Teade

Collapse

Foorumi reeglid.

Foorumi reeglistik on uuendatud. Palume tutvuda ja arvesse võtta.
See more
See less

ESR meeter

Collapse
X

• Filter
  • Kellaaeg
  • Show
Clear All
new posts

ESR meeter

kust leiaks eestis ESR meetri ?

Vs: ESR meeter

Näiteks

Või mida tähendab leiaks?

Comment

kust leiaks eestis ESR meetri ?
      Ma leian et sul seda nii hädasti esialgu vaja ei ole. Soeta esimesteks asjadeks parem. Multimeeter, ostsillograaf ja jootejaam.

Siis veel ESR meeter - http://www.oomipood.ee/product/ms530...-1uh-60h-rs232 Saab takistus, mahtuvus ja iduktiivsus mõõta. Mahtuvust kuni 6000 uF. ( 6 mF )

ebays on ka mingeid asju odavalt. Ei tea kuidas need töötavad. Näiteks - http://www.ebay.com/itm/DIY-Kits-Cap...item2a3687d906

Comment

ise oman sellist http://www.radiodevices.ru/esr/esr4.htm igati asjalik riist oma hinna poolest 70€ vist läks maksma ja 2 nädalaga oli kohal.

Comment

Nunnusid mõõteriistu leiab näiteks ka http://www.peakelec.co.uk/.
          Ja kui on tingimata soov Eestist osta, siis neid müüb ka Oomipood, paraku küllaltki priske hinnalisaga.
          viimati muutis kasutaja A.S.; 15 m 2014, 11:53.

Comment

Esmalt postitatud plaaster poolt Vaata postitust
            ebays on ka mingeid asju odavalt. Ei tea kuidas need töötavad. Näiteks - http://www.ebay.com/itm/DIY-Kits-Cap...item2a3687d906
            Oman ühte sellist. Töötab ilusti

Comment

Ja. Huvitav. Ise pole veel neid meetreid näppida saanud. Olen tootjatelt kogu info saanud. Aga tahan endale miskit !

Comment

Kui vene keelt oskad, siis radiokot.ru foorumis on neist palju juttu. Neil on ka miski oma versioon nendest, panevad ise kokku ja aretavad softi. Softi on nii vene- kui ingliskeelset. Kusjuures skeem tundub eemalt vaadates sama olevat. Plaat on idanaabritel (tegelikult ukrainlastel) ilusam. Ma kunagi isegi mõtlesin nende softi ka proovida, aga hiinapoisid on oma versioonis ATmega168-l lugemiskaitse peale pannud ja igaks juhuks ei taha originaalist ilma jääda. Kui kunagi mõni vaba ATmega168 näppu jääb, siis proovin kindlasti.

Comment

"Me võime kuulata kõike, mida mõõdame, kuid me ei saa mõõta kõike, mida kuuleme."

Comment

Ei pea ju ostma, lihtsama variandi saab ka ise ehitada. Mul seisab ees suurem „lüüdi“ vahetuse töö. Uurisin netis - neid ESR-meetrite variante on seal väga väga palju. Soovisin sellist varianti, kus tavaolekus on indikaator skaala lõpus ja lühistades nullis (skaala õiget pidi). Tegin siis sellise, millega saan määrata kondensaatori seisukorda trükkplaadil teda välja jootmata ühe käega (ja loomulikult ka väljajoodetult või uusi).

http://master-tv.com/article/esr3/

Minu oma tuli pliiatsikujuline 2X3X12,5 cm, otsikud vahetatavad. Tagant on veidi jämedam, kuna magnetofoni indikaator on vähe „priskem“. Oleks võinud teha ka LED variandi LM3914 või LM3915-ga, siis oleks veel kompaktsem jäänud

Erinevus leitud skeemist on see, et tegin väikese käelkella kvartsiga 32kHz töösagedusega. Saan kasutada vajadusel pikemaid juhtmeid kui kõrgematel sagedustel. Lõppu panin 4 puhvrit K561LN2–st paralleelselt. Sobivaid tööstuslikke väikeseid ferriittrafosid oli mul karbitäis (töötavad hästi 6kHz..600kHz-ni; 45mH/11mH), erinesid allikas kasutatavatest vaid ülekandetegurilt 7:1. Väljundpingeks jäi mul koormuseta olekus 180mV - mis ei ava mõõtmisel pooljuhte. Mõõdab 0..12 Ω. Kalibreerisin takistusmagasiniga. Toite stabiliseerisin 3,3V peale (puudus vajadus patareivariandile, ehkki voolutarve on 100µA indikaatori kasutamisel väike.) Trafo väljundotstega panin paralleeselt 2 dioodi KD411B, et kaitsta igaks juhuks, kui tuleb hajameelne mõte mõõta laetud "lüüte".
                    viimati muutis kasutaja Svago; 17 m 2014, 12:19.

Comment

Esmalt postitatud Svago poolt Vaata postitust
                      Sobivaid tööstuslikke väikeseid ferriittrafosid
                      Kui ferriittrafot on vaja natuke "häälestada" siis võib sinna lähedale viia magnet
                      ja parameetrid muutuvad sujuvalt sõltuvalt magneti kaugusest.
                      Kunagi ehitasime nii arvuti klaviatuuri..

Comment

Endal DE-5000 ja olen rahul. Jaapanist, ilma garantiita, see-eest $100 odavam kui mujalt osta.
                        DE 5000 LCR specifications • Auto L.C.R. check
                        • 100 / 120 / 1k / 10k / 100k Hz test frequency
                        • 20,000 / 2,000 counts display
                        • Backlit
                        • Ls / Lp / Cs / Cp / Rs / Rp / DCR with D / Q / θ / ESR measurement
                        • Relative mode
                        • Series / Parallel modes
                        • Components sorting function *Selectable tolerance ±0.25%, ±0.5%, ±1%, ±2%, ±5%, ±10%, ±20%, -20% +80%
                        • Low battery indication
                        • Optical IR to USB PC link (optional)
                        DC Power: 9V Battery / External 9V DC stabilized power pack
                        Viewable LCD dimensions 60 mm wide x 40 mm high.
                        Keypad: Rubberised soft buttons
                        LCR + TL21 = total weight 430 grams.

Comment

Working...
                        X