Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

Paisupaak

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

Vs: Paisupaak

Mina panin omale sauna sellise boileri: https://www.osta.ee/sauna-boiler-16700396.html
    Saunaahju küttes hakkab vesi ise ringlema, toru painded-nurgad tuleb võimalikult lauged teha.
    Kuna paisupaaki vahele ei pannud, siis ülekütmisel surus köögis kraanikausi all oleva kraani pehme vooliku puruks.

Pealt avatud boiler ei ole just kõige mugavam variant.

Metall roostetab läbi siis, kui sauna pidevalt (talveks) veest tühjaks lased ja metallile pääseb õhk ligi.
    Paisupaagi võid panna kaugemale, näiteks keldrisse, tagasivoolu klappi ei tohi ahju ja paagi vahel olla.

Comment

Suvilas on boileril pealt toodud toru põrandale. Lased vee sisse, kui palju saab, jookseb välja.
      Siis võib pumba seisma panna.

Linnas on Narvia ahi, kus küljes on lahtine roostevaba veepaak.
      Istud laval ja võtad sealt kulbiga leilivett.

Aga keskkütte paisupaagiga oli jama. Vesi kadus süsteemist.
      Ülesurve klapp oli 3 At ja see jooksis aegajalt. Oli küll ka kena, valge paisupaak.

Siis tuli välja et VALGE paisupaak on puhtale veele ja on 3 At.
      Tarbevee paak on PUNANE ja rõhk on 1,5-2 At.

Kui vastusurve sai alla lastud hakkas valge ka kenasti käituma.

Ega see vee värk pole nagu elekter et igaüks jagab. See rohkem nutikatele.

Comment

Kas sul on trassivesi või kaevust pumbaga?

Comment

Siit tekkis mul nutikatele küsimus, küll O.T. aga vee kohta:
          kui kraani kiirel (järsul) sulgemisel tekib hüdrolöök, kas seda saaks leevendada jämedama toru kasutuselevõtuga?
          Et kas liikuva vee kiirus mõjub rohkem kui liikuva vee hulk?

Kui siia ei sobi, tuleb vist uus teema teha.
          Head susserdamist !

Comment

Mul on kaevust pumbaga. Ma sain oma vastuse kätte siit, ühesõnaga ei pane paisupaaki. Lähen sama teedpidi nagu fomoco mulle näitas. See kõige lihtsam variant, ei ole mingeid ohte ega jamasi. Lihtne ja loogiline.Ja suured tänud inimestele kes siin sõna võttis ja jagasid teadmisi!

Comment

Paisupaakidel on kõikidel kumm (või siis mingi muu veniv materjal) sees. Paagi uba ongi see, et kumm eraldab õhku ja vett. Kuna vett on üsna raske kokku suruda aga õhku on lihtne siis paagiga piiratud ruumalas toimubki vee paisumise arvelt õhu kokkusurumine. Paak võiks olla umbes 1/10 süsteemis oleva vee hulgast kui vesi "õõtsub" 20 ... 90 kraadi vahel. Tegelikult on seal paagis siiski mitte õhk vaid lämmastik, et õhus olev niiskus ei hakkaks paaki seestpoolt roostetama. Enamasti saab seda üaagis olevat rõhku kõige levinuma ventiilühenduse abil kontrollida. Kui vett ei ole siis näitab manomeeter mingit tulemust, mida nimetatakse eelrõhuks. Kui süsteemis oleval paagil tuleb ventiilist vett siis on membraan katki.

Comment

Huvitav,mis sul veesurve tekitab kui hüdrofoori või kõrgemal asuvat veepaaki ei ole?

Comment

Uuri Arvo Veski raamatutest, näit. "Suvemajade ehitamine", kuidas sauna veesüsteemi ehitada. Põhitõed saad teada koos joonistega nii avatud kui kinnisele soojavee süsteemile. Kinnine süsteem vajab paisupaaki!

Comment

Working...
                  X