaks korda rohkem elektrit.
            viimati muutis kasutaja A.R.; 12 m 2013, 08:37.

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
              Kui paned paneeli teljele pöörlema ja kasutad päikese kiirgust paneeli pööramiseks
              (nt gaasi soojuspaisumine)
              saad ka umbes kaks korda rohkem elektrit.
              Kas seda ka reaalselt oleks võimalik valmis ehitada (just meiesugustel koduste vahenditega elektroonikahuvilistel)?
              Head susserdamist !

Comment

Esmalt postitatud urmo poolt Vaata postitust
                Kas seda ka reaalselt oleks võimalik valmis ehitada (just meiesugustel koduste vahenditega elektroonikahuvilistel)?
                Ma ei tea. See idee et kasutada päikest ja gaaside paisumist tuli mul
                selle eelmise kirja kirjutamise ajal.

Jutt joomisest meenutas seda et autodel oli radiaatori kork
                tehtud piirituse baasil (40% piiritus - 80 kraadi)
                Siin oli jutt neis gaasiga akna avajatest. Peaks ju saama.

Kuidas?
                Mõtleme veel natuke.

See on rohkem soojustehnikute kui elektroonikute teema.

Tõraveres teleskoop jälgib täpselt tähte aga tarbib ise voolu.

Elektroonikahuvilise lahendus.
                Aga kui paneel on pikk ja kitsas ning keskelt pöörleb
                siis tuule mõju on väiksem ja väike mootor suudab hoida.
                Jälgib et nurk oleks vähemalt 90% õige.
                Keerab, seisab ja ootab, keerab.
                Elektroonika kella järgi juhib.
                viimati muutis kasutaja A.R.; 12 m 2013, 09:03. Põhjus: elektrilahendus lisaks

Comment

Kui keegi sellise vidina valmis teeb:
                  http://www.redrok.com/led3xassm.htm#led3xc3
                  siis on ehk hästi juba.
                  Head susserdamist !

Comment

Päikesepaneeli pöörata päikese järgi on lihtne. Arduino+ 2 fototakistit ja natuke progemist ning valmis. Tuleb keevitada hingedega raam ja osta välismaalt sati panni pööramiseks aktuaator.Selline mootor 12v millel pulk seest jookseb välja. Juutubis on midagi "solar tracking" või midagi taolist. Ei viitsi otsida. Ma pole ikka saanud oma paneeli puu otsa.Hetkel vedeleb väljas ja veebi kaamera valvab.Kohe tuleb meil koos pildiga kui keegi sinna käe sirutab.Raspberry PI + 3G ruuter teevad oma tööd hästi.

Leidsin mingi video http://www.youtube.com/watch?v=ATnnMFO60y8

N
                    ii

Ampermeetri teema on ennast ammendanud. Kõik mis on seotud kasvuhoonega on google+ -s https://plus.google.com/u/0/communities/115017462144743406977

k
                    ogukond Greenhouse automation . Liituge ja jagage mõtteid. Eesti keeles võib ka seda teha. See on minu kogukond. Hea on kui on mingi kindel plaan siis võiks seda teha ingliskeeles.

Teine teema on siin http://www.elfafoorum.eu/threads/668...ima?highlight=
                    viimati muutis kasutaja insippo; 12 m 2013, 12:41.

Comment

osta välismaalt sati panni pööramiseks aktuaator.
                      Meil päike teeb suvel üle 180 kraadi kaare.
                      Kuidas seda ainult ühe sirge pikkuse muutmisega pöörata on minu jaoks natuke probleem.

Aga kui panna sinna otsa 360 hambaga ratas, see tuule vastu stoperiga plokeerida.
                      Iga 4 minuti järel vabastada ja üks samma astuda siis saaks kellaga hakkama.

Suvel oleks ökonoomsem ühes suunas pöörata aga juhtmed keerutab ära.
                      Talvel muidugi edasi-tagasi.

Comment

Ei oleks vaja niipalju keerata.Sati panni keeramise süsteem.Muudab nurka vertikaalselt.Õhtul kui pinge langeb pöörab ennast hommikusse asendisse tagasi.Aktuaator on kõva,et tuulele vastu pidada.Mul pööras 2,4m sati pann sellega.Minu paneel kaalub aint 7,2 kg. Saaks ma raisa puuotsa siis järgmine samm on teha uus kinnitus ja pööratav.

Comment

Kirjutan ka siia kergelt humoorikalt, inspireerituna ühest teisest anekdoodist.
                          See teema on minu jaoks juba hea huumor.

Elas üks elektrik, kes tegi kõike hästi, kõik tema monteeritud kilbid töötasid õigesti.
                          Pandi aga tähele, et enne tähtsaid ühendusi vaatas ta ühte kummalist paberilehte. Küsiti tema käest seda näha- ta keeldus.
                          Siis ühel päeval sai elektrilöögi ja jäi kukkus kilbi kõrvale
                          Kolleegid enne elustamiskatseid võtsid paberi mehe taskust, et näha tema saladust.
                          Ja mis siis paberil oli.
                          Voltmeeter ühendatakse rööbiti, ampermeeter jadamisi.
                          Elu on nagu lintmakilt muusika kuulamine. Mida lõpupoole, seda kiiremini hakkab linti äraandev ketas pöörlema...

Comment

Esmalt postitatud A.R. poolt Vaata postitust
                            Meil päike teeb suvel üle 180 kraadi kaare.
                            Kuidas seda ainult ühe sirge pikkuse muutmisega pöörata on minu jaoks natuke probleem.

.......
                            Liigutad aktuaatoriga jalgrattaketti, mis on kahest otsast rullikute vahel ja keskelt ümber silindri keritud. Keti otsad võib jäigalt silindrile kinnitada.
                            Silindri telje paned põhjanaela vaatama - siis pead tõusunurka mootoriga vaid korra päevas veidi muutma ja üldiselt piisab ka käsitsi nädala paari tagant väiksest häälestusest.
                            Paneelile oleks hea elavhõbeda lüliti külge ühendada - siis ei hakata päikest horisondi tagant taga otsima.
                            MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                            KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Esmalt postitatud martinj poolt Vaata postitust
                              ühest teisest anekdoodist.
                              See teema on minu jaoks juba hea huumor.
                              Voltmeeter ühendatakse rööbiti, ampermeeter jadamisi.
                              See VÕIS olla anekdoot aga mina räägiks loo päriselust.

Teie aasta sõjaväes.
                              Tulid noored, kolm uut valiti välja.
                              Esimese aasta poisid parandasid testreid ja muid kilbiriistu.
                              Järgmiseks suveks oli üks poiss õppinud niipalju et põletas vaheldumisi kas kontroll või
                              remonditava ampermeetri. Aegajalt sai ka voltmeetritega hakkama.

Siis tuli meile kõrge komisjon valima spetsialisti Volgogradi kooli.
                              Seal õpetati välja vietnaamlasi PVO erialadele.

Kõige parem variant, kõige tublim ja targem oli meie amprimees.
                              Tema valiti välja. Teda soovitasid ka kõik meie ohvitserid
                              Tema läkski vietnaamlaste kooliõpetajaks.

Enam ei olnud vaja pidevalt uA-meetrite raame mähkida.

See et üks kineskoopide lõhkuja
                              oskab peale kooli lõpetamist šunti arvutada
                              kõlab ka väga anekdoodi moodi.

Esmalt postitatud klm poolt Vaata postitust
                              Liigutad aktuaatoriga jalgrattaketti, mis on kahest otsast rullikute vahel ja keskelt ümber silindri keritud. Keti otsad võib jäigalt silindrile kinnitada.
                              Aktuaator on kena riisatapuu. Kunagi sai sellega tehtud puldist mootorpaadi distantsjuhtimine.
                              Seal oli mootor ja vint sisse-välja pinge.
                              Need pulsilaiusega juhitavad on ka kenad aga PICi peal sellist otsest funktsiooni polnud.
                              Arduino saab hakkama.

Keti puhul on sinna telje otsa tarvis kahte-kolme toetuspunkti.
                              Kui võtta käigukastiga mootor ja kinnitada pöördtelje otsa on konstrui natuke lihtsam.

Käisin hiljuti lastega Tõraveret vaatamas ja tuli jutuks et
                              väikest teleskoobi torni ja teleskoopi juhib neil PIC18F4550.

See masin http://www.youtube.com/watch?v=bzIlZTB_R5I
                              on ka hammasrihmadega töötav, nii oli lihtsam "isekirjutajat" teha
                              ja sama PIC juhib kahte steperit.

Tegelikult maitse asi.
                              viimati muutis kasutaja Scott; 14 m 2013, 06:36. Põhjus: kokku

Comment

Sain aru, ei aktuaator on olemas ja on soov seda kasutada.

Oma teleskoobile tegin kahest stepperist, arduinost ja joistickist liigutamise mehanismi.
                                MINULE EI MEELDI KUI MÕNINGAD ISIKUD MINU POSTITUSI MUUDAVAD,
                                KUI POSTITUS EI SOBI SIIS PALUKS SEE KUSTUTADA !

Comment

Working...
                                X